Šumava v zimě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
stroužek
4.1.25 09:19

Šumava v zimě

Dobrý den,

prosím o doporučení lyžařského střediska (klidnější, ne Lipno) na Šumavě, kde mi naučí děti lyžovat a kde si potom budou moci trénovat i samy. Co je důležité tak ubytování, kde nás vezmou jen na prodloužený víkend…manžel ani já nedostaneme dovolenou.

Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1000
4.1.25 09:28

Železná Ruda, Špičák. Je zde víc lyžařských areálů, takže vybereš dle preferencí. Možností ubytování je tam mraky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
4.1.25 09:30

@MiaBea a nemáte konkrétní tip na ubytování?

• Citovat
  • Upravit
3580
4.1.25 09:30

Šumavská střediska neporadím, jezdíme jinam. Ale stejně asi moc nechápu dotaz… instruktor si vezme dítě na hodinu a pak je každýmu jedno co si dělá, trénovat/jezdit si samo je každýho věc. Stačí se podívat na weby areálů, aby měly dětský park nebo alespoň dětskou sjezdovku, tam mívají postavené brány nebo kužely, ale i kdyby ne, tak je to zkrátka menší kopec na rozježdění ok. I když i tam, kde tohle nemají, tak to jde,,,děcka vyjedou třeba do půlky kopce, když si netroufnou na celý, a sjedou si ho takto. Nejde na sjezdovce se sedačkovou lanovkou :)
A to ubytko…dokud nejsou jarní prázdniny, tak jde víkend všude, od února už to bude problém.
Promiň, že vpodstatě neodpovídám, jen mi není jasný v čem je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
4.1.25 09:38

@Anik no, problém je v tom, že my jsme nelyžari, ale chceme, aby děti jezdily, aby měly základy. Takže jednoduše nezkušenost. Ráda bych tip na konkrétní místo a konkrétní ubytko. Já vím, že si můžu vše vygooglit, ale toho jsou prostě mraky, tak když nemám zkušenosti…

• Citovat
  • Upravit
44170
4.1.25 09:45
@stroužek píše: Více

V tom případě je lepší poslat je na pobyt během jarních prázdnin nebo i každodenní nebo víkendovou lyžařskou školu během zimy. Pořádá DDM, CVČ, Sokol. Instruktoři jsou většinou učitelé tělocviku ze škol.
Ale teď už je pozdě to shánět. Nejpozději během října to bývá zabrané a náhradníků je dost.
Máme to stejně a naše velké děti tak jezdily, teď i ty menší.
Na hory taky jezdíme, ale tak abychom lyžařům nezavazeli. Nedovedu si představit, že jako nelyžař budu hlídat dítě někde na sjezdovce a ohrožovat tak sebe i okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
4.1.25 09:49

Nevím, co požaduješ? Hotel, penzion, apartmán, s jídlem, bez… Jaká cena je pro vás ok? Otevři si booking, zadej si termín a požadavky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
4.1.25 09:49

No a děti už někdy lyžovaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
4.1.25 09:50

Budete jako já:) taky nelyžař, ale dceru jsem chtěla mít lyžující. Tak jsme takto jely poprvé v šesti letech. Poté s partou kamošů, teď jezdíme s bráchou a dětma. Já stojím pod kopcem, točím a fotím, dobíjím skipas, zajiš´tuju svačinky. Docela vopruz ze začátku, kdy to dítko je „malý“ a přece jen úplně samotný ho na svahu nechat nechceš. Na to je ideální právě ta dětská sjezdovka, ve větších střediscích přímo dětský park. Ale máme taky radši velikostně ta střední, i když i ta velká jsme projeli,,,ale to až pozděj, až tak v pubertě. I když paradoxně víc narváno na sjezdovkách je právě v těch malých a středních střediscích, v těch velkých, v Jeseníkách třeba Dolní Morava nebo Karlov se to na té spoustě sjezdovek rozptýlí, fronty jsou jen u lanovek, ale i tam to jde celkem rychle.

Tak ať dobře najdete, už tu nebudu plevelit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
4.1.25 09:50

@1Pears1 tak samozřejmě pojedou na lyžák a to fakt ne :mrgreen: :mrgreen:, že bysme s nima chodili po sjezdovce. Proto dětské středisko, kde je lano atd. My bysme byli dole. Do ničeho většího bychom se nepouštěli.

• Citovat
  • Upravit
stroužek
4.1.25 09:59

@MiaBea nelyžovaly, ale pěkně bruslí oba na koleckovych i ledních bruslích. Tak snad rovnováhu by drželi. My jsme z Vysočiny, už po dva roky jsme chtěli jet tady do Nového Města na Moravě. Jenže jeden rok nebyl sníh, loni tam byl biatlon o jarních prázdninách, takže beznadějně se ubytovat. Letos už nějak musíme.

• Citovat
  • Upravit
stroužek
4.1.25 10:00

@MiaBea ubytování úplně neredim, to snad najdi. Jde mi spíš o to středisko pro děti začátečníky.

• Citovat
  • Upravit
stroužek
4.1.25 10:02

@Anik a kde jste byli, když ji bylo těch šest?

• Citovat
  • Upravit
68838
4.1.25 10:08

Kdysi jsme takhle dítě nechali učit lyžovat, zaplatili jsme soukromého instruktora, který se s dítětem chvíli plácal v dětském parku… „problém“ byl, že za tři dny už dítě opatrně sjíždělo modrou a v tom dětském parku by se mi unudilo (bylo mu 5-6). Takže v podstatě dvě možnosti - buď bude někdo jezdit s ním, protože samotné ho fakt na vlek a sjezdovku nepustím, nebo teda budeme zkoušet ten minikopeček v dětském parku a brzo nám to hodí na hlavu. Ten minikopeček byl fajn, když na něm instruktor (nebo rodiče, co to umí) vymýšlel srandičky a učil techniku a různé triky. Nepíšeš o věku dětí, ale počítala bych i s tímhle. Na druhou stranu, píšeš o prodlouženém víkendu, tam zas tolik schopností děti nezískají, takže bych jim normálně poctivě na ráno i odpoledne zaplatila lyžařskou školu. Počítat s tím, že dítě dostane základ v podobě 2×2hodin instruktora a pak už se bude učit samo (na prodloužený víkend budete mít tak tři dny na sněhu), je velmi naivní. Píšu z pohledu nesjezdaře. Pokud mu nebudeš dopřávat každoroční pravidelné vyžití na lyžích, je pár hodin s instruktorem jen taková srandička pro zpestření času a lyžovat se tak nenaučí. Nakonec dítěti docvaklo, že rodiče jezdí na běžkách, tak nám sjezdovky hodilo na hlavu a jezdíme spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
4.1.25 10:11

Syn začínal na Špičáku, Ruda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie