Doučování sestry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44197
28.10.22 16:55

Tady jde jasně vidět, jak si rodina váží duševního kapitálu, vědomostí a vzdělání.
Předpokládám, že rodiče taky nebudou mít vysoké vzdělání a pracují spíš fyzicky. Nebo je sestra rozmazlený poslední sprateček podle věkového rozdílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
28.10.22 16:58

No, já teda jazykovku nevedu, ale sestru, dceru, vnučku, snachu, kamarádku, kamarádky dítě… bych učila zdarma. Ale já mám s těmito lidmi skvělé vztahy :nevim: nemusí to péče být něco za něco hned teď. Počítám s tím, že když bude potřeba, tak pohlídají, pomůžou jak v té době budou moci. Né 1:1, né něco za něco, ale jak je v té době potřeba, obecná pomoc jak kdo zvládne 24/7 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
28.10.22 17:04

Kdyby měla sestra zájem, tak na pomoc s úklidem přistoupí, nechá si to vysvětlit, že je něco za něco. Bála bych se toho, že ty se budeš snažit něco ji naučit, ona na to bude kašlat a za známky ve škole nakonec budeš moct ty.
Ať ji rodiče zaplatí doučování a tebe do toho netahají. Máš příliš nabitý program a prostě bys to nestíhala. Nenech se do toho vtáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
28.10.22 17:14

@Sisika9 já myslím že zakladatelé nejde o „něco za neco“ ale když dělá od 7:30 do cca 17:30 nemá jaksi kdy ještě doucovat
sestru dva stěžejní předměty. Vymyslela tedy že sestra pomůže s úklidem a jí zbyde čas na doučování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
28.10.22 17:31

Já bych ji nedoučovala, ne kvůli placení, ale kvůli tomu, že to ona nebude brát vážně.
A ne, v rodině bych si nenechala platit, pokud bych neměla výrazné finanční problémy.
Ty nějak začínáš, že tam musíš dělat vše a nevyděláš dost na zaplacení nějakého zaměstnance nebo alespoň nějaké výpomoci na DPP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
28.10.22 17:56
@1Pears1 píše:
Za mě v pořádku. My v širší rodině fungujeme taky nějak podobně automaticky. Každý udělá pro druhého, co je v jeho silách. Snaží se obě strany.Nebo od toho dát ruce pryč, ať si platí doučování jazyků jinde, 300 Kč/hodina.

No jenze holka ma 15, takze by ji doucovani meli platit rodice. Nemela by si to platit sama, ani financne ani fyzickou praci. Ze se rodicum nechce platit doucovani (at uz jinde, nebo nejak se financne ci jinak revansovat starsi dceri), neznamena ze by si pubertacka u sestry mela doucovani odpracovavat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101727
28.10.22 18:22
@SAJ píše: Že od toho máš dát ruce pryč. :nevim: Věř mi, nezavděčíš se ani sestře, ani rodičům. A jako třešnička na dortu bude to, že pro sestru nebudeš jako lektorka autorita.

A az propadne, tak za to taky budes moct ty… Opravdu ruce pryc, nestiham, zajistete doucovani jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
28.10.22 18:30
@Elen8 píše:
@Sisika9 já myslím že zakladatelé nejde o „něco za neco“ ale když dělá od 7:30 do cca 17:30 nemá jaksi kdy ještě doucovat
sestru dva stěžejní předměty. Vymyslela tedy že sestra pomůže s úklidem a jí zbyde čas na doučování.

Předně tak jsem to pochopila i já s přijde mi to naprosto logické. Na doučování dvou předmětů, kde má sestra špatné výsledky, bude potřeba víc než hodinu dvě týdně. Chápu to tak, že zakladatelka potřebuje při svém pracovním vytížení ulevit, aby měla čas na to doučko.
Já jsem to na gymplu měla podobně. Kamarád matfyzák mě doučoval matiku a fyziku (a to jsem na ně nebyla blbá, mívala jsem to mezi 1 a 2) a i tak jsme na tom strávili třeba 2-3 hodiny týdně. Já jsem mu za to hlídala mladší sestru, kterou měl na starosti. Taky by mě doučoval i jen tak, ale měl toho hodně - školu, brigádu, ségru, takže jsem brala minimálně jako slušnost mu pomoct a když on se věnoval mě a tím pádem neměl čas na sestru, tak já jsem se zas pak věnovala sestře a on si dělal svoje věci do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
28.10.22 18:30
@vokishka píše:
no taky by mi to připadalo divné. Nechat si platit (i když prací) za pomoc sestře

A doučování není práce? To je jen zábava, která nebere čas? Co by sestřičce udělalo, kdyby za to uklidila dvě místnosti? Úplně zakladatelku chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65236
28.10.22 18:33
@Da12 píše:
A doučování není práce? To je jen zábava, která nebere čas? Co by sestřičce udělalo, kdyby za to uklidila dvě místnosti? Úplně zakladatelku chápu.

Tak je to zrejme jeste decko na základce. Muj bracha je taky dost vytizeny a pritom doucoval neteř, bral to jako normální vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.10.22 18:43
@Murka píše:
Kdyby měla sestra zájem, tak na pomoc s úklidem přistoupí, nechá si to vysvětlit, že je něco za něco. Bála bych se toho, že ty se budeš snažit něco ji naučit, ona na to bude kašlat a za známky ve škole nakonec budeš moct ty.
Ať ji rodiče zaplatí doučování a tebe do toho netahají. Máš příliš nabitý program a prostě bys to nestíhala. Nenech se do toho vtáhnout.

To je fakt. Když se mladší sestře nebude dařit, přestože bude mít u starší sestry doučování. Může se to po ní svézt, že ji blbě doučovala. Prostě to udělá zle v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
28.10.22 19:17

Podle všeho jsi si rodinu dost rozmazlila.

Dokud jsi byla doma, plně jsi se věnovala sestře, ona i rodiče měli všechno na zlatém podnose. Sestře jsi učivo nalila do hlavy, rodiče nemuseli její školu nikdy řešit.
Logicky teď kopou kolem sebe - měli by totiž projevit sebemenší snahu. A to bolí. Příjemnější je přeci úkolovat jiné!

Už jsi zjistila, že jakýkoliv Tvůj pokus o reciprocitu dopadne špatně. Čím déle se necháš zneužívat, tím to bude horší. Nikdy neuznají, že by Ti měli pomoct. Zatímco Tvá pomoc - i na úkor sebe sama - je naprostá samozřejmost.

Utni to hned. Špatná budeš vždy. Teď Tě to bude stát méně času, práce i iluzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.22 19:47

Ahoj! Celkem se ztotožňuji s @demian výše. Pokus se narovnat vztahy v rodině, protože je máte nějaké pokroucené. Ty musíš vše, ostatní pro tebe nic. V doučování bych se angažovala jedině v případě, že za mnou dotyčná mladá dáma přijde sama, s pokorou a touhou zlepšit známky. Tady to ovšem vypadá, že klackoidní pubertální frocek si to tam hodlá odsedět, aby rodiče dali pokoj se známkami, a nedejbože, jaký úklid? No fůůůj. :roll:

Neangažovala bych se. Věnuj se sobě, svému businessu, svému rozvoji. Už máš věk na to vědět, co pro tebe je a není dobré, a podle toho volit čemu budeš či nebudeš věnovat svůj čas. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí