Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
zdravím ![]()
Určitě jste některá z vás potřebovala něco po geodetovi.. My to máme v plánu také.. Chtěla bych se váš zeptat, kolik vás to stálo? Myslím tím, kolik si účtoval za hodinu, nebo vubec celkově a za jak velký kus pozemku.
U mého táty byl nějakej pán před časem, soused nám věnoval kousek pozemku (asi jen 3×3m) za smlouvu + práci co provedl si účtoval přes 5000,– + další vydaje včetně daní daly dohromady něco přes deset tisíc
V tu dobu jsme to nějak řešili, že se ty ceny geodetů jen za práci dost liší, tak by mě zajímalo, jak na tom jsou dneska ![]()
no jo, je to drahé, ale když nezbytné vybavení pro geodeta je v řádu set tisíc, tak se jim to musí nějak vrátit. platili jsme přes deset za zaměření malé parcely, ale byli to kamarádi, je to skoro deset let a nebyli prý ani na holých nákladech…
Ceny se liší dle firem. Příklad od nás: Cena rozdělení základní do 100 m délky nové hranice 4000,–; zaměření budovy, přístavby 4000,–; vytyčení hranice zákl. cena 100 m vytyčované hranice 4000,– bez DPH (20%) a plastových značek, které se musí dávat na lomy u nově vytvořené hranice - kus do 200 kč vč. DPH. Bohužel, vyjde stejně hranice dlouhá 9 m, jako hranice dlouhá 99 m. Zákazník vidí jen poslední fázi geometrického plánu - výstup matrice, ale bohužel, vše, co se musí dělat kolem toho ne. A jak již někdo psal, vybavení je hodně drahé a o PC programech ani nemluvím. ![]()
Většinou nehrají roli m2 (u nás je to úplně jedno),ale jak jsem uváděla délka hranice. ![]()
sorka77 píše:to jsem přehlédla
Většinou nehrají roli m2 (u nás je to úplně jedno),ale jak jsem uváděla délka hranice.
Každá firma to má jinak, ale většinou se platí za lomové body takže rovná čára x metrů dlouhá je stejně drahá jako půlmetr do zatáčky. Takže zaměření cestičky je sakra drahé proti budově o 4 rohách. Platí se za každý mezník plastový jsou dražší pokud je to roh plotu třeba, mezník už dát nemusí. Záleží zda děláte jen vytyčení nebo geometrický plán pro zápis v Katastru. I co katastrální území jiné ceny pokud je to území digitalizované je to pro ně jednodušší než když tam jsou staré mapy a nedej bože narazí na nesrovnalosti ![]()
Ale chce se to poptat ceny se dost výrazně liší.
Ahoj ![]()
Nebudu zakládat novou diskuzi, snad se někdo chytne
Čekáme už nějakou dobu na geodetické zaměření, no a tak by mě zajímalo z praxe, jak dlouho taková věc může trvat, než se promítne i v katastru, aby se s pozemkem mohlo dál manipulovat. Děkuji za informace ![]()
@RadkaCh No my to vyřizujeme už víc jak rok
je to strašný, ale je to tak, než oni přijdou, než se sepíšou smlouvy, pak se čeká na to, jestli je potřeba odhad, pak se může čekat zase na odhadce, hrozný fakt…my už to třeba máme úspěšně na katastru a čekáme, jestli bude potřeba odhad, kvůli daním atd…
@RadkaCh Tak ono je taky důležité, co máš na mysli pod pojmem „zaměření“
a v jaké jste fázi?
My jsme to dělali nedávno, od objednání zaměření telefonicky po vyzvednutí geometrického plánu to trvalo měsíc a to jsme to měli po známosti!! Pak ještě zápis na katastru, no mají na to snad měsíc a nedělám si iluze, že by to udělali rychleji.
@j.a.n.i1 Kupujeme dům, jestli pamatuješ, a je tam problém s pozemkem. Kus pozemku, který je oplocený a je nad ním balkón, tak k domu nepatří, je sousedův. Dřív normálka, dnes na to musí být papír samozřejmě. Takže je potřeba ten kus toho pozemku zaměřit a oddělit, aby se mohl odkoupit.