Dovolená v Egyptě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
30.6.23 20:33
@Anonymní píše:
Vízum na letišti za 25dolaru, pojištění jsme brali buďto od své banky nebo od své zdravotní pojišťovny, je lepší místní Antinal…nám se dvakrát líbilo v Marsa Alarm, v hotelovém resortu byli 2 obchodní zóny, lékař, masáže,…netřeba města, furt je to Egypt ;-) nekouříme, tak neporadím, my vždy nakupujeme na dovolených kosmetiky, z Egypta to byl arganový krém na váhu a z Ománu třeba parfém nebo kadidlový krém,…

Omán je nádherný, tajuplnný a voňavý. Hory, oázy, tam je škoda být jen v hotelu.Moc hodní místní, krásní staří lidé, zažila jsem spontánní pozvání našeho průvodce do rodiny.To v Egyptě nezažijete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
30.6.23 22:16
@Anonymní píše:
@Stará známá byli jsme v srpnu, když měla dcera necelé dva roky a bylo tam plně letadlo dětí :-) dcerka byla nadšená, chodila si sama objednávat pití, zmrzku…mezitím jsem ji nakojila a pohoda

Verim, nekteri lide jsou odolnejsi a jini mene. Mne by se to zkratka riskovat nechtelo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.23 07:33

@Burj Chalifa však my jsme v Ománu i cestovali a moc jsme si to užili, těším se, azse tam zase vrátíme s dětmi, až se teď druhé brzy narodí :smiling_face_with3_hearts:

• Citovat
  • Upravit
1686
1.7.23 07:39

Kamaradka byla s detmi v pulce srpna, teploty byly i 45 st. Vetsinu dnes stravili na pokoji, ven rano a k veceru, pres poledne neslo, bez klimy na pokoji byt neslo, deti oak dostaly anginu a ona prujem, nastesti jeji manzel byl relativne zdrav a postaral se. Doktor na hotelu pry tragedie, cesta domu taky..Ale celkove se jim tam nelibilo, rikali, ze mimo rezort skoro jit neslo. Zniva by pry iz nejeli a rozhodne ne v srpnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
1.7.23 08:12
@Burj Chalifa píše:
Omán je nádherný, tajuplnný a voňavý. Hory, oázy, tam je škoda být jen v hotelu.Moc hodní místní, krásní staří lidé, zažila jsem spontánní pozvání našeho průvodce do rodiny.To v Egyptě nezažijete.

Oman je krasny, ale cenove jinde, hlavne letenka vyjde draz..ale jinak bomba, ale lidi co hledaji levnou AIndovolenou v Egypte, tam a timhle tipem nepochodis.

Btw ty prujmy, jasne muzou byt z horka, ale vetsina lidi je ma z prezirani, protoze vetsina turistu se vyvali na plaz a jen resi jídlo a prezitaji se neskutecne..jinak lepsi najit fakt drazsi a kvalitni hotel a neresit jen cenu, protoze tam pak sice muzes dodrzovat vsechny rady, vyhnout se piti vody, vyplachovat si pusu po cisteni zubu vodou z petky, ale pak ta kuchyne, omyji ovoce v bezne vode apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.23 08:50

@ahhotep last-minute byl za 19900, takže to není tak nerealisticky a je to tam super…ale nechtěla jsem odbočit od Egypta, to jsem jen psala, po čem se dá koukat na nákup :-) Egypt jsme měli na last za 11500 a 14500 na dospělého, normálně okolo 25 na dospělého :-)

• Citovat
  • Upravit
6618
1.7.23 15:14
@ahhotep píše:
Oman je krasny, ale cenove jinde, hlavne letenka vyjde draz..ale jinak bomba, ale lidi co hledaji levnou AIndovolenou v Egypte, tam a timhle tipem nepochodis.Btw ty prujmy, jasne muzou byt z horka, ale vetsina lidi je ma z prezirani, protoze vetsina turistu se vyvali na plaz a jen resi jídlo a prezitaji se neskutecne..jinak lepsi najit fakt drazsi a kvalitni hotel a neresit jen cenu, protoze tam pak sice muzes dodrzovat vsechny rady, vyhnout se piti vody, vyplachovat si pusu po cisteni zubu vodou z petky, ale pak ta kuchyne, omyji ovoce v bezne vode apod…

Pokud by to bylo z přežíráni, bylo by to tak i v jiných destinacích.
Proč třeba Řecko, Španělsko tim není tak proslulé?
I tam se lidi přežíraji jak jsem viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7833
1.7.23 16:20
@schnulla píše:

je to kombinace s tím horkem a to je v létě nesrovnatelný s tím Řeckem a Španělskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6618
1.7.23 16:46
@vulpes píše:
je to kombinace s tím horkem a to je v létě nesrovnatelný s tím Řeckem a Španělskem.

Ale ty průjmy jsou tam častějši i v měsících kdy tam takové vedro není.
Je tam prostě jiné složení bakterií a virů v jídle, ve vzduchu i ve vodě. Prostě Afrika.
A spousta lidí je na to citlivých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7833
1.7.23 17:17
@schnulla píše:
Je tam prostě jiné složení bakterií a virů v jídle, ve vzduchu i ve vodě. Prostě Afrika.

tuhle zkušenost právě nemám…co jezdím jen podzim, zima, jaro, tak tam z těch lidí kolem (co se tam dáme do řeči) ty potíže nikdo nemívá…ani ze známých, kteří jezdí v takových termínech :think: Tak jsem předpokládala, že je to záležitost jednak letních měsíců nebo v kombinaci s těmi levnějšími hotely :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
1.7.23 17:24
@schnulla píše:

Protoze kombinace s vedrem, klima v EgOte je jine nez v Recku. Navic stridani vedra a chladu, plne pustena klima na pokoji, ledove drinky, v levnejsich hotel led z kohoutku, cili mozne bakterie. A proste ta strava dela hodne, lidi to prehaneji, cpou se vsim a kombinuji vse, pre musi vse ochutnat ve 40 st vedru. Ja procestovala kahiru, jedla na mistnim trhu a nikdy nic, pre stridme a na doporuceni mistnich nic ledoveho, vlazne az teple caje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.7.23 17:27
@schnulla píše:

V Africe jsem byla v říjnu, zuby jsme si čistili s balenou vodou, ale pochybuju, že v Marrakéši nám při snídani podávali snídani na nádobí umytém balenou vodou a že si místí oplachují ruce taky balenou. Průjem jsem neměla, ale starší ročníky trpěly. To nechceš, když vyrazíš na poušť, dostat sranděru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7833
1.7.23 17:32
@ahhotep píše:
Protoze kombinace s vedrem, klima v EgOte je jine nez v Recku. Navic stridani vedra a chladu, plne pustena klima na pokoji, ledove drinky, v levnejsich hotel led z kohoutku, cili mozne bakterie. A proste ta strava dela hodne, lidi to prehaneji, cpou se vsim a kombinuji vse, pre musi vse ochutnat ve 40 st vedru. Ja procestovala kahiru,jedla na mistnim trhu a nikdy nic, pre stridme a na doporuceni mistnich nic ledoveho, vlazne az teple caje…

ale tak to trochu potvrzuje to, co já furt říkám - jím v tom Egyptě vždycky jenom a pouze místní kuchyni. Oni to jednak umí a dobře to chutná, a jednak je to čerstvé, místní.
Vůbec nechápu, kdo se tam může rvát hranolkama, těstovinama, pizzou…nebo nedej bože ty směšné imitace sushi, manty, salámy, sýry… když to můžu jíst kdykoli doma, proč bych se s tím plácala na dovolené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
1.7.23 17:34
@vulpes píše:
ale tak to trochu potvrzuje to, co já furt říkám - jím v tom Egyptě vždycky jenom a pouze místní kuchyni. Oni to jednak umí a dobře to chutná, a jednak je to čerstvé, místní.
Vůbec nechápu, kdo se tam může rvát hranolkama, těstovinama, pizzou…nebo nedej bože ty směšné imitace sushi, manty, salámy, sýry… když to můžu jíst kdykoli doma, proč bych se s tím plácala na dovolené?

Navic vetsina zkombinuje vsechno a jeste si pridaji, pak pokracuji na plazi nejakym snackem a nejakym sladkym koktejlem. Ja AI nemusim, byla jsme parkrat a co jsem videla, tak se nedivim, ze se lidi po…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
1.7.23 17:36

Samozrejme nerikam, ze je to jen o jidle..ale ty lidi tomu jdou dost naproti a vicemen je to duvod proc je to tam tak caste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí