Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, vyplnoval nekdo dotaznik na autisticke chovani?? Co znamena ten vypocet?? Ted jsem ho vyplnovala a mela jsem secist souhlasne odpovedi minus nevim, nejsem si jista a deleno 65 krat 100. Zajima me co znamena ten vysledek
Dekuji za kazdou radu.. ![]()
@kelynka Je tam pod tím skóre a co to znamená - v tabulce. Dělíš a násobíš to, aby byl výsledek v procentech. Ale, rozhodně z toho nevyvozuj žádné důsledky a závěry, je to jen vodítko, že bys při určitém skóre měla zpozornit.
@kelynka Mozna se pletu, ale u nas se to vyplnovalo k hodnoceni anposouzeni zda ma dite autismus a jaky typ ![]()
@maminka189 U nás se to moc neřešilo, prý je to jen orientační vodítko ![]()
@AndilekOli ja nevim, tohle bylo asi 5 dotazniku o triceti stranach
.
@maminka189 Jo tak to je něco jiného. Tohle co myslí zakladatelka je takový ten klasický orientační na webu. Pokud se tedy nepletu.
@AndilekOli jj je tam nejakych 70 otazek, vytiskla nam ho psycholozka, ale zadna tabulka tam neni o vysledku.. ![]()
@kelynka není to tohle? To je DACH test pro děti, používá se. http://auticekjenicek.blogspot.cz/…ty-dach.html Tam je pod tím i hodnocení. Každopádně obvykle je to, čím víc bodů tím vyšší skóre.
@AndilekOli ano to je ono.. Jeziis, takze kdyz mam 15souhlasu, tak je to dite s MR?? To snad ne
Neco tam teda pozmenila v nekterych otazkach, ale i tak me to rozhodilo ![]()
@kelynka buď v klidu, je to jen orientační… navíc, třeba jsi některý otázky špatně pochopila… já se psycholožky kolikrát musela zeptat, co přesně se tou kterou otázkou myslí
@kelynka píše:
@AndilekOli ano to je ono.. Jeziis, takze kdyz mam 15souhlasu, tak je to dite s MR?? To snad ne![]()
Neco tam teda pozmenila v nekterych otazkach, ale i tak me to rozhodilo
Klid, to bych spíš chápala tak, že nejspíš nebude PAS než že by dítě bylo MR
Jen pro srovnání moje dítě s pravděpodobně vysokofunkčním autismem (hraničním, řeší se to až teď v první třídě) má souhlas v asi 35 otázkách. Byla bych, být tebou - minimálně zatím - v klidu ![]()
Holky diky jsem z toho uplne na nervy
Tady ten test se musi na nejakem podrobnejsim vysetreni overit ne?? Ano, u spoustu otazek jsem si taky rikala co tim asi mysli ![]()
@kelynka píše:
Holky diky jsem z toho uplne na nervyTady ten test se musi na nejakem podrobnejsim vysetreni overit ne?? Ano, u spoustu otazek jsem si taky rikala co tim asi mysli
Jasně je to jen orientační, víceméně to říká, jestli by se mělo nebo nemělo dělat vyšetření. Nic jiného. Kolik je dceři/synovi? Dělají se podrobná psychologická a psychiatrická vyšetření. Testuje se alternativní diagnóza. My lítáme po poradnách už skoro 3 roky a ještě nemáme hotovou diagnostiku - teprve teĎ to vypadá, že bude ![]()
@AndilekOli Dcera je sledovana uz od narozeni na rizikove neurologii pro nedonosene deti. Narodila se 26.tyden, druhe dvojce. K psycholozce chodime dva roky, tam ji autismus vyloucila. Dcera ma 3roky a nechce mluvit. Tak pani z logopedie rekla at jdeme na podrobnejsi neurologicke vysetreni. Sla jsem tady u nas na neurologii a ona mi tvrdi, ze ma podezreni na autismus, ze chce aby sla mala k jinemu psychologovi a pak pojedeme do Brna na magnetickou rezonanci atd za hospitalizace. Podle psycholozky v Brne se male nechce mluvit, ale vsemi rozumi. Doma to vidime taky, ze je chytra, ale nechce mluvit.. Je tvrdohlava, takze nechce nikoho ted poslouchat, prozivame obdobi negativismu.. Dcera v ordinaci nechtela ukazat ani zadne zviratko, neotocila se na jmeno.. jen ji zajimalo vse okolo
Doma kdyz chce tak to umi i u psycholozky, ale taky ji to na prvni navsteve delala, ze vse shazovala a nechtela spolupracovat..