Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Za mě Dubaj
Je tam nádherně, akorát ten let je docela dlouhej na tak malé dítko. ![]()
Dubai je v pohodě, služby nadstandardní, na úrovni západní Evropy (a často převyšují). Třeba oproti Egyptu nebo Maroku je to nesrovnatelné. I když je to trošku (dost) umělé prostředí. S dítětem bych se tam nebála jet.
Ještě bych zvážila třeba Kanáry, jsou velmi preferované u rodin s dětmi (i velmi malými), takže vše, počínaje letem, přes ubytování, restaurace až po ostatní služby, je velmi baby-friendly.
taky bych se nebala jet do dubaje s rocnim prckem, to uz je v pohode. My chceme v lete do Italie, nekam nahoru a malymu budou 4 mesice..tak o tom taky premyslim jestli je to vhodny a jak ta cesta autem…
Ajla píše:
taky bych se nebala jet do dubaje s rocnim prckem, to uz je v pohode. My chceme v lete do Italie, nekam nahoru a malymu budou 4 mesice..tak o tom taky premyslim jestli je to vhodny a jak ta cesta autem…
ja poprve letela do italie mimi melo 2 mesice,, a v poho pak v pul roce autem a fakt na jih,, a uplne v poho,, cim je mimi mensi tim se lepe cestuje tedy muj nazor a i takova zkusenost
hodne letame i usa,, a v letadle maji ty postylky co pripevnis na zed pred sebe takze se mimi krasne vyspinka,, takze bych se ani nebala toho dubaje,, urco nepoletis s ditkem sama jako to vzdy zazivam i 4 x do roka sama
0 kluk bude mit 3 roky a jedeme do italie i letos ,, kdyz mel rok a pul v aute cesta 1600 km dlouha,, tak jsme udelali prestavku na noc v jednom motelu ,, a rano po snidani jsme opet vyrazili
bylo to prijemne
0
Já osobně bych se spíš přikláněla k těm Kanárům. Doba letu 5,5hod. (to se dá vydržet) a určitě je tam pohodovější klima
pro ročního špunta
estrea píše:
Já osobně bych se spíš přikláněla k těm Kanárům. Doba letu 5,5hod. (to se dá vydržet) a určitě je tam pohodovější klimapro ročního špunta
do Dubaje trvá let 6 hodin, to je skoro stejné
![]()
Pájinka25 píše:estrea píše:do Dubaje trvá let 6 hodin, to je skoro stejné
Já osobně bych se spíš přikláněla k těm Kanárům. Doba letu 5,5hod. (to se dá vydržet) a určitě je tam pohodovější klimapro ročního špunta
![]()
Já vím, jen jsem chtěla říct že tam není takové teplo. Byly jsme tam v dubnu a pak ještě přelom říjen,listopad a pokaždé bylo něco mezi 25-27
anomisisi píše:Ajla píše:ja poprve letela do italie mimi melo 2 mesice,, a v poho pak v pul roce autem a fakt na jih,, a uplne v poho,, cim je mimi mensi tim se lepe cestuje tedy muj nazor a i takova zkusenost
taky bych se nebala jet do dubaje s rocnim prckem, to uz je v pohode. My chceme v lete do Italie, nekam nahoru a malymu budou 4 mesice..tak o tom taky premyslim jestli je to vhodny a jak ta cesta autem…hodne letame i usa,, a v letadle maji ty postylky co pripevnis na zed pred sebe takze se mimi krasne vyspinka,, takze bych se ani nebala toho dubaje,, urco nepoletis s ditkem sama jako to vzdy zazivam i 4 x do roka sama
0 kluk bude mit 3 roky a jedeme do italie i letos ,, kdyz mel rok a pul v aute cesta 1600 km dlouha,, tak jsme udelali prestavku na noc v jednom motelu ,, a rano po snidani jsme opet vyrazili
bylo to prijemne
0
to jo navic kdyz se koji nic clovek nepotrebuje kdyz malymu budou 4 mesice..a teplo se detm libi jen davat pozor a mazat a mazat…
V 1 roce bych se urcite nebala kamkoliv (jen v urcitych destinacich dat pozor na jidlo-Egypt atd)
Ahoj, mohu se jen zeptat, jak se Vám líbilo v Dubaji? emoticon Zvažujeme, že bychom tam vyrazili s 9měsíčním synem, nejsem si ale jistá, jestli je to uplne vhodná destinace, resp. jestli je tam co dělat. S přítelem jsme oba spíše pro přírodu (Nový Zéland, Norsko…), tak mám trochu obavy, abychom tam z toho nebyli zklamáni, i když samozřejmě každá země/kultura má něco do sebe. Byli tam známí s 2letou dcerou a prý se tam docela nudili, protože na fakulativní výlety nemohli kvůli malé, tak byli pořád zavřeni jen na hotelu. Prý tam byl taky po celou dobu odliv, tak si ani nezaplavali. Uvítám jakýkoliv názor, případné tipy, co se tam dá dělat, resp. co bychom neměli opomenout.
Moc děkuji,
Janča
Tak ja byla dvakrat a nadseni i deti. Mam ale uz vetsi. Je to ale spis o valeni u hotelu, my jeste ve vodnich parcich. Zalezi ve kterou rocni dobu by jste jeli. My byli na konci rijna a porad vedra. Jinak opravdu komercni zalezitost. My chodili vecer do tech jejich obchodnich center, trochu nakupovali. Byli jsme na nejvyssi budove sveta. Byli jsme na tyden a to tedy stacilo. Ale jestli jste spis na prirodu, tak to budete asi zklamani. My bydleli v Jumeirah beach a Atlantis the Palm. Oba hotely krasny.
Ozivuji diskuzi s praktickou otazkou - jak jento s jidlem pro kojence v Dubaji? Da se tam koupit treba sklenky HiPP? A co potraviny? Maji evropske znacky? Treba mlecne vyrobky.
Ahojky, kdo jste byl na dovče s dítětem v Dubaji? Popřípadě SAE?
Potřebovala bych doporučit nějaký hotel s pláží
a také mě zaráží, že nedělají all inclusive moc často, tak jak to vyjde pak finančně?
Děkuji ![]()
@ilyz píše:
Ahojky, kdo jste byl na dovče s dítětem v Dubaji? Popřípadě SAE?Potřebovala bych doporučit nějaký hotel s pláží
a také mě zaráží, že nedělají all inclusive moc často, tak jak to vyjde pak finančně?
Děkuji
Ahoj byli jsme přímo v Dubaji hotel Hilton Dubai Jumeirah 5*, all inclusive v Dubaji opravdu nejsou zvykem, vždy spíš jen se snídaní. Nám to tak i víc vyhovovalo. Hotel určitě můžu doporučit. A finančně to vyjde závisle na době v kterou tam letíš. Pak záleží, jak máš staré dítě, pokud letíš s Emirates, děti od 4 let už platí velkou část z ceny letenky. Dubaj určitě není levná dovolená, ale stojí za to ![]()
Holky,
S jak malym prckom ste tam boli?
My sme tam teraz mali ust, ale nakonec isiel manzel sam, lebo s 3 mesacnym som sa bala. ![]()
ahoj nebyli jste někdo na dovolené u moře v emirátech(dubaj)?chtěly bychom letět na dovolenou ale na podzim cca s ročním prckem.všude už bude chladno tak musíme asi někam dál.ale nevíme kde můžete někdo doporučit kam letět v listopadu na dovolenou??jestli dubaj nebo raději jinde??