Dovolená

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Marry11
21.5.10 12:43

Dovolená

Už jsem sem psala, jak přesvědčit muže na dovolenou s 2 letým dítětem :cert:
Tak jsem zjistila, že jakýkoliv let by dítě mělo do 2 let za 990 kč což je krása.
Jenže manžel se toho pořád obává a jestli potřebujem dovolenou, že zvládneme dovolenou v Brně a budem chodit a jezdit po Brně :cert:
Jenže je to poslední možnost před početím druhýho mít dovolenou pak by byla tak za 4 roky, napadlo mně teda ustoupit a jet levněji do Podhajské na Slovensku, jenže ted mám za obavy, aby vyšlo počasí :think:
A další problém nemám pas ani dítko nemá pas, tak nevím zda bychom stihli vyjet do konce června :think:
Věříte že kolem 16/8 by vyšlo počasí na Slovensku? :lol: Sibilo věšti :mrgreen:
Jinak ubytování by bylo kolem 3000 kč dítě to má zdarma na týden bez jídla + doprava takže bychom ušetřili oproti Řecku kolem 14 000 kč, ale zas moře je moře tak zas váhám :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21985
21.5.10 12:50

Pas na Slovensko?? To mi nějak ušlo - muž tam jezdí 2× do měsíce a já žila v domnění, že na občanku… :think: … se ho musím zeptat.

Já bych do toho SK šla, celý týden snad neproprší a ono to může být sranda i s pláštěnkou… :lol: Naše je z toho vždycky nadšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.5.10 12:52

Marry: :lol: pas je do mesice a nebo az nejaky poplatek do tydne.
No a manzelovi vyrid ze v zari se letecky vraci priteluv bratranec s australie tou dobou 1,5roku starou holcickou a zhruba 4mesicnim klucikem.S takove dalky bych mela obavu ale nejaky 4hod.let ne. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.5.10 12:53

Bohunka: pokud tam jedes s detima tak bys je mela mit napsane bud v pase nebo obcance i na slovensko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21985
21.5.10 12:55

Aha, díky… tak to bude tím, že on jezdí bez dětí :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
21.5.10 12:57

uff malou v občance nemám :think: ježiš to je problému já nevím vydělává dost je programátor a furt šetříme :think: co se týká oblečků na malou to nešetříme já jsem vybavena na milion dětí já ji strašně ráda strojím, ale to řecko včera řekl tak jsem ti to vymluvil že budeš chodit s holkama do bazenku a ještě si poklábosíš. A furt mluví o druhým ale s takovou pojedem kdoví kdy na to slovensko bych ho mohla uhnat snad :think:

• Citovat
  • Upravit
24320
21.5.10 13:06

Marry: mit finance tak mi letime hned.jsem chtela aspon letos chorvatsko ale jaksi nejsou penizky.jsme kupovali byt.nemuzu mit vse.Ach jo.
A co zkusit kdyz chces druhe takk nejdriv dovolena.Neco za neco.Ta to budes rodit a starat se o to ne on.Co ty na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
21.5.10 13:16

spíš manžel asi nebudede moc cestovatel ,co .?prosad si tu cizinu -ty můžeš cestovat na občanku po EU a když v pondělíš půjdeš zařizovat pas pro dítě je šance ,že to stihnou veliká -u nás to měli za 14dní.
Jak píšeš ,jinak se k moři zase nedostaneš 4 roky a na Slovensko můžete jet i příští rok s miminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
21.5.10 13:17

jo a jinak malá v občance nestačí dítě musí mít vlastní pas nebo být v pase rodičů ,ikdyž na Slovensku by vám to nejspíš vzali. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21985
21.5.10 13:21

Holky, já se omlouvám (hlavně zakladatelce), že pořád lezu s takovými dotazy, ale to jako, když bych chtěla jet na Slovensko, musím zařizovat vlastní pas i pro to naše šestiměsíční mimino?? Nebo je to až od určitého věku? My se tam totiž možná v létě taky vychystáme, tak teď jste mne zaskočily… 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
21.5.10 13:29

do zahraničí musí mít dítě vlastní pas(i mimi )nebo být zapsané v pase rodičů(ikdyž mám pocit ,že to se už ted nedělá ,takže na to jezdí jen ten ,kdo to má z dřívějška)tak mi to říkala úřednice ,když jsem se tam byla radit,než jsme začali pas vyřizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
21.5.10 13:35

na ten pas musí se i vyfotit holky co?Hloupej dotaz ale nemám ani fotku dítka to abych ji třeba dnes odpoledne zbalila a jela se s ní vyfotit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21492
21.5.10 13:35

mary, prosím tě, fakt manžela trochu vydírej a zkus to zahraničí. Co třeba i zkusit, že ho teda necháš na dovolené doma v Brně s prckem, když si myslí, že to bude tak super, a ty si zaletíš za teplem k moři? Po evropě můžeš ty na občanku a pro děcko pas. zvládají to hodně rychle, takže bych se toho nebála.
Bohunko, jojo, pro všechny prcky je potřeba pas. na občanku bys ho možná ukecala na Slovensko, ale záleželo by na koho narazíte. Osobně bych to neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
21.5.10 13:36

já bych ráda to zahraničí první říkal autem pak zas řekl že cestu nezvládne a včera mně dorazil tím, ale ty nemáš pas :mrgreen: to mně taky mohl říct dříve :mrgreen: prostě je to takovej pecivál co by byl jen doma řekl, že si uděláme dovolenou takovou že na ten obed můžeme jit někam a někam vyrazit autem ale to podle mně není dovolená :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.10 13:36

Ahoj, my pojedeme do chorvatska a já si v ponělí byla vyřídit pas a nechala sem si tam zapsat malého (20 měsíců), zapisují děcka do deseti let, pak už musí mít svůj.Ale to že ho tam budu mít zapsaného bude platit jen do 1.června 2012,pak už by mě s ním nikam nepustili, to už musí mít svůj pas nebo tu občanku co těd plánují udělat.Pa Alena

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix