Dotaz ohledně CAR

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.5.23 09:36

Dotaz ohledně CAR

Ahoj holky. Mám dotaz k holkám v mém věku s podobnou situací: je mi 35 let a rok a půl se snažíme o dítě (styk v průměru 2× týdně). Přesněji: vloni v lednu jsem teprve přestala brát antikoncepci (ano, jsem blbá, já vím), a od té doby se nehlídáme. Asi až v druhé polovině loňského roku jsem to začala „hrotit“ ve smyslu, že jsem nám s manželem nakoupila všechny možné vitamíny na podporu početí a hlídám si k tomu ovulaci. No a furt nic, a až teprve teď z toho začínám být frustrovaná. Na gyndě mi paní doktorka řekla, ať přijdu po roce od vysazení antikoncepce, že mi pohlídá ovulaci, kdy jí přesně mám, což bylo samo o sobě na 3 návštěvy - přesně řekla kdy máme mít styk, dokonce mi doporučila nějaký ten Myovunelle na podporu uchycení vajíčka, a NIC - to bylo vše letos okolo ledna/února. Řekla, že ovulace proběhla, že je u mě vše OK po této stránce, tak ať to zkoušíme dál, a že mám přijít až v září. Ptala jsem se na manžela, jestli se nemá jít někam vyšetřit on, ale řekla, ať to necháme vše na září, a pak by to postoupila na CAR.

No a teď k jádru pudla a k té otázce: co nás prosím čeká na CAR? Jaký je postup? Nejdříve testy a pak nějaké hormony pro mě? Nebo rovnou umělé oplodňování? Nenapadalo mě, že si tohle kdy budu zjišťovat, ale už by to chtělo :-/

Předem díky i za jakékoliv svoje zkušenosti, příběhy… jak dlouho co trvalo… :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
350
18.5.23 09:48

Ahoj, tohle je hrozně individuální. Záleží jestli je u vás nějaký problém a jak. My jsme s manželem šli do CARu po roce snažení a jednom ZT. Při první návštěvě nám doktorka akorát řekla jaké jsou možnosti a oběma nám vzali krev. Manžel šel i na spermiogram a oběma nám udělali genetiku ( tam se čekalo na výsledky 6 týdnů). No a dle výsledků vyšetření nám pak navrhli postup. Celkové jsme tam docházeli půl roku a nakonec se nám povedla první inseminace.

Pokud je ti 35 rozhodně bych nečekala a do CARu bych šla hned. Držím palce ať to dobře dopadne 🙏 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
18.5.23 10:31

Ahoj, já bych tedy do září už ve tvém věku nečekala a rozhodla se jednat dřív :-) objednáš se do Caru, přijdete tam s manželem na konzultaci, vezmou vám krev (možná donesete moč), udělají ti prohlídku, tebe pravděpodobně ještě objednají na začátek cyklu (záleží, kdy tam zrovna půjdeš) na hormonální profil. Na tu genetiku se čeká cca 6 týdnů. Manžela pošlou asi na spermio, tebe ještě možná na průchodnost vejcovodů. Všechny výsledky dají do kupy a podle toho navrhnou další řešení. Samozřejmě záleží na každém centru, přístup může být maličko jiný, ale vesměs je toto nejběžnější postup :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
18.5.23 11:09

Rozhodně nečekej. Ja to teda řesila o 10 let driv nez ty, gyndar mi rekl, ze u mladych to resi po tom roce, protoze mame cas, ale ze u starsich zen po pul roce, protoze cas neni. Nemas na co cekat, snazite se dlouho, nejakej problem evidentne je. Objednej se do caru sama, zadanku nepotrebujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
18.5.23 12:31

Další postup ti řeknou až budou výsledky vyšetření, od nich se to pak bude celé dál odvíjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
18.5.23 13:23
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Mám dotaz k holkám v mém věku s podobnou situací: je mi 35 let a rok a půl se snažíme o dítě (styk v průměru 2× týdně). Přesněji: vloni v lednu jsem teprve přestala brát antikoncepci (ano, jsem blbá, já vím), a od té doby se nehlídáme. Asi až v druhé polovině loňského roku jsem to začala „hrotit“ ve smyslu, že jsem nám s manželem nakoupila všechny možné vitamíny na podporu početí a hlídám si k tomu ovulaci. No a furt nic, a až teprve teď z toho začínám být frustrovaná. Na gyndě mi paní doktorka řekla, ať přijdu po roce od vysazení antikoncepce, že mi pohlídá ovulaci, kdy jí přesně mám, což bylo samo o sobě na 3 návštěvy - přesně řekla kdy máme mít styk, dokonce mi doporučila nějaký ten Myovunelle na podporu uchycení vajíčka, a NIC - to bylo vše letos okolo ledna/února. Řekla, že ovulace proběhla, že je u mě vše OK po této stránce, tak ať to zkoušíme dál, a že mám přijít až v září. Ptala jsem se na manžela, jestli se nemá jít někam vyšetřit on, ale řekla, ať to necháme vše na září, a pak by to postoupila na CAR.

No a teď k jádru pudla a k té otázce: co nás prosím čeká na CAR? Jaký je postup? Nejdříve testy a pak nějaké hormony pro mě? Nebo rovnou umělé oplodňování? Nenapadalo mě, že si tohle kdy budu zjišťovat, ale už by to chtělo :-/

Předem díky i za jakékoliv svoje zkušenosti, příběhy… jak dlouho co trvalo… :srdce:

Hlavní je teď vyšetření i u chlapa. U nás je problém přesně v tom, že má muž špatný spermiogram. Jinak v CARU si vás pozvou odeberou krev, ultrazvuk a spermiogram a na základě výsledků navrhují řešení. Jinak bych neváhala ani minutu kvůli věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.23 14:48

Dřív než Car pošli chlapa na spermiogram, ať víte na čem jste. Jestli je chlap, tak to zvládne bez keců, tebe čeká v těhotenství mnohem víc vyšetření. Zaplatí si ho jako samoplátce za cca 1000Kč (na netu najdeš info a nejbližší místo), připadně přes urologa na pojišťovnu, ale tam bývají dlouhé objednávací časy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex