Výdaje - kolik uvést u soudu?

Anonymní
10.1.12 11:48

Výdaje - kolik uvést u soudu?

Ahoj emimiňačky, prosím o radu. V nejbližší době mě čeká soud s bývalým partnerem o svěření dítěte do mé péče a musím předložit mimo jiné i mé výdaje na dítě od doby, co jsem s ním sama. Co všechno tam mám uvést? Oblečení, jídlo a pleny jsou samozřejmostí, ale co víc. Ještě mě napadlo očkování, hračky nějaké učící také? Jsem sama rok a půl, za tu dobu jsem vyčíslila oblečení kolem 18 tisíc. Je to možné? Snažím se nakupovat v akcích v Tescu, ale i tak mi to přijde šílená částka za rok a půl. Co myslíte? Nechci si vymýšlet nějaké cifry, počítala jsem průměrnou cenu oblečení krát počet kusů dle jednotlivých velikostí a růstu, samozřejmě s odhadem, ale rozhodně ne, že bych si jen tak něco vymyslela. Dále mě napadá, kolik můžu mít výdaje na jídlo? Je možná 1000 Kč za měsíc? Opravdu v tomhle nemám představu. Doma normálně vařím, máme ovoce, zeleninu. Nekupuji žádné zbytečnosti ani nezdravé věci. A co výdaje na domácnost? Jak mám vypočítat energie na měsíc? Jsem trošku nepraktický typ, tak se omlouvám za pro někoho možná stupidní otázky. A děkuji za každou radu. Mějte se fajn :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22939
10.1.12 12:07

Pokud chodíš někam na cvičení, plavání, zpívání, tak to tam všechno dej. Je to dobré pro Tvoje dítě.
A myslím si, že 1000,– na jídlo za měsíc je málo.
Veď si účetní knihu, a piš si, za co přesně to je.
Třeba každý den si napiš datum, položka, kolik peněz. Tak o tom budeš mít nejlepší přehled.
Držím :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.12 12:14
jitka 11 píše:
Pokud chodíš někam na cvičení, plavání, zpívání, tak to tam všechno dej. Je to dobré pro Tvoje dítě.
Třeba každý den si napiš datum, položka, kolik peněz. Tak o tom budeš mít nejlepší přehled.
Držím :palec: .

Ahojky, na takové kroužky bych ráda s dítkem chodila, ale jelikož jsme „živi“ jen z mé mateřské, tak na toto bohužel penízky nezbývají. Já musím přehled výdajů udělat během dneška, takže na knihu je teď pozdě :(
Ale moc děkuji za tip do budoucna.

• Citovat
  • Upravit
emerka
10.1.12 12:24

ahoj,
1000 korun na jídlo je měsíčně fakt málo, při šetření se za tolik dá pro jednoho dospělého vyžít dva týdny.

• Citovat
  • Upravit
18223
10.1.12 12:34
Anonymní píše:
jitka 11 píše:

Tak kldině řekni, že máš v plánu i nějaké aktivity k rozvíjení fyzických a psychických zdatností, jako je plavání, pohybové kroužky, bohužel ti na ně ale momentálně nezbývají peníze.

Ahojky, na takové kroužky bych ráda s dítkem chodila, ale jelikož jsme „živi“ jen z mé mateřské, tak na toto bohužel penízky nezbývají. Já musím přehled výdajů udělat během dneška, takže na knihu je teď pozdě :(
Ale moc děkuji za tip do budoucna.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
10.1.12 12:37

To, co píšeš, je docela zmatené, kolik se vede řízení?
Pokud jde o výživné na dítě, nechápu, proč uvádět tvoje výdaje na jídlo, ale budiž, to ale stejně po určení výživného na dítě nebude určující a určující je příjem otce a částečně i náklady dítěte.
Jeslti jde o náklady se slehnutím, tak tam se počítá s tím, že těhotná má vyšší vádaje než netěhotná, tak uveď přibližnou částku, kolik jsi platila za vitamíny, ovoce, ošetření, jízdy k lékaři apod.
Jestli jde ale o tvoje výživné, tak zase nehcápu, proč uvádět náklady na výbavičku pro dítě, když to je náklad dítěte a počítá se to do výživného pro dítě :nevim:
Prvně si ujasni, o jaké řízení vlastně jde, každé mají jiná specifika a jiný způsob dokazování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.12 12:44
El-Brno píše:
Pokud jde o výživné na dítě, nechápu, proč uvádět tvoje výdaje na jídlo, ale budiž, to ale stejně po určení výživného na dítě nebude určující a určující je příjem otce a částečně i náklady dítěte.
Jeslti jde o náklady se slehnutím, tak tam se počítá s tím, že těhotná má vyšší vádaje než netěhotná, tak uveď přibližnou částku, kolik jsi platila za vitamíny, ovoce, ošetření, jízdy k lékaři apod.
Jestli jde ale o tvoje výživné, tak zase nehcápu, proč uvádět náklady na výbavičku pro dítě, když to je náklad dítěte a počítá se to do výživného pro dítě :nevim:
Prvně si ujasni, o jaké řízení vlastně jde, každé mají jiná specifika a jiný způsob dokazování.

Nene, jde mi vyloženě o výdaje na dítě. To jest oblečení, strava, atd. a právě nevím kolik a jak. Výživného pro mě se vzdám.

• Citovat
  • Upravit
47103
10.1.12 13:04

A nemá to být nějak doložené účty? Proč sis to nevedla podrobněji, neschovávala? Bylo by to teď jednodušší :nevim:

Ale vše se dá přece odhadnout.
Napíšu ti, jak to mám já, kdybych měla jedno dítě. Sice je klukům ani ne rok, ale to nevadí.
Přesnídávka koupená v akci 10 Kč x 30 dní = 300 Kč / měsíc
Jogurt koupený v akci 8 Kč x 30 dní = 250 Kč / měsíc
Oběd - maso, zelenina, příloha odhadem 15 Kč x 30 dní = 450 Kč / měsíc
Umělé mléko ráno a večer - 12 Kč x 30 = 350 Kč
Kaše večer cca 5 Kč x 30 dní = 150 Kč

teď do toho ještě pořád balená voda, čaje - dejme tomu dalších 100 Kč / měsíc, nějaké ty křupky… tvoje dítě zase baští něco jiného, třeba už nějaké sladkosti, tak si to tam spočítej.

Když sečtu to svoje, mám 1600,– Kč na devítiměsíční dítě. Nejsem si jistá s cenou za ty obědy, u ostatního mám přesný přehled. A to kupuju spíše levnější věci.

Energie za měsíc - asi polovina toho, co platíš. Oblečení - té tisícovce věřím. A co kosmetika, drogerie, pleny, už nepoužíváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
10.1.12 13:47
Anonymní píše:
El-Brno píše:
Jestli jde o náklady se slehnutím, tak tam se počítá s tím, že těhotná má vyšší vádaje než netěhotná, tak uveď přibližnou částku, kolik jsi platila za vitamíny, ovoce, ošetření, jízdy k lékaři apod.
Nene, jde mi vyloženě o výdaje na dítě. To jest oblečení, strava, atd. a právě nevím kolik a jak. Výživného pro mě se vzdám.

Tak jestli jde o výživné na děti, tak budeš před soudem vyslechnuta. Účtenky od všeho si přece nikdo neschovává, málokdo si vede účetní knihu, stačí tvůj výslech. Pokud by šlo o nějaké mimořádné výdaje, které nejsou běžné a jsou velmi vysoké, tak tam by byla účtenka vhodná, ale není nutná. Jeslti je to průměrné zdravé dítě bez nějakých extra drahých kroužků a koníčků uveď, že jsou jeho náklady přiměřené jeho věku.
Náklady na domácnost - stačí uvést odhadem, ale určitě máš nějaký doklad o tom, že to platíš, tak se koukni na to. Buď nájemní smlouva, doklad od SIPO, výpis z účtu - můžes soudu doložit.

Náklady dítěte se obecně hodně přeceňují, soud chápe, že výdaje máš. Vezme v potaz běžné náklady i bez jejich vyčísení, jen pokud jsou nějaké mimořádné, musíš je soudu uvést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FrantaAAA
31.1.13 12:49
@jitka 11 píše:

Njn pak chlap nema mit strach udelat si dite když se pak neco zvrtne a „dej si tam u plavani zpivaní cvičení“ proč neoškubat když to zakon povoluje že?? litat rogalem nema začít nahodou??? :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
3839
31.1.13 13:14

Tak si udelej dite s tou, se kterou si dovedes predstavit byt rozvedeny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
31.1.13 13:51
@FrantaAAA píše:
Njn pak chlap nema mit strach udelat si dite když se pak neco zvrtne a „dej si tam u plavani zpivaní cvičení“ proč neoškubat když to zakon povoluje že?? litat rogalem nema začít nahodou??? :zed: :zed:

S tím souhlasím…Jako je fakt že některé baby přehánějí a snaží se oškubat chlapa jak nejvíc můžou, opravdu co někdy čtu celkově na emiminu to je hnus :poblion: A ještě k tomu že si chlap má teda udělat dítě s tou se kterou si dovede představit být rozvedený to už je uplně na odstřel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
31.1.13 14:01

Dítě nemá právo chodit třeba plavat, když má rozvedené rodiče? 8o Nebo hrát fotbal? Musí sedět doma, protože máma na to sama nemá a táta mu na to nepřispěje? Ona to zase v tom výživném taková pálka není…mi neříkej, že by ti bylo zatěžko dát klukovi třeba 300 měsíčně navíc na fotbal a k narozkám mu koupit kopačky-třeba s ex napůl :?:
Jinak řešení je prosté-nerozvést se :mrgreen: a tímpádem to nikdy neřešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
31.1.13 14:02

@leene jako odřít ho vyčíslit reálné náklady na dítě jsou dvě různé věci…ale jo-některý ženský by svýho ex stáhly nejradši i z poslední košile…nadruhou stranu je i spousta takových, co nikdy žádné alimenty neviděly-to je o lidech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová