Zase nevyšla dovolená

Anonymní
30.6.23 14:53

Zase nevyšla dovolená

Zase nevyšla dovolená. Dítě mi onemocnělo. Spí, teplota stoupá. A já si už pobrečela taky. Už se vyskytlo tolik problémů a komplikací. A kdyz to nakonec vypadalo, že pojedeme, tak nepojedeme. Je to jediný možný termín, kdy můžeme mít společnou dovolenou. Možná by mi ještě dali dovolenou v srpnu, ale nevím, co manžel - a dítě má tábor, na který se už dlouho těší. Dneska jsme měli odjet. Je to tak každý rok. Myslím si, že bychom dovolenou potřebovali vsichni. Uvidím, jak to bude zítra vypadat… Jestli navštívíme pohotovost. Asi jsem se chtěla jen vypovídat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1730
30.6.23 15:00

Chapu ten pocit zoufalstvi, co ted mas :hug:
Syn ted odchodil druhy skolkovy rok a mam naprosto jasno o tom, ze dovolenou nema cenu planovat ihned po skonceni skolniho roku, protoze ta pravdepodobnost nemoci je tam proste obrovska :nevim:
Ale pokud jiny termin mozny nebyl, tak holt alespon jste to zkusili. Chapu, jak moc te to mrzi, ale nezbyva nez se utesovat, ze jsou daleko horsi veci na svete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7902
30.6.23 15:07

Já za loňský rok rušila 4 dovolené, většinou pár hodin před odjezdem/odletem :( Buď ještě v zimě karanténa - covid, nebo pak normálně nemoci. Jsem z toho tak vyčerpaná, že jsem řekla, že letos v létě nikam nic neplánuji a nikam nejedu, že na to prostě nemám nervy se s tím zas plánovat a pak se nervovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
30.6.23 15:10

Chápu :kytka: já když jsem rusila už druhou dovolenou kvůli nemoci dcery, tak jsem si regulérně pobrecela. Ale stejně s tím člověk nic neudělá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.23 15:21

A kam jste měli odjet, kolik je dítěti? My už na dovolené nebyly 4 roky a ani letos to nevypadá. To zoufalství chápu, potřebovala bych dovolenou jako sůl..

• Citovat
  • Upravit
15450
30.6.23 15:37
@Anonymní píše:
Zase nevyšla dovolená. Dítě mi onemocnělo. Spí, teplota stoupá. A já si už pobrečela taky. Už se vyskytlo tolik problémů a komplikací. A kdyz to nakonec vypadalo, že pojedeme, tak nepojedeme. Je to jediný možný termín, kdy můžeme mít společnou dovolenou. Možná by mi ještě dali dovolenou v srpnu, ale nevím, co manžel - a dítě má tábor, na který se už dlouho těší. Dneska jsme měli odjet. Je to tak každý rok. Myslím si, že bychom dovolenou potřebovali vsichni. Uvidím, jak to bude zítra vypadat… Jestli navštívíme pohotovost. Asi jsem se chtěla jen vypovídat.

Kam a jak jste měli jet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
30.6.23 16:16

Pokud jedete autem v rozumné dojezdové vzdálenosti a dítku bude zítra lépe, můžete jet zítra… Já teda se dvěma malochama plánuji radši dovolenou u nás či v okolních republikách v rozumné dojezdové vzdálenosti a ideálně tak, abych se platilo až na místě či minimální záloha, ale vím, že ne vždy je to možné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
30.6.23 16:18

Jestli jedete po čechach a neni to nemoc na nemocnici, tak bych jela. Letecky me.

• Citovat
  • Upravit
13896
30.6.23 20:36

Chápu, že je to těžké… Ale… Moje kolegyně měla mít taky příští týden dovolenou, plánovali jet s manželem k moři na místo, kde už jednou byli a moc se jim tam líbilo. Asi před měsícem měl její manžel úraz a musel na operaci. Bylo jí to líto, ale podařilo se jí dovolenou stornovat s tím, že pojedou třeba do lázní… Před 14 dny jí manžel nečekaně zemřel… :,( :,( :,(. Kolegyně pár let před důchodem, aktivní, s manželem byli skvělí parťáci… Je mi jí tak strašně moc líto a trhá mi to srdce, když na to pomyslím :,(

Tak se na to zkus podívat v tomhle světle. Můžete jet třeba o dva dny později, můžete si místo dovolené udělat pár výletů nebo prostě být spolu doma, uvařit si něco dobrého a koukat na filmy… O společný čas přece nemusíte přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.23 21:46
@Anonymní píše:

Jak já te chápu. Jen od dubna zrusene 3 dovolené. Dvakrát nemoc (letecky) a poslední jsme řekli, ze autem… auto týden před dovolenou začalo stávkovat a je to oprava za víc jak 100 tisíc a oprav na týdny - mechanici si berou ve velkém dovolenou a jinak jsou plní. Loni jsme měli dvě a tak žádná hitparáda. Jedna proprsela a druhá byla s dvouměsíčním neodlozitelnym miminem takže taková polovicni. Jezis já my už potřebujeme oraz :zed: do toho kluk má první puberticku a furt jen rve a vše je problem. Dneska mi na dálnici otevřel ve 140 dveře a večer naštval chlapa tak, ze se zrušil podruhé plánovaný výlet kam by moc chtěl. Jako fakt už stacilo.

• Citovat
  • Upravit
13010
30.6.23 21:51
@Anonymní píše:
:nevim:

hele, my letos kvůli katastrofální ceně elektřiny dovolenou mít nebudem :nevim:

když byly děti malý, taky na žádnou dovolenou peněz nebylo :nevim: absolutně

když byly o trochu větší, / ti starší / tak zase doma bylo malý dítě, se kterým by to bylo těžké kamkoliv jet… a tak jsme nejeli

a tak jsme x let nikde nebyli, max nějaký výlety tady kolem domu…a co? a nic, nikomu se reálně nic nestalo

asi jsou jiný věci na brečení, než to, že se nedá dostat na dovolenou s malým dítětem, jednou bude líp :mavam:

ale zklamání chápu, ne že ne, naštve to, o tom žádná

s malýma dětma se těžko plánuje, fakt těžko

miluju moře, díky moři pak funguju minimálně do vánoc, letos halt nebude…nezblázním se, nedá se nic dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.23 21:57
@AnastazieB píše:
Chápu, že je to těžké… Ale… Moje kolegyně měla mít taky příští týden dovolenou, plánovali jet s manželem k moři na místo, kde už jednou byli a moc se jim tam líbilo. Asi před měsícem měl její manžel úraz a musel na operaci. Bylo jí to líto, ale podařilo se jí dovolenou stornovat s tím, že pojedou třeba do lázní… Před 14 dny jí manžel nečekaně zemřel… :,( :,( :,(. Kolegyně pár let před důchodem, aktivní, s manželem byli skvělí parťáci… Je mi jí tak strašně moc líto a trhá mi to srdce, když na to pomyslím :,(Tak se na to zkus podívat v tomhle světle. Můžete jet třeba o dva dny později, můžete si místo dovolené udělat pár výletů nebo prostě být spolu doma, uvařit si něco dobrého a koukat na filmy… O společný čas přece nemusíte přijít.

Já vím, je to hrozne. Řeším blbou dovolenou. Jenže… Právě že se kolem mě děje hodně hrozných věcí, už jsme taky řešili úmrtí místo dovolené. Nebo jsem se dozvěděla o úmrtí někoho z rodiny na dovolené. Teď umřelo pár známých. Rodiče už nemám nejmladší, bude potřeba se o ně postarat. Nebudu mít čas jet ani někam na víkend. Ostatně to jsme chtěli už několik let, ale nikdy jsme nikam nejeli. Vždycky se něco pokazí. Mám pocit, že jen reším, jestli něco dopadne nebo nedopadne. Potřebujeme odjet, opravdu odjet. Změnit prostředí a vyčistit si hlavu. Už poslední dobou mám pocit, že opravdu nemůžu, že už to nezvládnu. Pokazilo se teď víc věcí. Je to hrozný stres.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.23 21:59
@Borrealis píše: :nevim:

hele, my letos kvůli katastrofální ceně elektřiny dovolenou mít nebudem :nevim:

když byly děti malý, taky na žádnou dovolenou peněz nebylo :nevim: absolutně

když byly o trochu větší, / ti starší / tak zase doma bylo malý dítě, se kterým by to bylo těžké kamkoliv jet… a tak jsme nejeli

a tak jsme x let nikde nebyli, max nějaký výlety tady kolem domu…a co? a nic, nikomu se reálně nic nestalo

asi jsou jiný věci na brečení, než to, že se nedá dostat na dovolenou s malým dítětem, jednou bude líp :mavam:

ale zklamání chápu, ne že ne, naštve to, o tom žádná

s malýma dětma se těžko plánuje, fakt těžko

miluju moře, díky moři pak funguju minimálně do vánoc, letos halt nebude…nezblázním se, nedá se nic dělat

Nojo, jenže my to takhle máme už tolik let. Kdyby mi jeden rok nedopadla dovolená, no tak co, tak dopadne za měsíc, pojedu během roku, příští rok. Ale ono je to pořád, každý rok už tolik let. Malé dítě už tak nemám, už je docela velké. Díky pár dnum u moře funguji rok.

• Citovat
  • Upravit
13010
30.6.23 22:01

Mmch, a na první dovolené, po mnoha letech, kdy jsme si teda jako troufli / sme si teda dovolili moc :mrgreen: / vyjet i s dětma, a dokonce jsme na ní měli i peníze…

nejmladší bylo 4 leté,. hned první noc v hotelu začalo řvát ---ucho, bolavé ucho, dutiny a hlavně to ucho, takže teplota a prořvaná noc

já zkušená matka
samozřejmě sebou měla všekeré možné ušní kapky, oční kapky, atb, dekongestiva, sterilní šití…no vyjmenovávání bylo na dlouho, taky to zabralo malou skřínku a vypadali jsme jak pašeráci drog, měli jsme sebou i jehly, ampule, sterilní krytí… a. t.d…

za dva dny lehlo prostřední dítě, horečky a zvracení

a za 4 dny lehlo nejstarší dítě, taky s horečkama… prostřední už se začalo zotavovat a nejmladší bylo už docela dobrý

:roll:

tak jsme se střídali, jeden byl s marodem na pokoji, druhý s fungujícíma dětma venku

dovolená s dětma…pomoc :roll: tož asi tak :mavam: pak jsem vlastně byla ráda že jsme dříve nikam nejezdili, protože by to stejně bylo u nás o ničem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.6.23 22:01
@Anonymní píše:
Nojo, jenže my to takhle máme už tolik let. Kdyby mi jeden rok nedopadla dovolená, no tak co, tak dopadne za měsíc, pojedu během roku, příští rok. Ale ono je to pořád, každý rok už tolik let. Malé dítě už tak nemám, už je docela velké. Díky pár dnum u moře funguji rok.

naprosto rozumím, opravdu, naprosto rozumím a chápu :think:

jak je už velké?? ach jo, je to fakt na nic :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí