Dovolená - asistent pedagoga

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.2.24 18:35

Dovolená AP

Ahoj, chci se zeptat jsem momentálně na Nemocenské… dnes mi přišla výplatní páska na email a zjistila jsem ze mam pouze 224 hodin dovolené což je 36,17 s tím že mám 4 dny na Vánoce a 1 den ještě v +… smlouvu mám dokonce listopadu 2024 nástup byl v září 2023 jaktoze kolegyně mají více dovolené a čerpali volno už teď ja ani 1 den… jak se to jako počítá počítala jsem se 40 dny dovolené takhle mi chybí že… přitom nevím proč já mám jen nárok na 36 dni a kolegyně má nárok na 38dni a ještě ji zůstává 4 dny Vánoce a 4 dny navíc nechápu podle čeho se to počítá

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17157
19.2.24 18:44

@JančaS84

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
19.2.24 18:54

Tak smlouva je do konce listopadu, ne do konce prosince, tak možná proto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30375
19.2.24 18:56
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat jsem momentálně na Nemocenské… dnes mi přišla výplatní páska na email a zjistila jsem ze mam pouze 224 hodin dovolené což je 36,17 s tím že mám 4 dny na Vánoce a 1 den ještě v +… smlouvu mám dokonce listopadu 2024 nástup byl v září 2023 jaktoze kolegyně mají více dovolené a čerpali volno už teď ja ani 1 den… jak se to jako počítá počítala jsem se 40 dny dovolené takhle mi chybí že… přitom nevím proč já mám jen nárok na 36 dni a kolegyně má nárok na 38dni a ještě ji zůstává 4 dny Vánoce a 4 dny navíc nechápu podle čeho se to počítá

Když pracuješ jako AP, tak to musíš mít maturitu - nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3132
19.2.24 18:56
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat jsem momentálně na Nemocenské… dnes mi přišla výplatní páska na email a zjistila jsem ze mam pouze 224 hodin dovolené což je 36,17 s tím že mám 4 dny na Vánoce a 1 den ještě v +… smlouvu mám dokonce listopadu 2024 nástup byl v září 2023 jaktoze kolegyně mají více dovolené a čerpali volno už teď ja ani 1 den… jak se to jako počítá počítala jsem se 40 dny dovolené takhle mi chybí že… přitom nevím proč já mám jen nárok na 36 dni a kolegyně má nárok na 38dni a ještě ji zůstává 4 dny Vánoce a 4 dny navíc nechápu podle čeho se to počítá

Tak logicky bych brala, že nemám smlouvu na celý rok 2024, tak i dovolenou budu mít kratší než je roční nárok. Jak je to přesně, jde určitě dohledat v zákoníku práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8612
19.2.24 18:58

Máš to rozdělené na loňskou a letošní? Kde ti kolik chybí? Budeš to muset řešit se zaměstnavatelem, tady ti těžko někdo řekne, kde je problém. Nejspis jsi to jen nekde sptane prepocitala. Nemenil se ti treba uvazek? Já jako AP mám těch 40 dní a ani tak mi to nevyjde na celé letní prázdniny. To jsou vánoce, jaraky, pololetky…pořád něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8612
19.2.24 19:03
@Finkaa píše:
Tak logicky bych brala, že nemám smlouvu na celý rok 2024, tak i dovolenou budu mít kratší než je roční nárok. Jak je to přesně, jde určitě dohledat v zákoníku práce…

Měla by to mít úplně jinak, skolstvi je v tomto trochu na palici, ale toho se dopočítá jedine s ředitelem/kou. Já mám smlouvu od začátku září do konce srpna následujícího roku. Mám dovolenou loňskou a letošní, dohromady dávající 40 dni. Nikdo to nepočítá na kalendářní rok, ale na školní. Poměrově by to ale samozřejmě mělo vycházet i tak. Dovolená za září až prosinec a nasledne za leden až srpen, v případě zakladatelky leden až listopad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20825
19.2.24 19:04
@Anonymní píše:

Když máš smlouvu do konce listopadu, máš spocitanou dovolenou do konce listopadu. Tj, nějaká prosincová dovolená té nemusí vůbec zajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3132
19.2.24 19:13
@Midaku píše:
Měla by to mít úplně jinak, skolstvi je v tomto trochu na palici, ale toho se dopočítá jedine s ředitelem/kou. Já mám smlouvu od začátku září do konce srpna následujícího roku. Mám dovolenou loňskou a letošní, dohromady dávající 40 dni. Nikdo to nepočítá na kalendářní rok, ale na školní. Poměrově by to ale samozřejmě mělo vycházet i tak. Dovolená za září až prosinec a nasledne za leden až srpen, v případě zakladatelky leden až listopad.

Určitě by to neměla počítat s ředitelkou, ale s mzdovou účetní. Chápu, že pedagogičtí pracovníci mají víc dovolené. Ale pochybuji, že se počítá na školní rok, každá dovolená se počítá na kalendářní rok. Takže poměrově a záleží kolik směn odpracovala minulý rok a tedy na kolik dovolené měla minulý rok nárok a na kolik má nárok na letošní rok. Přesně by to měli vědět na mzdovce, ale i tak doporučuji kouknout do Zákoníku práce, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32864
19.2.24 19:31

No nemáš 40 dní, protože to bys musela mít smlouvu leden - prosinec. Chybí ti tam dovolená za ten jeden měsíc.
Dovolená se počítá za kalendářní rok, studijní volno za školní rok.
Mně nevychází dovolená + studijní volno nikdy na všechna volna. Vždy jsem aspoň týden buď v práci nebo mám neplacené volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
19.2.24 19:32

Ve skolstvi se to pocita na kalendarni rok jako v jakemkoliv jinem zamestnani. Mela si nejakou dovolenou za rok 2023 a dostala si novou na rok 2024. Kdybys ho odpracovala cely (mela smlouvu do konce prosince), mas 40 dni. Takhle to mas kracene. Kolegyne mela pravdepodobne vic lonske dovolene.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.24 19:37

@andelka83 jenze kolegyně nastoupila prosinec smlouvu má do listopadu taky a má 38 dni nárok 4 dny Vánoce a + 4 dny ještě…přitom od Ledna 2023 si vycerpala ted v únoru již 3 dny tak proste nechápu omlouvám se asi jsem blbá ale nevím proč to tak je kdyz nárok v Lednu neměla na dovolenou ještě ani…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.24 19:38

@KerrisKate jenze kolegyně nastoupila prosinec smlouvu má do listopadu taky a má 38 dni nárok 4 dny Vánoce a + 4 dny ještě…přitom od Ledna 2023 si vycerpala ted v únoru již 3 dny tak proste nechápu omlouvám se asi jsem blbá ale nevím proč to tak je kdyz nárok v Lednu neměla na dovolenou ještě ani… takže určitě neměla loňský rok žádnou dovolenou

• Citovat
  • Upravit
32864
19.2.24 19:38
@Anonymní píše:
@andelka83 jenze kolegyně nastoupila prosinec smlouvu má do listopadu taky a má 38 dni nárok 4 dny Vánoce a + 4 dny ještě…přitom od Ledna 2023 si vycerpala ted v únoru již 3 dny tak proste nechápu omlouvám se asi jsem blbá ale nevím proč to tak je kdyz nárok v Lednu neměla na dovolenou ještě ani…

Proč řešíte vánoce, když v prosinci tam možná ani už nebudete?
Běžte za účetní. Taky jsem si nechávala něco vysvětlit, to není ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
19.2.24 20:12
@Anonymní píše:

No, předně neřeš kolegyně, do jejich dovolené ti nic není… a jelikož píšeš jak hotentot, tak se těžko dá poradit i tobě s tvou dovolenou, takže to zkus napsat ještě jednou jako člověk a jen sebe a svou dovolenou.

• kdy v září si nastoupila
  • od nástupu si pracovala nebo tam taky byla nějaká nemocenská
  • kolik volna si čerpala loni
  • od kdy jsi na té neschopence letos
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat