Šicí stroj Janome nebo Brother?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Šicí stroj Janome nebo Brother
Ahoj !
Ráda bych vás požádala o radu. Vybírám mezi těmito dvěmi šicími stroji:
A nevím si rady ![]()
Ráda bych stroj využila na šití látkových plínek, takže bych využila falešný overlock. Jsem taky docela levá na navlékání nití…takže všemožný „pomáhátka“ uvítám ![]()
Jsem začátečník, ale na druhou stranu bych už nerada investovala do dalšího stroje.
O cenu mezi těmi snad ani nejde, spíše zda máte pozitivní zkušenosti s těmito stroji nebo značkami.
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja mam Janome My Style a jsem s nim moc spokojena, je tichy, presne sije, stehy jsou jeden jako druhy. Pan, ktery mi ho prodaval, rikal, ze Janome jsou dobre stroje
. Ja doufam, ze mi vystaci naporad
. Predtim jsem mela Lucznik a byla to hruza.
S Brother zkusenost nemam.
- Citovat
- Upravit
Jámám doma Janome Memory Craft 3000,mám ho asi 12 let a jsem s ním taky moc spokojená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V jiné diskuzi tady Ivuska,co šije plenky Anavy, doporučovala Brother.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Achdarek píše:
V jiné diskuzi tady Ivuska,co šije plenky Anavy, doporučovala Brother.
Jojo, ja vim…ja se prave v „plinkach“ ptala a ona tenkrat doporucovala tento. Pak hromadu holek tady na foru ten Janome. A ja uz fakt nevim…necjci se rozhodovat podle vzhledu…jenom ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já si nechala nadělit od Ježíška Janome a jsem maximálně spokojená
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
na téma stroj jsme přispívala už tady https://www.emimino.cz/…stroj-52301/ , takže si to kdyžtak pročti, jen bych se opakovala.
Šicí stroj Brother mám cca 17 let, má své klady i zápory a asi jsem neměla na něj tak úplně štěstí…
V každém případě, nevím jak přesně ty typy, cos tam popsala, ale systém provazování nitě (výkyvný chapač) je u obou značek stejný.
V tý diskuzi, co jsem se o ní zmínila výše, mi přišlo, že jsou to stroje z jedný továrny, jen pod jinou značkou… Hodně věcí mají na stejném principu.
Já osobně bych si dnes kupovala stroj co nejjednodužší, jen aby měl automatické vyšití konflíkové dírky, stejně jsem moc programů z těch asi 15-ti, co tam mám nikdy nevyužila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jedna věc, ten Brother už je elektronický šicí stroj, takže počítej s tím, že v případě poruchy ti ho neopraví „každý“ opravář, ale jen specializovaná místa…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lolinka79 píše:
Ahoj !Ráda bych vás požádala o radu. Vybírám mezi těmito dvěmi šicími stroji:
A nevím si rady
Ráda bych stroj využila na šití látkových plínek, takže bych využila falešný overlock. Jsem taky docela levá na navlékání nití…takže všemožný „pomáhátka“ uvítám
Jsem začátečník, ale na druhou stranu bych už nerada investovala do dalšího stroje.O cenu mezi těmi snad ani nejde, spíše zda máte pozitivní zkušenosti s těmito stroji nebo značkami.
Děkuji
Ahoj Lolinka79
, můžu se zeptat, jak ses nakonec rozhodla? ![]()
Právě jsem ve stejném stádiu - chci šicí stroj, jednoduchý, ale funkční a kvalitní, a váhám mezi Brother a Janome, tak by mě zajímalo, jaký jsi koupila a jak jsi spokojená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, děkuju za odpověď, to je super, že jsi spokojená ![]()
Jsem taky víc nakloněná k Brother, četla jsem někde, že by měl být docela jednoduchý na ovládání. Teď jenom vybrat typ. Koukám, že ten DS140 má asi víc stehů, jinak více méně to samé, jako NV10? Nebo proč jsi nekoupila ten NV10?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože jsem nakonec chtěla víc těch stehů a manžel, když ho vyzvedával, tak prý mu ten majitel e-shopu říkal, že ta DS140 je novější než ta NV 10, ta má jen „nový vzhled“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuju za odpověď.
Kdyby to časem třeba někoho dalšího zajímalo
, tak jsem se ptala na rozdíl mezi Brother NV 10 a DS 140 přímo u českého prodejce (www.brother-czech.cz, mimochodem velmi ochotní, psala jsem jim dotaz a během chvíle mi sami volali a vše vysvětlili
).
Jako hlavní rozdíl mi řekli, že NV 10 má automatické zapošívání, DS 140 ho nemá automatické, ale zase má víc programů a je novější.
Já osobně pořád váhám mezi BM3500 (mechanický, ale levnější s hodně programy), DS140 a NV10, nedokážu se rozhodnout, jestli radši trochu ušetřit s tím, že na běžné šití mi to bude stačit, nebo investovat do lepšího
, hlavně když jsem nidky žádný šicí stroj neměla, to se pak těžko rozhoduje, co využiju a co ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evap19 jak jste se rozhodla nakonec
Evap19, jak jste se nakonec rozhodla? Který z těch Brotherů jste nakonec koupila? Taky zvažuji kopit MB3500, potřebuji hlavně bytelný, odolný stroj.
Díky R.
- Citovat
- Upravit
Pro EVAP19
Evap19, jak jste se nakonec rozhodla? Který z těch Brotherů jste nakonec koupila? Taky zvažuji kopit MB3500, potřebuji hlavně bytelný, odolný stroj.
Díky R.
- Citovat
- Upravit