Šicí stroj Janome nebo Brother?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Brother IN10
Nemáte někdo brother IN10? Potřebovala bych jednu uživatelskou radu…
- Citovat
- Upravit
@vaveva píše:
Nemáte někdo brother IN10? Potřebovala bych jednu uživatelskou radu…
Ten mam ja, co potrebujes? Jestli budu moc, tak poradim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suik píše:
Ten mam ja, co potrebujes? Jestli budu moc, tak poradim
Ahoj, prosimtě co dělá ten tvůj stroj při zapnutí (zvuky atd…) Nevim jestli to co dělá ten můj, je normální…V.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
určitě se ptejte prodávám pouze šicí stroje Brother
takže si myslím, že poradit můžu ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj dievčence.
Viem, že je tu veľa diskuzií ohľadom šicích strojov, ale aj tak by som chcela poradiť. Chcela by som nejaký kvalitnejší šicí stroj v cene okolo 5 000 -6 000,–Kč zrejme buď Brother alebo Janome, alebo no fakt neviem, aby bol celokovový, vedel prešiť úplet, fleece a iné pevnejsie látky.
Ďakujem za radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stazina1 Myslím, že jestli v této cenové hladině vybereš Janome nebo Brother, budeš spokojená. Ideálem by bylo zajít někam do prodejny, kde ti je předvedou a budeš mít šanci si je vyzkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stazina1 celokovový - no nevím, dnes mají skoro všechny kabátek z plastu. Jak moc umíš šít?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stazina1 Já jsem nakonec v této cenové relaci vybrala Brother DS 140 a velká spokojenost. Šiju s ním jak plenky (PUL, aksamit), tak džínovinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NV 10 A
Přesně tak u elektronického stroje je běžné, že při zapnutí se naprogramuje na režim 0 tudíž v něm (cvakne) u mechanických strojů se to neděje. CO se týče těch celokovových strojů tak ty se dnes už prakticky nevyrábějí a určitě ne ty elektronické tam to ani nelze z povahy věci. Celokovové stroje dnes už vyrábí jen Pfaff (ty mechanické) a ty jsou moc kvalitní a také Lucznik. Ale představa že celokovový stroj nám déle vydrží už dávno není pravda snad s výjimkou výše citované zn. pfaff ale ta už je velmi drahá a možná až předražená na to co umí. Celokovové stroje tak jak je známe z dob našich babiček se nevyrábějí. V té době se součástky odlévaly a pak ručně opracovávaly… a tak stroj vyšel i na několik tučných výplat a podle toho i vydržel. Dnes se součástky odlévají montují je roboty a slitiny už zdaleka nejsou tak kvalitní navíc jsou stroje z kovu těžké, drahé a hlučné. Navíc kov přenáší vzruchy a tak se takový levný celokovový stroj mnohem rychleji laicky řečeno rozladí. Z mého pohledu se jedná o marketingový trik jsou součástky které je nutné aby byly vyrobeny z kovu naopak některé jsou výhodnější z plastu. Raději bych tedy řešila známost značky na trhu, zda vás prodejce zaučí… jaké má recenze, ale v podstatě jestli janome nebo Brother je jedno. Janome bývá levnější ale je trošku problém se servisem a je i dražší. Brother je zase trošku dražší na vstupu ale na oba stroje se dají koupit neoriginální patky i díly. Hlavně bych řešila zda koupit stroj elektronický či machanický. Není pravda že mechanický se méně kazí atd. Elektronický stroj je tišší, lépe podává a stehy jsou mnohem úhlednější a vyšívání dírek je mnohem lépe provedené navíc umí lépe pracovat s pružnými materiály. Já osobně mám moc ráda stroj NV 10A nebo NV 35
uf to jsem se zase rozvyprávěla ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak viem šit bezne veci podla strihu, nohavice, kosele a pod. Rozmýslam práve ci mechanický alebo elektrický, proste uz taký co by mi vydrzal a na ktorom by som mohla sit rozne vecicky.ten brother nv 35 vyzera dobre akurát je uz dost drahší oproti limitu ![]()
Ten brother DS 40 vyreza tiez dobre. Holky a ten brother NV 10 alebo 15,myslíte žeby som na nom zvládla sit, ked som bežný užívatel? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych šla do NV 10 A, NV 10 a NV 15, jsou stejné stroje jen se liší designem nejlevnější je NV 10 A ten je limitovaná série k narozeninám Brotheru už jich moc není. CO se týče mě tak bych mechanický už nechtěla je to jako s fotoaparátem
mechanický nebo digitál
jasná volba ![]()
- Citovat
- Upravit
@Stazina1 sama zjistíš, jak samo to půjde
, neboj, já mám brothera už přes 20 let, tedy střídám modely (jsem v tomhle směru magor), ale jsem spokojená, měla jsem a mám vždy elektronický a za mě naprostá spokojenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakonec mám DS140 a jsem naprosto spokojená, má spoustu užitečných stehů, o kterých jsem si myslela, že je možná ani nevyužiju, ale k mému překvapení už jsem většinu použila. Super je jednoduché navlikani spodní nite i automat. šití knofl. dírek, návod je srozumitelný, vždycky jsem tam všechno našla, co jsem potřebovala. Já jsem trochu vic na tu elektroniku, takže ten bm3500 jsem nakonec zavrhla proto. A nv10 proto, že měl méně druhů stehů, i když měl zase nějaké jiné vychytavky.