Dovolená - asistent pedagoga

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
20.2.24 06:32

Dítě má vyšetření platné do listopadu?
Někdo dává ty smlouvy, že kopíruje délku vystaveného vyšetření v poradně. Proto může být smlouva jen do listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
20.2.24 06:32

@KerrisKate To sice běžné není, ale zas podle tech 36 dnu dovolené by to odpovidalo… Me spis desi to, ze asistenta pedagoga dela nekdo, kdo neni schopen naformulovat par vet o vlastní dovolené tak, aby se v tom dalo zorientovat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
20.2.24 06:36
@Kelsey píše:
Dítě má vyšetření platné do listopadu?
Někdo dává ty smlouvy, že kopíruje délku vystaveného vyšetření v poradně. Proto může být smlouva jen do listopadu.

Vidis, pravda, mozna to tak nekde delaji. U nas obvykle asistentku berou na skolni rok s tim, ze kazde zari jim delaji nove uvazky (vetsinou je nenechavaji u stejneho ditete, ale my jsme velka skola, takze tech deti mame hodne a asistentu nedostatek). Zaznela tu i informace, ze ma zkraceny uvazek (osobne mam problem se ve vsech informacich, co zakladatelka pise, zorientovat - pocitala jsem to na plny uvazek).

Nicmene pro zakladatelku - myslim, ze jsme se tu vsechny shodly, ze dovolena je takto v poradku, zbytek priskoci, az bude smlouva prodlouzena.

• Citovat
  • Upravit
KerrisKate
20.2.24 06:42
@j.a.n.i1 píše:
@KerrisKate To sice běžné není, ale zas podle tech 36 dnu dovolené by to odpovidalo… Me spis desi to, ze asistenta pedagoga dela nekdo, kdo neni schopen naformulovat par vet o vlastní dovolené tak, aby se v tom dalo zorientovat 8o

Me asi prijde smutny to, ze me to uz ani neprekvapuje :D Ale ja mam v tomhle takovy dost nepopularni nazor (ohledne asistentu a penez, co jdou do inkluze), kterym tu nebudu plevelit :D

• Citovat
  • Upravit
74217
20.2.24 06:58

@KerrisKate my jsme taky docela velká škola. Ale asistenty se nešibuje. Vedení to neuznává. Neznám škatulata po roce. U nás jsou smlouvy na neurčitou dobu, kdo je tam dýl. Byla jsem stabilně u jedné třídy pět let do oběda. Rok jsem po obědě odbíhala střídat jinou na druhý stupeň. Poslední dva roky jsem byla u jiné třídy. Když jsem končila, dávala jsem výpověď. Nekončila smlouva. Přebírající asistentka mohla mít práci jistou na dva roky podle poradny. Tomuhle dítěti to poradna píše vždy na dva roky. Ale ona chce odejít po roce. Že se ji tahle práce nevyplatí, aby zůstala. To je první, která končí hned po roce. Je učitelka do školky. Asistenci vzala na rok. Je teda fakt, že u nás se tlačí, ať se do poradny jde vždy v létě. Ať je vyšetření platné od konce srpna nebo nejpozději začátek září. Pak se prodlužuje ve stejné termínu. Nikdy nekončí vyšetření během roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 12:25

Jej mám úvazek 0,75 6h denně… tak mě zajímala dovolená od Ledna na VP mám 223 hodin což je 36 dni ale měla bych správně mít 38 dni ne? Ptala jsem se jen zda někdo neví co a jak toď vše

• Citovat
  • Upravit
32897
20.2.24 13:04

@Kelsey jo, to by bylo ideální. Nám končí smlouvy běžně třeba v březnu, květnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
20.2.24 13:33
@Anonymní píše:
Jej mám úvazek 0,75 6h denně… tak mě zajímala dovolená od Ledna na VP mám 223 hodin což je 36 dni ale měla bych správně mít 38 dni ne? Ptala jsem se jen zda někdo neví co a jak toď vše

Ne, nemela, vychazi mi to na nejakych tech 36 a kousek k tomu, zalezi, do jakeho presne data to mas. Az se ti smlouva prodlouzi, tak dostanes ty zbyle 3 (a kousek) dnu za prosinec.

• Citovat
  • Upravit
32897
20.2.24 14:06

Mělo by to vycházet cca 3.33 dne na měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
20.2.24 14:08
@Anonymní píše:
Jej mám úvazek 0,75 6h denně… tak mě zajímala dovolená od Ledna na VP mám 223 hodin což je 36 dni ale měla bych správně mít 38 dni ne? Ptala jsem se jen zda někdo neví co a jak toď vše

A proč bys měla mít 38 dní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.3.24 15:45

Zdravim, jsem učitelka na ZUŠ a chtela bych si dodelat asistenta pedagoga..budu si muset kurz hradit sama? Co se tyka dovolene…muzu si ji vybrat kdykoli nebo se dovolena ridi prazdninami? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
15.3.24 15:48
@Lubojacka píše: Více

Kurz si platíš sama a dovolená se řídí prázdninami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
15.3.24 15:48
@Lubojacka píše: Více

Dovolená se řídí prázdninami. Kurz si zaplatíš, kdo by ti ho jinak platil. A ted bych do toho nešla, když se asistenti na školách omezují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32897
15.3.24 17:36

@Lubojacka zjisti si, jestli nově neplatí, že bys mohla dělat AP i bez kurzu. Nějak se podmínky vzdělání měnily.
Dovolená pouze o prázdninách. A nevyjde to na všechna volna. Loni jsem měla týden neplacené volno, předloni jsem byla pár dní v létě v práci. Letos ještě nevím, ale početně to taky nevyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat