dotaz ohledně UM

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
14.12.07 08:52

dotaz ohledně UM

Dobré ráno,
chtěla bych se zeptat, jestli nemáte některá podobnouzkušenost s UM.
Mému Kubíkovi jsou necelé tři měsíce a je plně na UM a náš problém spočívá v tom, že na krabici od UM je napsáno, že jeho denní dávka je 6×120ml. Normálně mu to stačí, ale je problém když se v noci probudí častěji, tak pak těch dávek vychází víc, tedy většinou jen o jednu, ale nerada bych aby mi z něj vyrostl otesánek, ale co dělat když se v noci vzbudí a má hladík. V noci jí tak po čtyřech hodinách, přes den po třech.
Asi tu většina kojí, ale snad se najde někdo kdo poradí.
děkuju a hezký den
 Bára

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
papu
14.12.07 09:38

Báro, já si myslím, že je to orientační. Když má hlad, tak se nebudeš přece držet tabulek „už nic nedostaneš, píšou to v tabulkách!“. Jako někdo kojí po dvou hodinách a někdo po čtyřech…
Jen mě zarazilo, že mu dáváš 120ml, to vypije? Náš to pil až někdy v půl roce, ještě kolem desátého měsíce pil tak těch 150 a stačilo mu to… Já se moc neřídila tím co je na návodu, ale dávala jsem kolik chtěl - chtěl spíš míň.
Možná bych zkusila dát jenom 90 ml a uvidíš, jestli pak ještě bude mít opravdový hlad nebo jestli těch 120 ml vypije, protože mu to dáš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.12.07 09:49

Tak tos mě trošku vyděsila, že říkáš, že vypije tolik.
Fakt už teda nevím co a jak, zkusím jak říkáš dát mu míň,
ale obávám se že pak bude řev.
Ale na krabici Nutrilonu je napsáno právě šestkrát denně těch 120
a když jsem mu dřív dělala míň, tak postupně pak brečel, tak jsem
dospěla k těm 120, a většinou nic nevyblinká, říkám si že kdyby měl
přebytek, tak to vyblinká a věděla bych že mám dát míň.
díky Bára

• Citovat
  • Upravit
6149
14.12.07 09:54

V necelých třech měsícíh, bych se rozhodně řídila hladem dítěte. Náš ve třech měsících 120ml najednou prostě nevypil, vyžadoval menší dávky a častěji, myslím, že tohle je vždycky hodně indiiduální. Kojené děti si taky vysosají kolik potřebují :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
14.12.07 10:01

jeee kazde mimco je jine-taky nejime vsichni stejne-dej mu tolik kolik chce-myslim ze ej hodn ebrzo na omezovani-taky mam strach z obezniho ditete ale tak proste spis pak davej pozor u prikrmu nebo u dobrutek az bude vetsi-ted to fakt neres i kdyz bude mit faldiky tak az zacne chodit tak to vybeha.-UM bych urcite nekratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.12.07 10:05

Ahojki

tak u nás byly na UM min. od 2 měsíce všechny dítka.. A tabulkami jsem se moc nedržela - prostě když mělo dítko hlad, dostalo mlíčko a samo si vypilo, kolik chtělo…
PRo srovnání: Lukáš měl v 1/2 roce stejně jako Lucie, a dnes má Lukáš (5let) 35kg (není tlustý.. jen těžký) a Lucka má 17 kg (3,5). To samé Jonáš (2,5) - v 1/2 roce měl stejně, teď má 17 kg… Takže si myslím, že zase tolik tím mlíkem „neztloustli“ - jak se začali pohybovat, tak začali přibírat úplně jinak..

Věra

• Citovat
  • Upravit
papu
14.12.07 10:34

Já to nemyslela jako omezování, spíš to vyzkoušet - udělat 90, ale mít ještě připraveno, kdyby byl jó řev, že má hlad.

Nám ve 4,5 měsících řekla dr. ať mu víc jak 90 zatím nedávám, taky pil častěji, určitě ne jenom 6× denně. A kdybych mu v těch 4,5 měsících dala 150 ml, tak by byl schopnej to vypít, jen proto že mu něco teklo, že ho to uspokojovalo. Dělala jsem to tak, že jsem dala těch 90, pak začal bekat, že už není a dala jsem mu dudlík - když ho dudlík uspokojil, tak bylo vidět, že nemá hlad, jen chtěl něco dudat…

Mně přišly ty tabulky nadhodnocené, tuším že v půl roce tam bylo že má 210 ml a to pije náš malej teď…

• Citovat
  • Upravit
148
14.12.07 11:44

Tak já dávám malé podle potřeby, někdy pije třeba i po hodině trochu. Používám počáteční mléko, které dle krabice může pít dítě dle libosti (jako kojení), ale nevím jak je to s mléky v ČR, žiji v cizině (tady je toto mléko označeno PRE). To je ta výhoda, že dítě může pít prostě kdy chce. Naše dítko prospívá dobře a tlusté zatím není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
14.12.07 13:27

Ahoj,

rozhodne se rid tim jak to chce mimi. Nase Bara pila od 2M 5-6 denne 210ml HAMI forte, mudra mi to schvalila, kdyz ma takovej apetit, tak ji preci nebudu tyrat hladem. Tlusta nikdy nebyla a ani neni. Tabulky jsou orientacni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.12.07 15:27

Všem moc děkuju za odpovědi, jste hodné že jste se mnou podělily o své
zkušenosti. Ujasnila jsem si to a uvidíme, nebudu to lámat přes koleno.
Zkusím někdy ubrat a uvidíme jak mu to bude vyhovovat.
děkuju, děkuju, děkuju
hezký den Bára

• Citovat
  • Upravit
6
15.12.07 12:15

No teda úplně koukám 8O jak Papu radí dát jen 90 ml ve 3 měsících. :? Vždyť tolik pije miminko snad ve 2 měsících ani ne.Náš prďa pil ve 3 měsících 150ml 5× denně.A to jsme byli v nemocnici a ještě na mě sestry koukaly,že pije tak málo.Ale to mu stačilo.Do 4 měsíců neměl s pitím žádné problémy.Pil velmi hezky,někdy by chtěl i víc,ale zase jsem ho nechtěla přecpat.No a od 4,5měsíců mu to mlíko doslova nutím.Je mu přes 6 měsíců a naše dávky jsou kolem 180ml.Takže žádný extra posun a podle krabice by měl pít už 250 na dávku.Řiď se hlavně tvým mimčem a dej mu tolik kolik potřebuje,vůbec se nehlížej na nějakou krabici.A pomalu by měl začít pít 5× denně,tak mu zkus klidně na dávku dát 150ml aby ti vydržel déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
16.12.07 20:01

Mě se teda 90 zdá taky dost málo. Pavlínku kojím a tolik si vysosávala v porodnici každou hodinu až dvě. Leňulu jsem dokrmovala UM a ve třech měsících byla najezená po 180ml (kojo a UM) a hlásila se co 2 hodiny. Teď v 18m má 10,5 kg, takže jak reklama na Dachau. Pavlínka má teď 3m a váží 5,9 kg, takže taky žádný tlouštík a to si tu 180 taky dává (párkrát jsem si ji zvážila před a po - někdy klidně i 200).
Takže když má hladík, tak mu dej. Žádný omezování, taky by se ti nelíbilo, kdyby ti servírovali pořád poloviční porce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
28.1.08 19:15

Všechny drzdravím, chtěla jsem se zeptat. Mému synovi je 7 měsíců a na UM je od 4 měsíce. e ačátku neměl roblmy, ale ted ano. Již je krásně na příkrmech a pěkně baští ovocné přesnídávky jako svačinku nebo občas slupne bobíka a k obědu má zeeninový příkrm s masíčkem. S čím se ale zlobíme je večeře. Nechce ani kašičku ani sunar nebo sunar zahuštěný kašičkou..prostě mi to mléko odmítá a to i ráno ..občas vypije 120ml v noci ale to je vše. Myslim že by ve svém věku měl pít UM aby do sebe dostal patřičné vitaminy a podobně ale on to prostě nechce. Když se mi povede do něj po koupání ne¨ěco dostat tak je to dobrý ale poslední dobou večeřet nechce vůbec a pak v noci pláče. Co s nim mám dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kamil12245
22.11.10 18:31

Náš prcek pije ve třech týdnech normálně 100ml, a už dal i 110ml, tak nevím, co řešíte!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.12 17:23

Pokládám dotaz. U trřítýdenního novorozence dávám UM po 2-4 hodinách jak si řekne, někdy vypije 90 někdy 120ml. Ale poslední dobou mi dělá to, že po dvou hodinách strašný řev vypije tak 50ml a nechce a žádá třeba za hodinu. Jak to v tomhle případě děláte? když vypije málo a pak se dožaduje. Když se doporučuje vydržet mezi UM? díky!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová