Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Poznámky v žk mají sloužit k tomu, aby rodič věděl o tom, jak si dítě ve škole vede a vyvinul úsilí k nápravě. Je to těžké, ale je to na rodiči. Ten je za dítě zodpovědný.
@matkabagristy No ja rozumím, ale kdyz je dite doma bito neumerne nebo je pod jinym psychickým tlakem? Jedna se mi o to, ze rodic se boji, ze dite bude mít za sest napominani tridni popripade ředitelskou dutku. A muj dotaz také smeroval, jestli je to realne. Rikas naprava, kdyz dite prostě zapomina, tak mu zlomit ruku nebo dat do pastaku? Vim, ze je zodpovědný rodic, ale chci nějaké konstruktivni rady pro dite, aby davalo pozor a nezapominalo si poznacit ukol.
Poznamky slouzi k tomu ze ucitele kteri jsou blbecci a neumi si udelat poradek tak pisou poznamky je to jejich jedina obrana neumi nic vyresit
@B4RC3LON4 Super.
To jsem si myslela taky, ale cekala jsem, jestli to nekdo vyslovi. Tento názor mají i me dve kamaradky, obe učitelky SŠ. Jinak ještě ma zkušenost z SŠ. Jedinkrát se mi podařilo zapomenout oblečení na praxi, letela jsem pro ne domů zpět a mela asi 20 minut zpoždění. Bylo z toho velike haló a říkali mi, ze mi za to daji 4 na vysvědčení. Uplne mimo realitu ziji někteří jedinci.
@B4RC3LON4 Ja osobne bych nabehla za učitelkou a řekla ji svoje. Bohuzel nemuzu.
Zapominani - to si musí skutečně zapisovat. Nebo si zavolat kamarádovi.
Vyrušování - pokud to není grázlik, tak souhlasím s tím, ze si ma učitel sjednat pořádek. Ja tyhle poznámky nejdřív řešila a čím víc jsem to řešila, tím víc jich bylo. Až jsem to řešit přestala, tak poznámky přestaly - paní učitelka si našla zřejmě jinou oběť.
Šmankote, mám děcka a řeším s nimi doma, co je špatně ve škole. Co se objevuje tady, že učitelka je neschopná a je třeba na ni došlápnout- fakt na výchovu děcka dojedete.
@B4RC3LON4 píše:
Poznamky slouzi k tomu ze ucitele kteri jsou blbecci a neumi si udelat poradek tak pisou poznamky je to jejich jedina obrana neumi nic vyresit
nechci, aby si někdo spojil nick se mnou…
zajímalo by mě, co má učitel dělat, když některé děti ve třídě dělají opravdu kravál (neustále hovoří, mají připomínky, ruší, atd.) - vždy zkouším vše možné - speciální DÚ, referát, ústní zk., vysvětlování, řev, vyhrožování… u některých dětí něco zabere, u těch opravdu problémových nikoliv, co tedy s nimi, jak si sjednat pořádek? učím 3. rokem 2.stupeň ZŠ, vypadám vzhledem tak na 20, ale do práce dělám, co můžu, vše si chystám atd., ale krom 2 mladších kolegů jsou všechny kolegyně tak o hlavu vyšší a věk 45 a více a prostě se mi opravdu nedaří mít takovou autoritu, jako jim.. co s tím? všichni jsou hrozně chytří, ale konkrétní rady nikdo nedá… učím všechny třídy na 2.st., tedy asi 180 dětí, ve třídách jich je +-26, hodina má 45 min… když dítě opakovaně ruší, taky píši rodičům vzkaz, aby byli informovaní… a píši jim i proto, že bychom neměli spojovat chování+znalosti, zkrátka, chování je oddělené a i kdyby dítě nevím co v hodině dělalo, na známku by to nemělo mít vliv… anonymní učitelka D.
@Anonymní píše:
nechci, aby si někdo spojil nick se mnou…
zajímalo by mě, co má učitel dělat, když některé děti ve třídě dělají opravdu kravál (neustále hovoří, mají připomínky, ruší, atd.) - vždy zkouším vše možné - speciální DÚ, referát, ústní zk., vysvětlování, řev, vyhrožování… u některých dětí něco zabere, u těch opravdu problémových nikoliv, co tedy s nimi, jak si sjednat pořádek? učím 3. rokem 2.stupeň ZŠ, vypadám vzhledem tak na 20, ale do práce dělám, co můžu, vše si chystám atd., ale krom 2 mladších kolegů jsou všechny kolegyně tak o hlavu vyšší a věk 45 a více a prostě se mi opravdu nedaří mít takovou autoritu, jako jim.. co s tím? všichni jsou hrozně chytří, ale konkrétní rady nikdo nedá… učím všechny třídy na 2.st., tedy asi 180 dětí, ve třídách jich je +-26, hodina má 45 min… když dítě opakovaně ruší, taky píši rodičům vzkaz, aby byli informovaní… a píši jim i proto, že bychom neměli spojovat chování+znalosti, zkrátka, chování je oddělené a i kdyby dítě nevím co v hodině dělalo, na známku by to nemělo mít vliv… anonymní učitelka D.
musis si vybudovat autoritu u nas na zs byli 2 ucitelky o kterych se to vedelo ze jsou prisne a nikdo si u nich nic nedolil resily to tak ze decko neco reklo byla jedna carka delal nekdo jiny druha carka udelal neco nekdo 3 nebo ten stejny 3 carka a psal se test a tak to bylo porad kdyz delali 9krat za hodinu bordel tak byli 3 testy
Spolupráce s třídním učitelem a kontakt s rodiči a hooodně záleží na vedení školy
@Anonymní píše:
@B4RC3LON4 Ja osobne bych nabehla za učitelkou a řekla ji svoje. Bohuzel nemuzu.
@matkabagristy píše: Šmankote, mám děcka a řeším s nimi doma, co je špatně ve škole. Co se objevuje tady, že učitelka je neschopná a je třeba na ni došlápnout- fakt na výchovu děcka dojedete.
Me tedy ignoraci poradila učitelka s 30 letou praxi. Ze tady ty spisovatelky musí rozdat každou hodinu několik poznámek, jinak nejsou spokojený.
@Maden píše:
Me tedy ignoraci poradila učitelka s 30 letou praxi. Ze tady ty spisovatelky musí rozdat každou hodinu několik poznámek, jinak nejsou spokojený.
aha, proto mělo/má tvé dítě problémy ve škole- ono se to odrazí i doma nebo později v práci.
A ignorace školy může vést k OSPOD
@B4RC3LON4 píše:
musis si vybudovat autoritu u nas na zs byli 2 ucitelky o kterych se to vedelo ze jsou prisne a nikdo si u nich nic nedolil resily to tak ze decko neco reklo byla jedna carka delal nekdo jiny druha carka udelal neco nekdo 3 nebo ten stejny 3 carka a psal se test a tak to bylo porad kdyz delali 9krat za hodinu bordel tak byli 3 testy
hahaha, vážně díky, ale v předpisech školy máme, že DÚ ani písemky děti psát nemohou, pokud to nemají v elektronické žk napsáno - datum písemky+téma…a navíc jsou děti, které mi řeknou, tak mi dejte klidně pětku, to je mi jedno, nebo napište poznámku, naše to stejně nezajímá a říkají, že učitelky jsou krávy… ano, takto to bohužel leckdy funguje… mám právě kolegyni a z té mám respekt i já
ale jinak? jak si mám zjednat respekt a autoritu já? učím i tělocviky, takže jako chodím spíš sportovněji (žádné kostýmky a lodičky, to fakt neee), jak říkám, ono se to snadno řekne, ale jak to realizovat? už třetím rokem s tím mám vážné problémy… anonymní D.
Anonym nebo smazat. V rodině mame 10 leteho skolaka, ktery od zari prinesl cca sest zapominani nebo poznámek kvůli vyrusovani. Matka dítěte se údajně dva měsíce snazi vec řešit po dobrém, přesto behem úkolů obcas padne nejaka facka. Ted to vygradovalo a dítě bylo bito vareckou. Navic je objednane k psychologovi. Muzu se prosím zeptat, k čemu maji sloužit diteti ty poznámky? Matka se s ditetem kazdy den uci a pripravuje ukoly. Zedi v zadni lavici samotné, jako jediné ve tride. Navrhla jsem přesunout do prvni, matka zatrhla, ze tez sedela v zadni a davala pozor. Dite vyniká v matematice, anglictine, nosi jedničky, dvojky. Prosím o rady a podněty. Děkuji. Jsem z toho deprivovaná, ne z dítěte. Ale z učitelky, ktera umi davat jen poznámky a z matky, ktera tez to neumí resit.