Dotaz pro švadlenu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dotaz pro švadlenu
Páře se mi na triku lem a zajímalo by mě, zda by profesionální švadlena mohla mít na stroji stejný steh - jsou to tři vodorovné linky a od té prostřední smyčky nahoru a dolu. Je to takové to velmi běžné ozdobné štepování.
Asi bych jiné triko zašila svépomocí a nechala na dotahání na doma, ale zrovna jsem si k němu koupila punčocháče v úplně stejném odstínu a bojím se, že stejné už neseženu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Je to 3 nitný steh a šije se na Coverlocku. Profesionální švadlenka by ho mohla mít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak asi ano.Je to vlastně overlockový steh (entl).
Ten se sice používá na začišťování švů,ale hodně se využívá i jako ozdobný šev,právě na tričkách, mikinách apod.Jen jde o to aby se švadlenka trefila do stehů,protože těch overlockových strojů je po více a to 2,3,4,5 nitné.Taky tyto stroje mají nůž, který ořezává roztřepené konce švů a tím je to pak skvěle začištěné.To by se v tvém případě musel ten nůž vymontovat, aby ti to neuřezalo lem.
A každý šije trošku jiným stehem.
Tak že jsem asi moc neporadila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hako píše:
Ten se sice používá na začišťování švů,ale hodně se využívá i jako ozdobný šev,právě na tričkách, mikinách apod.Jen jde o to aby se švadlenka trefila do stehů,protože těch overlockových strojů je po více a to 2,3,4,5 nitné.Taky tyto stroje mají nůž, který ořezává roztřepené konce švů a tím je to pak skvěle začištěné.To by se v tvém případě musel ten nůž vymontovat, aby ti to neuřezalo lem.A každý šije trošku jiným stehem.
Ty co řežou jsou overlockové stroje, ale tohle se šije na coverlocku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky už odpověděly.Švadlena či dámská krejčová bude mít určitě overlock,tohle si myslím,že už běžné být nemusí.No a těch typů stehů je opravdu hodně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
jeslti se nepletu, tak se jedná o krycí steh.
No a ten ti švadlena, která na to nemá speciání stroj neušije. Ani na obnitce (overlocku), jak správně napsala Aspera a ani na klasickém stroji i kdyby tam měla spoustu různých vyšívacích.
Prostě na to musí být speciální stroj a ten si kupují lidé, kteří často šijí z pletenin - používá se hodně u šití prádla, plavek, triček, tepláků, mikin a podobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aspera píše:Hako píše:Ty co řežou jsou overlockové stroje, ale tohle se šije na coverlocku.
Ten se sice používá na začišťování švů,ale hodně se využívá i jako ozdobný šev,právě na tričkách, mikinách apod.Jen jde o to aby se švadlenka trefila do stehů,protože těch overlockových strojů je po více a to 2,3,4,5 nitné.Taky tyto stroje mají nůž, který ořezává roztřepené konce švů a tím je to pak skvěle začištěné.To by se v tvém případě musel ten nůž vymontovat, aby ti to neuřezalo lem.A každý šije trošku jiným stehem.
Aha, tak to jo.No moc se v tom už neorientuji.Jen vím , že jsme vždy vyndali nůž a nechali seštelovat stroj a šilo to taky.Mno poslouchat paní mistrovou jsme musely.Ale když jsem šila dětské oblečení,tak tam byl na tento steh speciální stroj-jsem si zrovna vzpomněla.
Škoda,že to byla pásová výroba, tudíž jsem se k němu nedostala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráda bych zkonzultovala něco se švadlenkou. Jestli tady nějaká je, prosím, aby se mi ozvala do soukromé zprávy. Děkuji.
- Citovat
- Upravit
Prosím švadleny o radu, zda je reálné nechat si ušít takovéhle šaty.
Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Genovesa píše:
Prosím švadleny o radu, zda je reálné nechat si ušít takovéhle šaty.
Díky
Co jsem koukala, tak se plisovaná látka v metráži asi dá koupit, takže ano, proč ne. Ale cena bude asi vysoká. Já si šiju jen tak pro sebe a obyčejněji, tak nevím přesně, třeba poradí někdo, kdo šije zakázkově.
Koukám, že jsi se zamilovala, všimla jsem tvé diskuze, kde tyto šaty sháníš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem švadlena (alespoň ne profi), ale: Šaty v odkazu jsou pletené, takže ušít nepůjdou. V každém případě, kdybys netrvala na úplně totožné pletené verzi, ale stačil by ti úplet, nemělo by být ušití žádným problémem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malinika Tak já myslím, že úplet by nevadil. Díky.
@Aries6 Jo, líbí se mi strašně. Jenže o kvalitě na Alli si myslím své. Oblečení pro děti zkusím, stojí pár korun doslova. Tohle už je o něčem jiném.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit