Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@stroužek a co se jeden z vas rodicu zacitucit s instruktorem take? Male dite zacatecnikafakt nemuzes pustit na sjezdovku samotne! Nahoru zesppda neuvidis aco budes delat, kdyz se ti 500m od tebe nahore v kopci vyseka, chytne brecak a nebude se moct vymotat na lyze?? Poslapes 20minut nahoru, rozslapes sjezdovku, dojdes dolu a dite se vyseka zase? Co kdyz ho nekdo sejme? Lidi jezdi vic a vic jako prasata a jini zase jako prasata postavaji a posedaji uprostred sjezdovky. Skiarealu je otevrenych malo a nekde ti je uslapou…pisu to jako celozivotni lyzar a dite instruktora s 50ti letou praxi.
@JezinkaBezinka ale toto my ani neplánujeme. Budou jezdit jen na dětských vlecich.
@Cuddy píše: Více
Minimálně ten první rok je to na dvou modrých sjezdovkách s pomou v Katschbergu bavilo úplně v pohodě. Přesnou délku těch sjezdovek nevím. Navíc většinou lyžovaly tak max 2 hodiny denně a pak se šlo třeba sáňkovat, na procházku, do bazénu nebo někam jelo. Nikdy jsem je nenutila, takže klidně třeba někdy nešly vůbec. A hlavně vždycky v rámci týdne měly minimálně třikrát na 2 hodiny instruktora, který je bral i na ostatní sjezdovky
@Cuddy tak třeba se odtud vracel loni nás ředitel a říkal, že 150 za parek v rohlíku se i jemu zdálo dost.
Frymburk, ubytování - Penzion no.10 na náměstí (mám dobrou zkusenost) nebo wellneshotel, ten je trochu dražší, ale večer si můžete odpočinout v bazénu…
@stroužek pak mi to prijde jako vyhozene penize za vybaveni a instruktora, pokud tedy neplanujete jen jeden letosni vypad na sjezdovku. Do zakladu jim to neda nic a pristi rok byste je na detske loucce fakt neudrzeli. Jo a po par hodinach s instruktorem to budou stale jeste padajici casovane bomby na zadku, chapes? Lyze se furt zamotavaji do sebe, casto je potreba je vypnout a znovu nasadit a to na kopci pro samotne dite muze byt dost orisek. Jen jim to znechutite…proc se to nechces naucit taky?
@JezinkaBezinka já to nevylučuji. Ale nevím, co máš za problém s tím, že chceme dát děti seznámit se sportem lyžování? Každý nějak začíná, ne? Tak začnou s instruktorem v dětské školce. Na bruslích to taky trvalo a jezdí teď skvěle. Když si vzpomenu na začátku, jak se jen valeli po zemi a teď jezdí kolečka a ani nespadnou. Jako špičkový lyžaře z nich neuděláme, ale základy mít můžou, když budeme jezdit každý rok.
@stroužek píše: Více
To je jídlo na horách, 150 Kč za párek v rohlíku nic mimořádného. Ale na tom Lipnecsi ho vůbec nemusíš dát, protože můžeš vařit na apartmánu, není to jako ve Špindlu/Klinovci, kde je převaha hotelu/penzionu a jsi na jídlo z venku odkázaný. Na Lipne dobre funguje skibus, člověk ani nemusí jezdit autem.
Jinak sama mám 6 lete dítě, co lyžuje moc pekne, ale samotné bych ho jezdit nenechala. Vypadlou lyzi se zacvaklym vazanim si neobuje, bylo by odkazuje na pomoc druhých.
@stroužek píše: Více
My takto lyzovali jako malí, babička pod svahem a my jezdili. Jen jsme byli o trochu starší než těch 6. Ale sjezdovky byly delší, neviděla na nas celou dobu.
Ja to chci pro malou, ktera to vzdy uspesne do dalsiho roku zapomene, takze na lanovku asi zatim nepujde.
Tam jsou tak desne fronty? Ja tam nikdy nebyla, chteli jsme zmenu, poslednich par let jen Jeseniky ![]()
@veria zalezi, jak mají Němci prazdniny, ale jinak ano, jinak tam umí být fronty na 20 minut
Taky si ujasni, kde ma ta skolicka meeting point, ta jedna ho má jen z druhe strany kopce a pak s nelyzarem to musíš objizdet autem.
My budem mit ubytko v Jachymove, a meeting point te ofiko skoly je prave na te strane, tak to by nemel byt problem.
S frontama jsi mne teda nepotesila ale to je asi v unoru vsude v ceskych horach ![]()
@ivašot. Děkuji, takto nějak si to představují, jen v Čechách.
Kvilda mě také zaujala.