Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Otázka je v nadpisu - kam jste s partnerem letěli na prodloužený víkend, co doporučujete a co naopak už nikdy?
Koukám na levné letenky, dá se letět asi fakt kamkoliv
ale když jen na víkend, tak někde blíž, ať se to nestráví celé na cestě. A stejně tak, aby cílové letiště nebylo lán cesty od něčeho zajímavého.
Láká mě Itálie, ale taky Dánsko nebo Irsko, Albánie, Španělsko.
Už jsme tak párkrát byli a bylo to úžasné, tak sbírám inspirace.
Moc děkuji za jakékoliv postřehy týkající se tématu ![]()
Těžko říct, litame tak 2 krát ročně. Prostě leťte tam, jde vás ti zaujme nejvíc.
@Cizinka 999 píše:
Těžko říct, litame tak 2 krát ročně. Prostě leťte tam, jde vás ti zaujme nejvíc.
Láká mě vše, moc ráda cestuji, chtěla jsem si o tom popovídat
Není to z uváděných zemí, ale když je další příspěvek, že láká vše
. Na prodloužený víkend mohu doporučit Nantes.
@Knizka Irsko je krásná země, ať jsi kdekoli. A i Španělsko, ale zase záleží kde.
My hlavne Uk a Spanelsko, zijeme v Irsku, takze do Uk doletime za €10-15. Davame aspon jednou mesicne Edin, mame tam prarodice a porad tam je co objevovat, neskutecna nadhera, za me jedine mesto, co se vyrovna Praze tou uzasnou atmosferou. Zbytek Uk taky nikdy neomrzi. A do Spanelska letame hlavne kvuli detem, uci se spanelsky, my neumime ani slovo
nedavno jsme byli na Charlie and the Chocolate Factory v Madridu, vsechno ve spanelstine, deti to hltaly, ohromne jsme si to uzili
Jinak London je taky na muzikaly perfektni, Lion King, Wicked, mohla bych na to chodit porad dokola ![]()
Na prodloužený nikam, to prdění s přesuny a letištěm je moc dlouhý na pobyt o dvou nocích. To jezdíme po Čr nebo okolní státy autem, kde naplánujme zajímavý zastávky cestou. Na čtyři dny třeba Porto super.
@Knizka píše:
Láká mě vše, moc ráda cestuji, chtěla jsem si o tom popovídat
Já byla v květnu v Irsku a paráda!!! Byla jsem tam tedy na pět dní, ale dovedu si představit i jen prodloužený víkend. Chce to mít aspoň ty dva celé dny na to tam být. Krásná příroda. Nejvíc se mi líbil poloostrov Howth, kam se dá vyrazit busem z Dublinu. Podle toho odkud přesně jedeš, to trvá do hodiny. My jeli z centra 40 minut. Moře, útesy, rybářská vesnice. Krása.
Létáme 2× ročně minimálně na prodloužený víkend po Evropě a je to paráda, nikdy mi nepřišlo, že by to bylo moc krátké, naopak skvělé odreagování od pracovního kolotoče (jezdíme podzim, jaro). Řím (ten miluju), Marseille, Lyon, Miláno, Barcelona, Athény, Amsterdam, Stockholm, Kodaň, Londýn, Lisabon. V Athénách nám sněžilo, to bylo nepříjemné.
Jinak vždy super. Létáme z Vídně, máme ji kousek, ubytování hledám vždy v centru a blízko vlaku nebo busu, abychom se nemuseli pak zdržovat přesuny do centra nebo pokud odlítáme brzy ráno /pozdě večer tak abychom na spoj k letadlu případně i došli. ![]()
Kodaň je krásná.
Líbil se mi moc i Stockholm, Amsterdam.
Ve všech 3 destinacích už se půjde i vykoupat, moře je v dojezdu MHD.
@Ježčík píše:
Není to z uváděných zemí, ale když je další příspěvek, že láká vše. Na prodloužený víkend mohu doporučit Nantes.
Děkuji, Francie asi spíš ne, z jediného prostého důvodu, tam se obávám, že se nedomluvím. Mluvím anglicky, rozumím německy, ale ve Francii se prý mluví pouze francouzsky. Je to tak?
@CocoCoco13 píše:
@Knizka Irsko je krásná země, ať jsi kdekoli. A i Španělsko, ale zase záleží kde.
Ano, Irsko mě láká opravdu moc a to už od puberty ![]()
Když na mě vyskočí levné letenky, kouknu na ubytování v daném místě a jestli se dostanu na/z letiště bez problémů (např. přílet v noci a čekání na první bus do rána - brr), tak kupuji
. Naši takto ode mě dostali Edinburgh a Bergen v Norsku. Dále jsem byla v Londýně, Římě a v Amsterdamu. Do prvních dvou se chci vrátit a strašně mě láká Edinburgh. U všech vyjmenovaných nebyl problém s dopravou z letiště do centra města, to jen Praha je hrozná.
@MamkaDouDou píše:
Na prodloužený nikam, to prdění s přesuny a letištěm je moc dlouhý na pobyt o dvou nocích. To jezdíme po Čr nebo okolní státy autem, kde naplánujme zajímavý zastávky cestou. Na čtyři dny třeba Porto super.
Já to tak vůbec nevidím, lítáme tak a užijeme si to vždy na maximum. Pátek cesta, sobota+neděle jsme tam a v pondělí letíme zpátky a za ten víkend zažijeme tolik, co jiní klidně za týden. Letiště máme kousek - jsme z Ostravy, takže Katowice, Krakow, výjimečně Ostrava.
@Lucie008 píše:
Když na mě vyskočí levné letenky, kouknu na ubytování v daném místě a jestli se dostanu na/z letiště bez problémů (např. přílet v noci a čekání na první bus do rána - brr), tak kupuji. Naši takto ode mě dostali Edinburgh a Bergen v Norsku. Dále jsem byla v Londýně, Římě a v Amsterdamu. Do prvních dvou se chci vrátit a strašně mě láká Edinburgh. U všech vyjmenovaných nebyl problém s dopravou z letiště do centra města, to jen Praha je hrozná.
Jo takhle přesně to dělám já a ležím v tom furt ![]()
Je to paráda a levné letenky jsou pořád někam. Mít jen víc času, no… Chci ještě někam vyrazit na podzim, víc času už nenajdu (mám letos za sebou 2 cesty a přes prázdniny další 2), tak googlím a vymýšlím kam kam kam…
Řím mám taky na seznamu hodně vysoko… ![]()