Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám skoro 12 letou dceru v pubertě jeeště neni, od kolika let byly Vaše děti v pubertě? A jak se to projevovalo? At vím na co se připravit
děkuji ![]()
Každé jinak.. teď. kenboj s 8letym a 11letym.. ale zatímco jeden začíná být drzý a ma vše na háku, druhý jen začíná kašlat na školu a je pro něj důležitější pokec v hodině se spolužákem ![]()
Starší dcera fyzicky kolem desátého roku, psychicky o rok později.
Mladší je psychicky v pubertě asi od čtyř let a její pubertu nepřežije buď ona nebo já
. Fyzicky je ještě brzo, zatím nic nepozoruju.
@Murka píše:
Starší dcera fyzicky kolem desátého roku, psychicky o rok později.
Mladší je psychicky v pubertě asi od čtyř let a její pubertu nepřežije buď ona nebo já. Fyzicky je ještě brzo, zatím nic nepozoruju.
Tak to mam stejne se ctyrletym synem
Nechci videt, co prijde za osm az deset let ![]()
11lety syn zatim hodne pozvolna zacina - odmlouvani atd. Fyzicky taky jeste skoro nic - jen pozoruju, ze mu zacinaji vic rust chlupy (zatim jen na rukou a nohou) a sem tam nejaky maly pupinek na obliceji. Co se tyce spoluzaku ve tride, je to tak pul na pul u holek i kluku. Nekteri jsou jeste spis deti (jako ten nas), ale nekteri uz vystrkuji ruzky dost. Sem tam mam moznost pocist si v jejich spolecne whatsapp skupine, kde to jde dobre videt, jak na tom kdo je ![]()
Dcera fyzicky okolo 11 a psychicky az tak ve 12,5-13 coz je ji ted, puberta se ale projevuje zatim jen tim, ze ma v pokojicku vetsi bordel je zadumciva:) flegmaticka a uz se prestala trapit kvuli tatinkovi a vse mu rekne na rovinu…