Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím
,
tento měsíc jsme byli na dovolené s CK Blue Style. Vše v pohodě na to, že jsme koupili last minute, ale byly tam dvě rodiny, které si koupily zájezd ve first minute a stejně je dali na jiný hotel. Příští rok bych ráda do stejného hotelu jako letos, ale nevím, co bude lepší? Koupit first a nebo last minute? Nemáte zkušenosti? ![]()
Děkuji moc!
![]()
@Cullenova odpověď nevím, ale když klienta přendají na jiný hotel, vždy je buď stejně dobrý nebo lepší, než jejich původní zaplacený
cestovka asi není důležitá, která to byla, spíš která to byla destinace?
@stinga My bychom rádi právě ten konkrétní hotel
Udělali jsme si tam kamarády, bylo to fakt super. Jedná se o ostrov Djerba
![]()
@Cullenova aha, tak na Djerbě jsem nebyla, ale tuším kolegyně z práce tam byla, můžu se jí zítra zeptat, jaké s tím má zkušenosti
rodičům 2× změnili hotel v Chorvatsku, ale vždy místo obyčejného hotelu šli do luxusního, pak vím, že se hodně mění hotely ve Španělsku - stejné hvězdy za stejné hvězdy
o Djerbě buhužel nevím nic
@Cullenova já bych first minute nekupovala, hlavně ne takhle brzy. Nikdy nevíš co se může za rok stát. Nebo když by byla možnost min 90% refundace. Můžete zkusit zabookovat hotel přes booking nebo na přímo a letenky si dokoupit.
@janickaIII Takhle to vyjde dráž, právě. Hlavně, hotel má dáno, že je vyprodaný, protože ještě neskončila sezóna 2019.
@stinga Já právě nevím, co je lepší. Myslela jsem, že když si koupím zájezd ve first minute, mám jistotu, že fakt budu v tom hotelu, kde chci. Zase, když bude něco v last minute, budu vědět, že je vólno. Uvažuji, že bych zkusila napsat e-mail do cestovky a zeptala se.
Jeli jsme s manzelem na Djerbu jako last (uz je to par let). Nas hotel byl plny, tak nas dali do lepsiho hned u vody. Bylo nas vic takovych. Po par dnech jsme se meli stehovat do puvodniho hotelu, ale jeste s jednim parem jsme delegata premluvili a zustali. Rodina s detma (meli vetsi pokoj) se prestehovala. Jak to presne funguje netusim, tohle je nase zkusenost.
@Cullenova jo to je dobrý nápad, zeptat se v cestovce - mají nejvíc zkušeností, ale přidělování pokojů- potažmo hotelů - závisí na zahraničním partnerovi, ne na cestovce - ale třeba ti poradí, jak to konkrétně chodí u tohoto hotelu
@Cullenova sestra taky byla loni na Djerba a jelikož se jí tam libilo, tak si v zimě koupila zájezd jako first do toho samého hotelu a vyšlo jim to.
@Cullenova A jiná cestovka ten hotel nemá? Co vím, tak BS jsou tím známí, že lidi strkají do jiných hotelů. hlavně v Tunisu, majitel je Tunisan. Nám se to jednou stalo, ale dali nás do lepšího-o hodně, a byl to last, takže si nevybereš, stát se to může tak i tak.
@renap Do toho hotelu lítá jen Blue Style ![]()
@jary1 Zkusím napsat přímo do cestovky a uvidíme!
Každopádně, kdyby to vyšlo i nám, byla bych nejšťastnější ![]()
@Cullenova Docela jsem překvapená. My už 10 let jezdíme s Fischerem do Řecka. Zájezd kupujeme v průběhu října a nikdy nám hotel nezměnili
@Cullenova ano vyjde, ale budes mit jistotu. Zkus napsat primo hotel ne booking.
Blue style mění hotely poměrně často, ale stalo se mi to i u jiné CK, takže si asi nevyberes. Každopádně bych viděla first jako jistější. Jen mimo téma, je mi po tom prd, ale proč chcete na stejné místo? Chápu, že se vám tam líbilo, ale na stejné místo jsem nejela nikdy, byť se mi líbilo na spoustě míst. Ráda poznávám nová místa.