Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No tak to je děs… Marry, tak to bych teda manžela taky začala vydírat s tím mořem - když už je kolem toho takové práce a byrokracie, tak ať to stojí za to…
Na pas už se nefotí u fotograva, fotila mě paní přímo u ní v kanceláři v takové kukani
a brala mi otisky prstů.A stojí to 600Kč i se zapsáním malého.A
já holky čekala 2 roky než mně dal dárek za porod
byla jsem dost naštvaná, že všechny z okolí co znám dostaly dáreček. Tak jsem mu řekla, že nás asi moc rád nemá tak teda nakonec koupil a řekl že to mám i za druhý a k 30ti nám
než se prostě rozhoupe to já to řeknu takto musela bych to vybrat a on by přišel a zaplatil to jinak by se asi nejelo nikdy nikam
Naposled jsme byly na dovolené před 2 lety v Řecku na svatební cestě ![]()
Kdyby ta tchýně aspon rejpla jedte ta ještě řekne nejezděte ![]()
Zítra tam bude jeho sestra ta je cestovatelka a nebojí se s dítětem pořád mu říká proč se tak bojíš tak jsem zvedavá co řekne ona, ale měla bych jet aspon zařídit ty fotky
celkově jsme spolu 6 let a byly jsme na třech dovolených v Jedovnicích to máme 60 km od Brna, pak Chorvatsko nehorázná cesta busem
málem jsem nedojela jak mně bylo špatně a pak ta svatební cesta Řecko.
holky tak stačí jen vyřídit na mně pak a dítko zapsat nebo má mít svůj?Myslím, že se nudím a šla bych něco vyřidit aspon ty fotky at to mám než se tam někde fotit. Takto by ho to třeba nakoplo max budu mít památní fotky ![]()
dítko se stejně doma nudí jsem mela vyjet hned ráno na pasový. Jenže zas řekl že vidíš jak jsem te přemluvil zaplatí nám bazén s malou
neříkám vše platí co já jsem se už nautrácela raček oblečení ale prostě ta dovolená že dítko to bude mít za 990 kč to nějak nezbralo ![]()
Tchýně neumí ani pohlídat dítko sama
musí mít na to ochranku a ta odejde v 17 hodin a pak máme hned ze svatby přijít a když bude mala zlobit musíme ze svatby přijet ihned
Mary, já bych také trvala na tom moři. Prostě být tebou, bych si došla udělat pas, vybrala dovolenou a postavila ho před hotovou věc, že vše už je zařízeno
A uvidíš, jak se k tomu pak postaví, třeba stačí ho takto popostrčit, třeba se bojí, že s tím bude mít zařizování i on a to se mu nechce…
Držím palce, ať to vyjde ![]()
Mary, zajeď si na pasové nechat udělat pas a zapsat do něj malou. jen nevím, jetsli k tomu zapsání nebudeš potřebovat kromě rodného listu ještě prohlášení o občanství. Jinak fotky nepotřebuješ, nafotí tě přímo na pasovém. a jak vycházíš se švagrovou? co ji zkusit „zpracovat“, aby do manžela šťourala a podpořila tě?
jo moje tchyně je to samý -už mě tak se.. ,že se jí vyhýbám.Jinak pas našeho malýho stál 100kč a fotoli ho na úřadu jen digi -žádný fotky jsme nedostali ,ale museli jsme mít rodný listy otec matka dítě a potvrzení o občanství to nám dali na matrice taky za 100kč.jak říkám ty můžeš do EU na občanku .A jestli manžel nebude chtít (někdo holt tu potřebu nemá -švára je to samý) tak jed s tou jeho sestrou -to by nešlo?
Když si necháš zapsat dítě do pasu stačí jen rodný list.
Klidně můžeš malé nechat udělat pas, ale já jsem si ho radši nechala zapsat,protože vidím jak ho tam budu fotit a dělat mu otisky, by tam raploval
Udělám mu ho až po tom roce 2012 to se snad už i v klidu vyfotí
Alena
co se týká zařizování tak to nenávidí
Jeho sestra počítám s tím ona taková už je, a proč byste jako nemohli jet?Nato řekne co když to nezvládnem je malá blabla zítra se s ní uvidíme tak by se mohl zeptat ji když už teda na manželku nedá ![]()
Jinak to prohlášení potřebuju ted jsem to vyčetla z internetu a to asi na počkání nebude co?No nevím zda to stihneme odcestovat do června - červenec a sprnen je drahý a září je zbytečný se opálit do kožichu ![]()
Pavlak5 no vidíš mě stačila na vyřízení mého pasu jen občanka a na zapsání malého jeho rodný list.Zádné jiné prohlášení ani nic ![]()
tak to bych raději ji nechala jen zapsat do pasu bylo by to bezproblémů když stačí jen rodný list jen stačí jen toto?Řecko nebo Španělsko. Turecko řekl vyloučeno
Jeho sestra byla v Turecku s kamarádkou ![]()
mě to na počkání cca-20min. dali .komplikovanější je to ,jen když je manž.cizinec atd.
Ála píše:
Pavlak5 no vidíš mě stačila na vyřízení mého pasu jen občanka a na zapsání malého jeho rodný list.Zádné jiné prohlášení ani nic
to byla taky moje vize ,že si malýho nechám zapsat ,jenže oni u nás po mě to pohlášení chtěli tak jako tak
-tož mě tak nasrali (už jsem byla přeúřadovaná ,vyřizovala jsem zároven zmenu trv.pobytu),že jsem se na to vyprdla a zařizovala až tento rok ![]()