Dovolená - asistent pedagoga

Napsat příspěvek
Velikost písma:
denis.novakova
19.2.24 21:04
@Anonymní píše:
@KerrisKate jenze kolegyně nastoupila prosinec smlouvu má do listopadu taky a má 38 dni nárok 4 dny Vánoce a + 4 dny ještě…přitom od Ledna 2023 si vycerpala ted v únoru již 3 dny tak proste nechápu omlouvám se asi jsem blbá ale nevím proč to tak je kdyz nárok v Lednu neměla na dovolenou ještě ani… takže určitě neměla loňský rok žádnou dovolenou

A nemá kolegyně ty hodiny navíc právě z toho minulého roku nevybrané?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.24 21:20

Leden 2024-listpad 2024=36,63 to je vaše dovolená na tento rok. Od září 2023 do prosince 2023 jste měla 13,32.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.24 22:24

@andelka83 jsem na nemocenské jsem psala takže nemám jaj po telefonu mi toho asi moc nevysvětli kor ted kdyz jsou daně atd…ptala jsem se tady zda někdo neví proč co a jak…Vánoce řeším jelikož mám práci slíbenou má 4 roky tak se nebojím že bych tam nebyla..smlouvy se dávají pouze na rok jediný problém

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.24 22:28

@j.a.n.i1 1.9 nástup od nástupu jsem pracovala před nástupem mateřská loni jsem měla nárok tuším na 13 dni čerpala jsem i s Vánoci 12 dni letos jsem na PN 12 dni jelikož mi to dr ukončí příští týden ve středu což bude 12 den PN. Kolegyně řeším jelikož ani ony nechápou proč nemam více

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.24 22:30

@denis.novakova jako ze nastoupila 4.12 byla do Vánoc na OCR v práci jen 4 dny a Vánoce mela jako neplacené volno takze z toho asi těžko proto nechápu jak ona může mít o 5 dni více volna jako já

• Citovat
  • Upravit
32941
19.2.24 22:42
@Anonymní píše:
@andelka83 jsem na nemocenské jsem psala takže nemám jaj po telefonu mi toho asi moc nevysvětli kor ted kdyz jsou daně atd…ptala jsem se tady zda někdo neví proč co a jak…Vánoce řeším jelikož mám práci slíbenou má 4 roky tak se nebojím že bych tam nebyla..smlouvy se dávají pouze na rok jediný problém

Já bych zavolala, pokud to nevydrží než se vrátíte do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
20.2.24 06:04
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 1.9 nástup od nástupu jsem pracovala před nástupem mateřská loni jsem měla nárok tuším na 13 dni čerpala jsem i s Vánoci 12 dni letos jsem na PN 12 dni jelikož mi to dr ukončí příští týden ve středu což bude 12 den PN. Kolegyně řeším jelikož ani ony nechápou proč nemam více

Mate v tom pekny gulas. Prestante resit, co jste cerpala v lonskem kalendarnim roce - to jste si brala ze stare dovolene, ne z te nove. Stejne tak vase kolegyne. Navic piste, ze si kolegyne brala pres Vanoce neplacene volno, tak logicky necerpala dovolenou, protoze ji nezbyla.

Nova dovolena vam priskocila ted v lednu a odviji se od vaseho uvazku. Jestli ale pisete, ze mate 224 hodin, tak to mi do konce listopadu nevychazi - leden vcetne celeho listopadu je na plny uvazek 290 hodin. Navic pisete, ze se u vas smlouva uzavira na rok (coz dava smysl), tak jak to, ze ji mate od zari 2023 do listopadu 2024? Nemate ji nahodou od zari 2023 do zari 2024? Protoze v tu chvili to na tech 224h vychazi…

Nicmene ve chvili, kdy vam zamestnavatel v listopadu (nebo v tom zari, coz si myslim, ze je pravdepodobnejsi) smlouvu zase o rok prodlouzi, tak vam priskoci dovolena za zbytek kalendarniho roku.

• Citovat
  • Upravit
638
20.2.24 06:14

A ty máš na AP celý úvazek? U nás na škole měli AP každé léto problém, že jim chybělo x dní dovolené právě kvůli menšímu úvazku. Jinak výpočet dovolené ve školství je trochu zrádný, počítá se tam nejen dovolená, ale ještě studijní volno (nevím, jestli i u AP), plus se nejede na kalendářní rok, ale na školní. Každopádně nejjednodušší bude se zeptat vaší mzdový ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
20.2.24 06:18

@EmmaFrost Zkraceny uvazek, pokud se chodi každý den na stejny pocet hodin, nemuze z logiky veci zpusobit menší pocet dni dovolené… Tady zas nekdo chybel na matematiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
20.2.24 06:20
@j.a.n.i1 píše:
@EmmaFrost Zkraceny uvazek, pokud se chodi každý den na stejny pocet hodin, nemuze z logiky veci zpusobit menší pocet dni dovolené… Tady zas nekdo chybel na matematiku.

To sise jo, ale zakladatelka by to klidne mohla delit osmi :lol: ma 75%úvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 06:22

Hodiny mohou sedět. Není celý úvazek, tak hodiny se krátí. Ale už jsem vám psala od ledna do listopadu máte +- nárok na 36,63 tak co vám nesedí.

• Citovat
  • Upravit
102087
20.2.24 06:22
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat jsem momentálně na Nemocenské… dnes mi přišla výplatní páska na email a zjistila jsem ze mam pouze 224 hodin dovolené což je 36,17 s tím že mám 4 dny na Vánoce a 1 den ještě v +… smlouvu mám dokonce listopadu 2024 nástup byl v září 2023 jaktoze kolegyně mají více dovolené a čerpali volno už teď ja ani 1 den… jak se to jako počítá počítala jsem se 40 dny dovolené takhle mi chybí že… přitom nevím proč já mám jen nárok na 36 dni a kolegyně má nárok na 38dni a ještě ji zůstává 4 dny Vánoce a 4 dny navíc nechápu podle čeho se to počítá

Kolik hodin denně ci týdně tedy vlastně pracuješ?
A jinak logicky nemůžeš mit 40 dnu dovolené, když nemas smlouvu na cely rok 2024.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
20.2.24 06:23
@vokishka píše:
To sise jo, ale zakladatelka by to klidne mohla delit osmi :lol: ma 75%úvazek.

To sice mohla, ale na ni jsem nereagovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
20.2.24 06:26
@EmmaFrost píše:
A ty máš na AP celý úvazek? U nás na škole měli AP každé léto problém, že jim chybělo x dní dovolené právě kvůli menšímu úvazku. Jinak výpočet dovolené ve školství je trochu zrádný, počítá se tam nejen dovolená, ale ještě studijní volno (nevím, jestli i u AP), plus se nejede na kalendářní rok, ale na školní. Každopádně nejjednodušší bude se zeptat vaší mzdový ;-)

Me vzdy prekvapi, kolik kolegu a lidi ve skolstvi v tomhle ma taky gulas. Ve skolstvi se jede na kalendarni rok, stejne jako vsude jinde. Na skolni rok se pocita jen studijni volno, coz je ale nenarokove. Dovolena se pocita na rok. Zkraceny uvazek nema na dovolenou vliv. Pokud pracuju 4 hodiny denne, tak logicky mi zamestnavatel za den dovolene strhne jen 4 hodiny. Pokud pracuju na 8, strhne mi 8.

@vokishka

Myslim, ze tady bude spis zakopany pes v tom, do kdy ma zakladatelka smlouvu - alespon z informaci, co tu psala. Nesedi mi, ze by ji ve skolstvi nekdo na dobu urcitou dal smlouvu zari 2023 az listopad 2024. Bezne se dava na rok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.24 06:27
@j.a.n.i1 píše:
Kolik hodin denně ci týdně tedy vlastně pracuješ?
A jinak logicky nemůžeš mit 40 dnu dovolené, když nemas smlouvu na cely rok 2024.

Jak píše paní když máte jen smlouvu do listopadu, tak máte teď těch 36 a když vám prodlouží smlouvu, zbytek dní za ten jeden měsíc pak zase uvidíte ve vyplatnici, až po prodloužení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat