Šumava v zimě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
stroužek
4.1.25 11:05

@Anik a tebe to nikdy neláká si toho instruktora zaplatit a naučit se?

• Citovat
  • Upravit
45689
4.1.25 11:14
@ugluk píše: Více

Tak psala jsi ze instruktor se s deckem placal na minikopecku a pak byl problem, kdo s nim bude sjizdet modrou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
4.1.25 11:14
@stroužek píše: Více

hih. Když dcera začínala, mně bylo 40. trošku starší rodič. To jsme tam byly samy, neměly žádnou oporu, tak jsem do toho nešla. Další rok s partou, to bych se styděla. A pak, když jsme začaly jezdit s bráchou a nestyděla bych se, tak už se zase opravdu bojim, bojim se i výšek, takže teď už fakt ne. Jsem i neplavec, ale s holkou k moři jsem jezdila, kvůli ní,,,s kamoškou a dětma, pochopitelně né sama a taky plánuju vytáhnout bráchu s děckama, oni u moře ještě nebyli…Já jsem taková celá divná, naši nás k ničemu nevedli, a nechtěla jsem stejnou chybu udělat s dcerou, netlačit ji do toho, jen jí dát tu možnost, proto do toho jdu i za tu cenu, že to bude třeba náročnější, nebo zkrátka že musím vždycky s někým.

Ale známí se takto vyhecovali a učili se lyžovat zároveň s dcerama, taky nějak ve čtyřicítce věku, že prý nebudou jako blázni stát pod kopcem…ale nechytlo je to, tak dali asi dvoje jarňáky a šmitec celá rodina.

Příspěvek upraven 04.01.25 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
4.1.25 11:16
@Anik píše: Více

A jake to je na te Dolni Morave o jarnich prazdninach? Hodne lidi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68960
4.1.25 11:18
@veria píše: Více

Ne, tu modrou s ním sjížděl instruktor, kterého jsme zaplatili. Ale zakladatelka chce zaplatit na pár hodin instruktora a pak že budou jezdit děti samy. Tak píšu, že jak získají nějaký základ, budou potřebovat víc než batolecí miniloučku a doprovod libovolného dospělého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
4.1.25 11:19

Jasný, jen jsem chtěla říct, že i dospělý se může naučit. Kamarádka naučila svého muže ve 40, nikdy na tom nestál.
Na tom Špičáku jsme měli pro děti soukromého instruktora, který s nimi jezdil, maji tam i normální lyž. školu. Sníh na sjezdovkách byl, i když v údolí už nic nebylo, tak mi to přijde sněhově celkem spolehlivé. V lednu to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68960
4.1.25 11:23
@Anik píše: Více

Tak jezdíte každý rok a už máte děti větší a minimálně do určitého věku někoho k nim. My nemáme. Takže jsem pár let toho instruktora platila a pak se na to dítě rozhodlo vykašlat, takže na tom šest let nestálo. Ale na lyžák se těší, tak uvidíme :)

Jinak jsem na tom jako ty, jinak nemám ve svém věku problém učit se nové věci, ale už si pečlivě vybírám ty, co mě baví :mrgreen: Což teda plácání se na sjezdovce úplně není, já radši ty běžky.
Bohužel sníh je ve hvězdách, loni jsme byli na začátku února týden na horách na blátě a zavřeli i všechny blízké skiareály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
4.1.25 11:25

Jasne no, tak tam taky muze jezdit s instruktorem treba s nejakym skupinovym at to neni tak drahy. Takze problem to neni, maximalne financni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
4.1.25 11:25

No na sjezdovkách v pohodě, je jich hodně a velké, a fakt se to tam rozptýlí. Někdy menší fronta u sedačky, ale jde to rychle, my dycky nastupujem v té dolní části, U slona se to tam myslím jmenuje, tam je čtyřsedačka, ale pak děcka jezdí po celém fakt velkém areálu, lanovku používají spíš pak v té horní části /Sněžník/ a k nám dolů ke slonovi sjedou prostě až na konec. Dolní Morava je velkej komerční hnus, samej kolem hotel a penzion a apartmány, a staví se další a další, všechno plný, ale skiareál luxusní a to množství lidí ze všech těch ubytování tam fakt není poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68960
4.1.25 11:28
Únor je mizernej, no. To jsou postupně v celé republice jarňáky a velká část ubytování je zarezervovaná minimálně půl roku dopředu. To samé lyžařské školy, zarezervujte co nejdřív. Už se nám párkrát stalo, že jsme se k něčemu rozhoupali týden předem a pak jsem zoufale obvolávala lyžařské školy v okolí, jestli bude mít nějaký instruktor ještě volno, zvlášť pár dní po sobě a v nějakých lidských hodinách.

Být tebou, vyberu termín, sednu k bookingu, naťukám konkrétní termín a požadavky a podívám se, co je v širém okolí k dispozici. A pak najdu lyžařské školy v okolí a cinknu tam, jak mají volno. Mnohem lepší to bylo ve skupinovém kurzu než individuální výuka, ale při té individuální byl zase mnohem zřetelnější pokrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68960
4.1.25 11:30

no není (má-li instruktor volno, což takhle v sezóně jí klidně může říct pátek 8-10, sobota 11-13 a v neděli plno), já jen reagovala na to, že po pár hodinách s instruktorem děti samy.
Finančně teď radši nechci vědět, jak se to pohybuje, plus půjčení lyží. Vím, kolik jsme za jedno dítě platili před šestli lety :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
4.1.25 11:33

Tak myslis ze na jarnaky (mame jako vy) mam lyzarskou skolu na Klinovci bukovat uz ted? Asi radsi jo, vid, ono zrusit se to da vzdycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68960
4.1.25 11:36

Tak tak. Já bych tam cinkla. Možná se ti vysmějí, co to řešíš takhle brzo :mrgreen: Ale skupinové kurzy na tom bývaly o dost lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
4.1.25 11:37

@Pučálkovic.Amina uvidíme, na velkou sjezdovku by určitě nesly.

• Citovat
  • Upravit
stroužek
4.1.25 11:45

@Anik jsi jak můj muž :mrgreen: ale na druhou stranu ho opravdu mrzí, až teď co máme děti, že ho rodiče k ničemu nevedli.

Holky a já jsem taky tak urputná. My máme kolem sebe tolik rodičů, co jejich děti bruslit neumí, lyžovat taky ne, oni si řeknou, já to neumím tak co. Já tohle neumím. Prostě mě to depta, že na těch lyžích ještě nestaly :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix