Dovolená v Turecku 2023

Anonymní
29.6.23 08:16

Dovolená v Turecku 2023

Ahoj holky🌸letěli jste některá na dovolenou do Turecka? Konkrétně Alanya? Má tam být nejkrásnější pláž v Turecku (Kleopatřina pláž) byla jste některá? A celkově Turecko, strava v Turecku, lidé, let, cestování apod jaké to tam je?😍zvažujeme jestli Turecko nebo Tunis, v tom Turecku by jsme měli mít 5ti hvězdičkový hotel, servis by jsme měli mít Ultra all inclusive, tak jsme zvědavý aby to za to opravdu stálo, přeci je to jen jiná země a jiná kultura🌸

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76739
29.6.23 08:27
@Anonymní píše:
Ahoj holky🌸letěli jste některá na dovolenou do Turecka? Konkrétně Alanya? Má tam být nejkrásnější pláž v Turecku (Kleopatřina pláž) byla jste některá? A celkově Turecko, strava v Turecku, lidé, let, cestování apod jaké to tam je?😍zvažujeme jestli Turecko nebo Tunis, v tom Turecku by jsme měli mít 5ti hvězdičkový hotel, servis by jsme měli mít Ultra all inclusive, tak jsme zvědavý aby to za to opravdu stálo, přeci je to jen jiná země a jiná kultura🌸

určitě Turecko vybrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.6.23 08:35

@stinga můžete napsat prosím důvod, byli jste na dovolené?☺️my prave máme čas do pondělí se rozhodnout tak pořad váháme🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
29.6.23 08:54

Do Turecka letíme za pár dní na doporučení mnoha lidí včetně mých rodičů, kteří se tam stále vrací.
V Tunisu jsme byli s manželem před několika lety, protože to prostě byla jedna ze zemí, kam jsem se chtěla podívat. Znova už bych tam neletěla. Moře fajn, ale to bylo asi tak všechno. Tam, kde jsme byli my, velké hotelové komplexy víceméně v řadě podél pobřeží a naproti nim jen poušť a nepořádek. Do nejbližšího města to bylo kilometry, takže to bylo spíš na výlet, než na každodenní večerní povyražení někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.6.23 08:59

Turecko je naprosto v pohode, volila bych spis nez Tunis.

• Citovat
  • Upravit
128
29.6.23 09:09

V Tunisku jsem nebyla. Turecko je má oblíbená destinace. Byla jsem už několikrát a v budoucnu se určitě budu vracet. Ze všech zemí kde jsem byla mi přišlo že mají nejlepší servis. A to jsem byla většinou v 3* nebo 4* hotelech. Minulý rok jsme byli v Egyptě. Špatne to nebylo, ale Turecko mi vyhovuje vic. Přijde mi takové evropstejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
29.6.23 09:22

V Turecku jsem byla s detma nekolikrat, manzel ty all in dovolene rad nema, ale mne vyhovuje si obcas doprat valeni a nicnedelani. Let je kratky, vzdycky jsme meli ultra all in a to Turci opravdu umi, jidla vic nez dost, vybere si kazdy, ubytovani skvele, sluzby taky. Vylety ck nabizeji, lze koupit na info schuzce, vetsinou nejake delfinarium, vylet na lodi, vylet do mesta. Ale neprehanejte to s nima, je to zdlouhave, nez seberou lidi ze vsech hotelu je to kolikrat akce na pul dne. Primo Alanyi neznam, my byli v Side, Beleku, Colakli a Kemeru. Jedine co mi vadi jsou pomerne dlouhe transfery a nejisty cas odletu, to se clovek dozvi kolikrat az den predem, ze treba leti ve 4 rano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
29.6.23 09:38
@Any2323 píše:
@stinga můžete napsat prosím důvod, byli jste na dovolené?☺️my prave máme čas do pondělí se rozhodnout tak pořad váháme🙈

Turecko má prostě lepší úroveň než Tunisko,
já nebyla tam ani tam,
ale třeba náš hlavní vedoucí roky lítá do Turecka, a to je člověk, který velmi dobře rozvažuje, kam dá své peníze a jak si užít,
pokaždé přiletí nadšený,
Tunisko už je přece jen Afrika, s nižší úrovní zdravotní péče a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
29.6.23 10:03

My byli loni a bylo to super. Jen počítej, že je to dost daleko od letiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.6.23 10:29

@xkoup21 prý 3h z letiště myslím že psali u nabídky zájezdu. Ale odvoz z letiště je prý zajištěný a je v ceně tak nám to nějak extra nevadí☺️kdy jste tam byli prosím? Jaké je moře, pláž, jidlo apod? ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
29.6.23 11:31

@Any2323 kam do jakého hotelu pojedete? U Kleopatry pláže jsou většinou menší městské hotely a většinou se na kleopatrine pláži platí lehátka. My byli v Alanyi, ale v části Oba tam má pláž trochu horší vstup, ale nic hrozného. Jinak široká písečná pláž. Výlety jsme vždy kupovali u místních částí vyšlo to o polovinu levněji než s ck. Jinak s jídlem jsem byla moc spokojená velký výběr a chuťově moc dobrý. Já třeba ujíždí na jejich zakuskach, ale většina lidí to moc nemusí protože je to hodně sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.6.23 12:38

@Miluna3 nevíte náhodou zda se tam dá koupit nějaký vylet na lodi třeba na delfíny se jet podívat na moře?😍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
29.6.23 12:44
@Any2323 píše:
@Miluna3 nevíte náhodou zda se tam dá koupit nějaký vylet na lodi třeba na delfíny se jet podívat na moře?😍

všude se dá koupit lodní výlet,
já jsem se letos na takovém hodně pozvracela, byly vlny, naštěstí jsem vybrala pouze hodinovou plavbu, nabízeli i 7hodinové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
29.6.23 12:49

@Any2323 přímo na delfíny nevím. Ale v Alanyi jsme měli výlet na velké lodi s Penovou party a koupáním. Ti mě až tak neoslovila. Pak jsme byli na výletě lodi po ostrovech na Egejské riviéře a to bylo super. My byli na výletech lodi, džíp safari, Hamam(turecké lázně), výlet po řece lodi. Mají tam ale i další výlety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
29.6.23 13:00

Kleopatrina plaz je pekna, ale velmi malo hotelu primo na ni; takze na to pozor, at nemusis pres velmi frekventovanou silnici ci podchod, pro me tedy opruz.

Proto jsme bylu nekolikrat v hotelu Saray Beach na teto plazi - morw perfektni, hotelova plaz s dostatecnym mbozstvi slunecniku i lehatek zdarma.
Ale naposledy byla stravA dost naprd, jednotvarna a nebylo ani z ceho vybirat, napr. jen kolinka s UHO :poblion:,jak na zakladce, kdy jsem trebas na tenhle ibed vubec nechodila.
No a ted po par letech jsrm si cetla recenze k tomuto hotelu a zas stiznosti na stravu.

Jinak samotny hotel byl na pohodu, blizko do obchodu, prochazky po plazi a tak.

A velka vyhoda - pod vodou se neskryvala zadna skala ani sutry jako napr. v jinych tureckych letoviscich-vyplati se cist peclive recenze, protoze obcas to tam nekdo zmini

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí