Dotaz ohledně ovulačních testů

Anonymní
18.11.22 21:09

Dotaz ohledne ovulacnich testu

Ahoj holky, chci se zeptat, jak funguji ovulacni testy. Delam si je teprve prvni cyklus, zezacatku obden, ale pak jsem nekde cetla, ze radsi denne, at ovulaci nepromeskam… coz se asi stalo, protoze za chvili ma prijit menstruace, a stale nemam plne dve carky. Nicmene, ted s blizici se menstruaci, mam cca 3 dny po sobe slabou i druhou carku, ale ne uplne vykreslenou, takze to podle me ovulace neni, ale jen lehce zvysena hladina toho cehosi (omlouvam se, sem v tomhle fakt totalni zacatecnik) :roll: Je to mozny? Nebo po case ta druha carka vybehne slabe vzdycky? Koukala jsem do navodu, pry mam test cist po 10-20 minutach, napada me, jestli to neni tim, ze to nekdy ctu klidne az po 30 minutach, ze zapomenu. Fakt nevim… a jeste pridam doraz: mate nektera tu ovulaci v uplne nesmyslny den, tedy treba tesne po skonceni menstruace nebo naopak tesne pred ni? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
18.11.22 21:22
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, jak funguji ovulacni testy. Delam si je teprve prvni cyklus, zezacatku obden, ale pak jsem nekde cetla, ze radsi denne, at ovulaci nepromeskam… coz se asi stalo, protoze za chvili ma prijit menstruace, a stale nemam plne dve carky. Nicmene, ted s blizici se menstruaci, mam cca 3 dny po sobe slabou i druhou carku, ale ne uplne vykreslenou, takze to podle me ovulace neni, ale jen lehce zvysena hladina toho cehosi (omlouvam se, sem v tomhle fakt totalni zacatecnik) :roll: Je to mozny? Nebo po case ta druha carka vybehne slabe vzdycky? Koukala jsem do navodu, pry mam test cist po 10-20 minutach, napada me, jestli to neni tim, ze to nekdy ctu klidne az po 30 minutach, ze zapomenu. Fakt nevim… a jeste pridam doraz: mate nektera tu ovulaci v uplne nesmyslny den, tedy treba tesne po skonceni menstruace nebo naopak tesne pred ni? :think:

Celkem dobrý ukazatel ovulace je změna konzistence sekretu. Bývá trochu jako bílek vajíčka. Před MS bych ovulační test nezkoušela, čárky musí být stejně silné, odečítat po čase, jak je určen na testu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
18.11.22 21:33

Viz vyse… a pozitivni ovulacni test nezmamena, ze k ovulaci 100% dojde a zaroven negativni ovulacni test neznamena, ze k ovulaci 100% nedojde. Ano, vetsine zen ovulacni test udelany ve spravny cas ukaze zvysenou hladinu LH, ale neda se na to 100% spolehnout. Pokud mas jaks taks pravidelny cykly, lepsi je merit bazalni teplotu, to nic nestoji, pokud mas teplomer. Ale tam ti to ovulaci pri dodrzovani vsech pravidel ukaze az zpetne. Nicmene pri nekolika grafech uz dokazes odhadnout, kdy cca k ovu dochazi a ze k ni skutecne dojde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 08:13

Holky, diky za odpovedi… a mam to tedy chapat tak, ze po vice jak 20ti minutach nemam ten test uz cist? Takze se treba muze stat, ze ta druha carka vice ztmavne, kdyz pretahnu tech 20 minut, a to se pak muze jevit jako fiktivni vysledek? Me jde o to, ze jak se testuji kazdy den, tak papirek pocuram, a pak si ho odlozim stranou, a vratim se k nemu az si vzpomenu, v prubehu dne, treba po hodine… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
151
21.11.22 12:33

Ahoj, v návodu máš napsané do kdy se má výsledek odečítat. Já dnes dělala gsovultest a tam je psáno že se má odečítat do 10ti minut. A proč sem píšu. Potřebuju pomoc protože jsem asi barvoslepá 🙈 vyhodnotily byste tenhle test jako pozitivní? Mě ovutest nikdy nevyšel protože mám anovulacni cykly již pár let. První dítě máme po ivf a teď se tři transfery nezadarili. Před třemi týdny jsem potratila (bez kyretáže, odešlo samo v 5tt) a mám čekat na další ms abych mohla na ket. Bylo mi divné že mě bolí břicho, je mi špatně a ms stále nikde tak jsem udělala ovutest a přijde mi, že jsou čárky stejně silné. Vidíte to stejně? Takhle se vybarvil do 5ti minut. Na živo jsou čárky mnohem výraznější :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5626
21.11.22 12:38

@Klota Mně přijde že je pozitivní. Já osobně nemám moc dobrou zkušenos s GS ovultesty, tak bych zkusila ještě jinou značku, pokud máš, ale pokud ne, brala bych ho jako pozitivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
21.11.22 12:40
@Gracetheworld píše:
@Klota Mně přijde že je pozitivní. Já osobně nemám moc dobrou zkušenos s GS ovultesty, tak bych zkusila ještě jinou značku, pokud máš, ale pokud ne, brala bych ho jako pozitivní.

Aha, já ho kupovala podle toho jak jsem spokojená s tehotenskymi testy. Bohužel jinou značku nemám. Ale na příští měsíc, pokud nestihnem KET před Vánoci, zkusím koupit jinou značku. A jakou bys doporučovala? Tady ten ti dělal falešný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5626
21.11.22 14:19

Já je právě taky koupila protože TT od GS jsou super. Bohužel ty OT mně osobně nevyhovují. Nepřijde mi že by ukazovaly falešně, ale mají málo barviva, takže je těžké určit, kdy je test už pozitivní. Mám poměrně rychlý nástup a pokles LH a je pro mě důleřité sledovat intenzitu kontrolní čárky, podle toho potom testuji třeba víckrát denně, když začne sílit. Na GS ovultestu jsem bohužel nemohla pozorovat nástup tak dobře.
Já zatím vyzkoušela GS ovultest, OT z Dr. Max a značku Abfarmis. Z těchto mi zatím nejlepší přišly ty Abfarmis a hned poté Dr.Max. Na příští cyklus mám v plánu zkusit Livsane, na ty jsem četla hodně dobré recenze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
21.11.22 14:30

@Gracetheworld no já právě dnes dělala dva ty ovulační. Ráno vyšel jasně negativní a potom v poledne ten co jsem posílala. Taky jsem si říkala že má málo barviva ale když jsem viděla že ta druhá čárka zesílila během pár hodin tak snad by nemusel být falešnej :nevim: ono stejně mít pozitivní ovu test ještě neznamená že folikul praskne že :roll: ale aspoň můžeme zkoušet zatím. A ty livsane tak tam jsem měla strach protože těhotenský test mi ukazoval jasně pozitivní, žádný duch, bylo jich více za sebou a těhotná jsem určitě nebyla, takže tam jsem si říkala že do těchto určitě nepůjdu ani ovulačních, úplně jsem na tu značku zanevřela 😀 a na příště zkusím ty abfarmis. To se dá sehnat v lékárně nebo objednavas přes e-shop?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5626
21.11.22 14:40

@Klota Jako ty GS ovultesty ukážou, o tom že by měl být ten pozitivní test falešný jsme nepřemýšlela. Mě u nich spíš nevyhovuje že je tam buď nic, nebo pak už pozitivní test. Nikdy nevím kdy u mě ovulace bude, můžu mít rozptyl skoro týdne a je pro mě důležité sledovat intenzitu té testovací čárky, abych kdyžtak udělala víc testů ten den. Standardně testuji 1× denně a když čárka začne trochu sílit, udělám testů více. Nechce se mi víc než týden plácat 2 a více testů za den. Jak říkám osobní preference.
S těmi Livsane zatím nemám zkušenost žádnou, ani s OT, ani s TT, ale četla jsem pozitivní reference, tak je na příští cyklus zkusím.
Ty Abfarmis jsem vzala na eshopu, když jsem si objednávala nějaké vitamíny, tak jsem je přihodila.
Kupovala jsem je na gigalékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
16.5.23 16:10

Ahojky, za dva měsíce se chceme snažit o páté miminko (chlapečka :)) ovulační testy sem si nikdy nedělala, ale vím, že se říká, že spermie s mužským pohlavím jsou rychlejší, ale mají kratší životnost, tak se snažím podle ovu testu vypozorovat ovulaci už teď. V neděli jsem měla pozitivní test a v pondělí už byla čárka slabší. Měly bysme se začít snažit už v neděli nebo až v pondělí? Nebylo by už pozdě? I když o víkendu sem měla i čirý hlen, ale v pondělí už ne, ale za to mě zase hodně bolely vaječníky, dnes v úterý už pobolivaji min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.23 16:20

Jestli máš pravidelné cykly, začni tak 16-17 dní před koncem cyklu. třeba 28 dní - začni 10-11. den apod.

Tyto testy se nikdy nedělají ráno, ale tak od 10-16 (18 hodin odpoledne).
Za 3 minuty ho vyfoť do aplikace Premom a uvidíš, jak ti čárka sílí a slábne, on ti i sám vyhodnotí ovulaci. Potom ho vyhoď, protože za 30 minut už budeš mít pozitivní téměř všechny, nemá smysl porovnávat zaschlé testy.

No a pozitivní je, když je testovací čárka stejně silná nebo silnější než kontrolní.
To může být jeden den i víc. Obden to nemá smysl.

Já mám třeba úplně slabou několik dní, pak téměř silnou, pak mnohem silnější, další den téměř silnou a pak zase téměř neviditelnou. LH je celý cyklus, to, že tam vidíš druhou čárku, je normální.

Dobrý testy jsou Wondfo (levnější) nebo ty od Premom (easy home).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex