Dotaz pro švadlenu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17609
1.3.11 19:45

Dotaz pro švadlenu

Páře se mi na triku lem a zajímalo by mě, zda by profesionální švadlena mohla mít na stroji stejný steh - jsou to tři vodorovné linky a od té prostřední smyčky nahoru a dolu. Je to takové to velmi běžné ozdobné štepování.
Asi bych jiné triko zašila svépomocí a nechala na dotahání na doma, ale zrovna jsem si k němu koupila punčocháče v úplně stejném odstínu a bojím se, že stejné už neseženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30300
1.3.11 20:08

Je to 3 nitný steh a šije se na Coverlocku. Profesionální švadlenka by ho mohla mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
1.3.11 20:09

Tak asi ano.Je to vlastně overlockový steh (entl).
Ten se sice používá na začišťování švů,ale hodně se využívá i jako ozdobný šev,právě na tričkách, mikinách apod.Jen jde o to aby se švadlenka trefila do stehů,protože těch overlockových strojů je po více a to 2,3,4,5 nitné.Taky tyto stroje mají nůž, který ořezává roztřepené konce švů a tím je to pak skvěle začištěné.To by se v tvém případě musel ten nůž vymontovat, aby ti to neuřezalo lem. :-P A každý šije trošku jiným stehem.
Tak že jsem asi moc neporadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
1.3.11 21:03
Hako píše:
Ten se sice používá na začišťování švů,ale hodně se využívá i jako ozdobný šev,právě na tričkách, mikinách apod.Jen jde o to aby se švadlenka trefila do stehů,protože těch overlockových strojů je po více a to 2,3,4,5 nitné.Taky tyto stroje mají nůž, který ořezává roztřepené konce švů a tím je to pak skvěle začištěné.To by se v tvém případě musel ten nůž vymontovat, aby ti to neuřezalo lem. :-P A každý šije trošku jiným stehem.

Ty co řežou jsou overlockové stroje, ale tohle se šije na coverlocku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
1.3.11 21:25

Holky už odpověděly.Švadlena či dámská krejčová bude mít určitě overlock,tohle si myslím,že už běžné být nemusí.No a těch typů stehů je opravdu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
1.3.11 21:31

Ahoj,
jeslti se nepletu, tak se jedná o krycí steh.
No a ten ti švadlena, která na to nemá speciání stroj neušije. Ani na obnitce (overlocku), jak správně napsala Aspera a ani na klasickém stroji i kdyby tam měla spoustu různých vyšívacích.
Prostě na to musí být speciální stroj a ten si kupují lidé, kteří často šijí z pletenin - používá se hodně u šití prádla, plavek, triček, tepláků, mikin a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
2.3.11 00:13

Moc děkuju, tak holt vyrazím po okolí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
2.3.11 12:08
Aspera píše:
Hako píše:
Ty co řežou jsou overlockové stroje, ale tohle se šije na coverlocku.

Aha, tak to jo.No moc se v tom už neorientuji.Jen vím , že jsme vždy vyndali nůž a nechali seštelovat stroj a šilo to taky.Mno poslouchat paní mistrovou jsme musely.Ale když jsem šila dětské oblečení,tak tam byl na tento steh speciální stroj-jsem si zrovna vzpomněla. :roll: Škoda,že to byla pásová výroba, tudíž jsem se k němu nedostala. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
6.1.15 20:19

Ráda bych zkonzultovala něco se švadlenkou. Jestli tady nějaká je, prosím, aby se mi ozvala do soukromé zprávy. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
9
6.1.15 20:41

jsem:-)

Ano jsem svadlena:-) ptej se :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
6.1.15 20:49

Děkuji, už se mi švadlenka ozvala :dance: :dance: :dance:

• Citovat
  • Upravit
11620
9.11.16 14:38

Prosím švadleny o radu, zda je reálné nechat si ušít takovéhle šaty.
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25070
9.11.16 14:59
@Genovesa píše:
Prosím švadleny o radu, zda je reálné nechat si ušít takovéhle šaty.
Díky :kytka:

Co jsem koukala, tak se plisovaná látka v metráži asi dá koupit, takže ano, proč ne. Ale cena bude asi vysoká. Já si šiju jen tak pro sebe a obyčejněji, tak nevím přesně, třeba poradí někdo, kdo šije zakázkově.
Koukám, že jsi se zamilovala, všimla jsem tvé diskuze, kde tyto šaty sháníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
9.11.16 15:01

Nejsem švadlena (alespoň ne profi), ale: Šaty v odkazu jsou pletené, takže ušít nepůjdou. V každém případě, kdybys netrvala na úplně totožné pletené verzi, ale stačil by ti úplet, nemělo by být ušití žádným problémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
9.11.16 15:11

@malinika Tak já myslím, že úplet by nevadil. Díky.
@Aries6 Jo, líbí se mi strašně. Jenže o kvalitě na Alli si myslím své. Oblečení pro děti zkusím, stojí pár korun doslova. Tohle už je o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat