Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@veria píše: Více
a hlavně dokud nejsou jarní prázdniny, by neměl být s víkendem snad nikde problém. Pak už ano. Čiže stihnout to ještě v lednu ![]()
@stroužek píše: Více
Tak pockej dle situace. Vzdy nake ubytko sezene, jen treba budes muset ke sjezdovce kousek dojet.
@ugluk oki, děkuji. Říkám, já z nich nechci mít špičkové lyžaře, ale bruslit umí bezvadně, tak základy z dětství na lyžích by to chtělo.
Bohužel, já pracuji ve škole, dovolenou mi nedá, manželovi v lednu také ne. Jarní prázdniny nám letos vyšly na březen, tak to už je na pytel.
No, nerozčiluj se, ale @ugluk má pravdu. Moje dítě sjíždělo sjezdovku po první hodině s instruktorem. Takže nějaký dětský park by v tu chvíli byl k ničemu. Od prvního dne prosté jezdila na sjezdovce
Jako jo, vím, že je to extrém. Ale pokud se ty děti trošku naučí, je potřeba, aby jezdily na normální sjezdovce (vhodné pro děti), jinak se nic nenaučí. A další zádrhel může být, že sice sjedou sjezdovku, ale budou se samy bát má vleku. Jinak pro děti je na Šumavě super Kvilda, ale hlava na hlavě.
@Anik píše: Více
Se 4 nocmi jsem nemela problem ani ted na unor, ale chce to bukovat hodne dopredu kdyz si chce clovek vybirat. Ale neco se najde vzdy..
@veria takto jsem čekala dva roky než napadne sníh a vždy z toho akorát sešlo…
@veria píše: Více
Jasně, že vezmou, vždyť to píšu. Takže představa, že zaplatím pár lekcí instruktora a pak už se dítě nechám plácat samo na dětské sjezdovce, zatímco já jako nelyžař ho budu pozorovat, je mimo. Buď to bude minidětský areál, ale tam se mi bude dítě samo nudit, protože už bude zralé na malý svah. Nebo to bude malý svah, kam ale dítě nepustím samotné, když já budu bez lyží postávat dole.
Paradox je, že do věku dvou let syna bylo lyžařské středisko u nás přímo ve městě. Všichni si ho chválili, pak přišel covid a od té doby ho neotevřeli. ![]()
A chcete jet teda kdy? Az v breznu? Tak to bych na Vysocinu fakt necekala. Zkus ty Jeseniky, stredisko Karlov nebo mozna lepsi mensi Koprivna, jsou tam lyzarske skolicky a jezdi pak s detmi i na velkou sjezdovku. Ubytovani v Male Moravce asi, je potreba kousek dojet ale je to kousek, par minut autem.
Doporučuji Kvilda, je to tam velmi mírně, mají tam lyžařskou školu. Syn se teď učil na snowboardu. Je to lepší dva až tři dny, aby se naučil základům. Naše děti tedy začínali v Orlickych horách, měli instruktory, a za tři dny už jezdily samy. Deti ve věku 10,8 a 5.
@martula78 na Kvildu jsem koukala, je tam i snowtubing
bohužel hoooodně penzionu chce so - so, ale mám to v merku, děkuji
My jsme teď v Alpách a na těch minisjezdovkách se učí spolu s dětmi i dospělí a jde jim to dobře, takže nic není ztraceno, kdybyste vy dva chtěli jezdit s dětmi. ![]()
@ugluk píše: Více
No my jezdíme jen jednou ročně, o jarňácích na týden. Bez problémů. Jak jsem psala, ten druhý rok ještě na rozjezd hodinu instruktor, ale pak už normálně na svah. Minimálně ve dvou, takže s kamoškou, sourozencem /ale né malé děti samozřejmě/, ideálně dospělý, ale toho my získaly až po pár letech v mým bráchovi. My postupně brali lepší a větší areály, aby se děcka posunula, teď už jezdíme jen tu Dolní Moravu kvůli lanovce a spoustě sjezdovek, a máme v plánu vyrazit do Krkonoš nebo na Slovensko. Někdy v sedmičce byla na školním lyžáku pochválena a jako jedna zmála vybrána na černou sjezdovku, o což jsem teda zrovna nestála… to bylo po pěti jarních prázdninách lyžování, mezitím nic. Kdyby nám to dovolily finance, tak jezdíme i častěj, ale víc jak 1× ročně to nedám. ale stačí.