Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vybírám dovolenou už od listopadu a vůbec mi to letos nejde. Dětem jsem slíbila, že bychom mohli letět na Djerbu, protože tam ještě nebyly. Já tam byla před skoro 20 lety. A teď babo raď. Na FB jsem ve skupině, tam už lidi nakupují jak šílený a já pořád nevím, který hotel. Jejich recenze jsou buď fanaticky sluníčkový a nebo zas kritický tak, že mě to až leká. Tady jsou většinou ty recenze takové střídmé a věčné. Co si budem povídat i cena hraje roli. Ceny šly letos dost nahoru všude. Prosím poraďte hotel na Djerbě, kde jste fakt byly a bylo to fajn. Ideálně s bazénem, který má aspoň jeden tobogán či klouzačku, kvůli klukovi.
Jinak stále koukám po našich oblíbených destinacích v Evropě - Španělsko, Řecko.
A nechceš se kouknout na nabídky na Turecké riviéře? Přijde mi lepší než Djerba a cenově na porovnání s výkonem mnohem lepší než Evropa. Třeba hotel Pegasos Club nebo pak Pegasos resort a Royal je ráj pro děti. Byli jsme tam třikrát.
@nozu píše: Více
Včera jsem na to taky koukala a překvapilo mě, že ty ceny nevypadají špatně. A mohli bychom letět z ČB. O problém míň s parkováním v Praze.
Konečně hezké téma
my teda spíše čekáme na last nebo si to zařídíme sami, neradi přeplácíme zbytečně…kde se Vám ve Španělsku líbilo? Byli jsme s prvním dítkem v břiše na Mallorce, letos koukáme na Alicante…
@alisekR píše: Více
My tam letáme už spoustu let. Občas koukám po jiných zemích a zase skončíme v Turecku. Už jsme zmlsaní jejich službami, za které bych v Řecku dala jednou tolik. Jen vybírej hotel minimálně 4* a hodně se mi osvědčily recenze na Tripadvisoru. My už máme nakoupeno od října nebo listopadu. Teď už nevím
Máme dost přesnou představu, co chceme a k tomu jsme 3 dospělí a 1 dítě.
Já doporučuji FB skupinky těch hotelů, které budou v nejužším výběru. Tam fakt lidi napíšou cokoliv, je tam spousta fotek. My jsme objednávali už v říjnu Řecko, neláká nás ale dovolená v hotelovém komplexu a zamilovali jsme si jeden z jónských ostrovů, kam se vracíme.
@nozu píše: Více
Souhlasím
V Turecku už jsme byli 5× a poměr cena/kvalita je fakt bezkonkurenční ![]()
Ja koupila dovolenou včera, přemýšlela jsem o Tunisku ale nakonec to bude Bulharsko, jedu s dítětem sama a to si do Afriky netroufnu.. ale hotelu je na Djerbě spousta pro děti, jinak sice to není přímo Djerba ale koledyne byla v hotelu Abou Sofiane a byli spokojeni.
@Anonymní píše: Více
Do Alicante jsem roky lítala za švagrem. Krása.
Na Mallorce jsem byla třikrát. Vala San Vicente. Cala Millor předloni s dětmi, tam je to nádherný. A potřetí před lety na S'illot- tam je hodně živo.
@odule píše: Více
Bulharsko je super, byli jsme v loni a mám ho jako rezervu, když neseženu nic jiného.
Navnadili jste mě, budu lustrovat to Turecko.
Jinak dávejte typy dál, klidně konkrétní hotely, kde to znáte.
Záleží na tom, co od toho člověk čeká a na preferencích, ale myslím si, že tam v podstatě s žádnou 5* nejde šlápnout vedle ![]()
Příspěvek upraven 14.01.25 v 11:25
Ja tam nikdy nebyla, tak jsem zvědavá
jedeme kvůli synovi do hotelu Kotva, recenze rozporuplné ale je to jeden z mála hotelu co si můžu finančně dovolit a synovi se to podle obrázku líbí, snad to bude fajn
V Turecku jsme byli spokojeni v hotelu Club Tuana Fethiye. Letos máme na doporučení známých koupený pobyt v hotelu Trendy Lara, vypadá to, že děti se tam fakt vyřadí a hlavně je to ve snesitelné vzdálenosti od letiště (to pro nás bylo důležité). Jako druhou dovolenou máme řecko Caravia Beach. Je nám to tak nějak sympatičtější, než ty obrovské hotely v Turecku i když poměr cena/kvalita je rozhodně horší. Máme to tam rádi, to už je spíše tradice, že jedna z dovolených je každý rok Marmari. ![]()