Dovolená v Egyptě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.6.23 17:25

Dovča v Egyptě

Dobrý den, prosím o anonym, plánuji letět dcerou (4,5) do Egypta na začátku srpna. Chtěli jsme někam dál, ale no money no funny. Chápeme se, v dnešní době každý rád ušetří. :D Jsem v jedné FB skupině ohledně dovolených v Egyptě, kam lidé dávají recenze na hotely atd.. Nicméně se tam k sobě lidé chovají opravdu hnusně, někdo se na něco zeptá a hned se v komentářích do něj i sprostě pustí, že se na to už někdo ptal…. Tak se chci zeptat tady, jestli někoho takového mám. Nechci se tam s někým pohádat……
Vízum si můžeme samy koupit na letiště za 25 dolarů? Cestovka to má za 8 stovek. To samé pojištění? Je lepší přes AXA nebo od banky? Máme ji nechat předepsat od doktorky Ercefuryl nebo koupit až tam Antinal? Co se dá v Egyptě dobrého pořídit levněji než v ČR? Cigarety prý tam jsou levné, ale nejsou dobré chuťově, je to pravda? Bakšiš - kolik nechat za úklid pokoje? Opravdu každý den? Je tam opravdu tak nesnesitelné horko v srpnu nebo to s malou dáme? Teplo máme rády, ještě k tomu u vody..
Chceme buď Hurghada nebo Sharm el Sheik. Kde se vám líbilo více? Marsa Alam nebo Marsa Matrouh nechci, chci být někde poblíž města a ne uprostřed Sahary, kde nic není.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21470
30.6.23 17:38

Mamka byla minulý víkend na pár dní v Egyptě, bylo tam 35° přes den a moře 28°. Tak si odvoď, jak tam asi bude na začátku srpna.
Já bych to fakt zvážila. Nevešli byste se finančně do nějakého lastu do Turecka? Jinak lepší by byl ten Antinal, ale netuším, zda ho může takto malé dítě. A to s ní chceš jet sama? Co budeš dělat, pokud tam zkolabuješ nebo skončíš kvůli zažívacím problémům na kapačkách v nemocnici? Fakt to ještě důkladně zvaž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35443
30.6.23 17:43

Byli jsme jednou už nevím jestli červenec nebo srpen, ale čistý peklo. Dovolená posr…a problita. Přítel skončil na kapačkách a to jsme si i čistili zuby balenou vodou. Celou dobu jsme byli víceméně jen na hotelu, večer se trochu dalo někam jít, ale byl to tam hnus. Nikdy víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8296
30.6.23 17:44
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o anonym, plánuji letět dcerou (4,5) do Egypta na začátku srpna. Chtěli jsme někam dál, ale no money no funny. Chápeme se, v dnešní době každý rád ušetří. :D Jsem v jedné FB skupině ohledně dovolených v Egyptě, kam lidé dávají recenze na hotely atd.. Nicméně se tam k sobě lidé chovají opravdu hnusně, někdo se na něco zeptá a hned se v komentářích do něj i sprostě pustí, že se na to už někdo ptal…. Tak se chci zeptat tady, jestli někoho takového mám. Nechci se tam s někým pohádat……
Vízum si můžeme samy koupit na letiště za 25 dolarů? Cestovka to má za 8 stovek. To samé pojištění? Je lepší přes AXA nebo od banky? Máme ji nechat předepsat od doktorky Ercefuryl nebo koupit až tam Antinal? Co se dá v Egyptě dobrého pořídit levněji než v ČR? Cigarety prý tam jsou levné, ale nejsou dobré chuťově, je to pravda? Bakšiš - kolik nechat za úklid pokoje? Opravdu každý den? Je tam opravdu tak nesnesitelné horko v srpnu nebo to s malou dáme? Teplo máme rády, ještě k tomu u vody..
Chceme buď Hurghada nebo Sharm el Sheik. Kde se vám líbilo více? Marsa Alam nebo Marsa Matrouh nechci, chci být někde poblíž města a ne uprostřed Sahary, kde nic není.

co si pamatuju od kamarádky, která se z Egypta vrátila před měsícem:

• pojištění i vízum měli od cestovky - vyšlo to cenově nejlépe,
  • nic si tam nekupovali, prý tam nic nevypadalo nějak extra lákavě,
  • skrz úklid nechávali denně cca 1-2 dolary + nějakou sladkost, kterou přivezla z ČR (fidorka, delissa….). Jeden den zapomněla něco dát a hned to šlo prý poznat :lol:
  • vedro tam bylo (v srpnu bude logicky ještě větší, ale s tím jste musely počítat, když jste si Egypt vybraly; na pokoji byla klima)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
30.6.23 17:52

A ja si rikam kteri magori muzou v lete jezdit do egypta, kor s deckem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
30.6.23 17:56

No v lete na slunci se upecete. Co zkusit Tunisko? Djerba?

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
30.6.23 18:02

S tak malym ditetem bych tam nikdy nejela, vedro, dlouha cesta, hrozi prujmy. My dospeli jsme to snaseli dobre, ale zazivaci potize nas pres veskerou opatrnost a prevenci take neminuly.

• Citovat
  • Upravit
115498
30.6.23 18:03

V srpnu je tam kolem 40 stupňů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7834
30.6.23 18:27

Já se ani nedivím, že na tyhle lidi je někdo na v diskuzních fórech „zlý“… :zed:

Některé dotazy jsou sice docela svéprávné, ale zas jsou to věci, které najdeš vyhledávačem pomalu rychleji, než napíšeš ten dotaz…takže je to takové to „jsem líná hledat sama, tak mi to laskavě řekněte vy…“…a druhá část dotazů je docela trotlovských a svědčí o tom, že ani netušíš, kam jedeš a jen jsi zapíchla prst do mapy a pojala myšlenku. To je asi marná diskuze a ztráta času :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22563
30.6.23 18:30
@Anonymní píše:
Chceme buď Hurghada nebo Sharm el Sheik. Kde se vám líbilo více? Marsa Alam nebo Marsa Matrouh nechci, chci být někde poblíž města a ne uprostřed Sahary, kde nic není.

Chapeme se? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.23 18:41

Raději anonymně, my jedeme taky, syn chce jet (mluví o tom už půl roku), je mu 7, jedu i s manželem kdyby to jeden z nás nedával po zdravotní stránce. Byla jsem v Egyptě 2× a měla jsem lehké zažívací potíže, prostě jsem strávila den v blízkosti toalety. Jezdíme s nim k moři každý rok ve stejnou dobu a dává to. Vybrala jsem dražší hotel s výbornými recenzemi, abych minimalizovala riziko průjmu. Mě se upřímně moc nechtělo, ale manžel tvrdí, že to dáme… tak snad! Jo a v té fcb skupině jsem taky

• Citovat
  • Upravit
2580
30.6.23 19:19

My byli v Marsa Alam i Hurghadě a z toho prvního mám teda mnohem lepší pocit. Čisté, luxusní, bezpečné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.6.23 20:23
@aiwwa píše:
V srpnu je tam kolem 40 stupňů.

Pohoda kremační pece + s…ka + dotěrní domorodci + hladoví žraloci+burani z ČR. Vražedná kombinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.23 20:27

Vízum na letišti za 25dolaru, pojištění jsme brali buďto od své banky nebo od své zdravotní pojišťovny, je lepší místní Antinal…nám se dvakrát líbilo v Marsa Alarm, v hotelovém resortu byli 2 obchodní zóny, lékař, masáže,…netřeba města, furt je to Egypt ;-) nekouříme, tak neporadím, my vždy nakupujeme na dovolených kosmetiky, z Egypta to byl arganový krém na váhu a z Ománu třeba parfém nebo kadidlový krém,…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.23 20:30

@Stará známá byli jsme v srpnu, když měla dcera necelé dva roky a bylo tam plně letadlo dětí :-) dcerka byla nadšená, chodila si sama objednávat pití, zmrzku…mezitím jsem ji nakojila a pohoda

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix