Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj… prosím vás poraďte…
Aktuálně mi telefonují rodiče i babička s dědou ohledně dovolené v Hurghadě s naší tři a půl letou dcerkou… již je to cca měsíc jsem ji taktně říkala, že se mi to nezdá..hodně se zajímám o dění v arabských zemích, sleduji TV Al-džazíru apod. Dnes mi telefonovala že do zítra má zaplatit zájezd do Hurghady a jak teda s malou… řekla jsem ji že se mi to nelibi…a urazila se! křičela na mě že nic neplatim, jen jim dám malou apod.
položila jsem ji telefon ![]()
jsem z toho všeho smutna a nastvana… pustili by jste?? ted?? v tuhle dobu co se děje??
Nasi chteli s prckem letet loni na podzim do Turecka nebo Tunisu, rozmluvila jsem jim to. Ted bych je nepustila ani nahodou. Nema na tebe co kricet, je to tvoje dite a ty jsi za nej zodpovedna.
Ne nepustila a nenechala bych je, aby se mnou takhle jednali. Polozila bych jim telefon taky pri takovemhle jednani
Ja bych nepustila
rekla bych jim uprimne, ze mas strach. Mozna bych zkusila navrhnout alternativu, ze jim treba rada pridas na nejake jine misto, ale egypt ne.
Upřímně, byla jsem dlouho v klidu ohledně IS, už nejsem. A dítě bych s prarodiči nepustila. Ani náhodou. Ať letí později do Řecka. Do Egypta bych teda samotné takhle malé dítě nepustila nikdy, tam se končí často na kapačkách z průjmů, nedovedu si představit, že by to dítě zažívalo beze mne.
Ale teď k tomu ten IS. Prostě ne.
Ahoj,
máme mezi přáteli jednoho Araba a ten žije léta v Egyptě. Sám nám říká, že i on sám se bojí, že to tam je teď divoký a plánuje se odstěhovat. A to je „jejich“, jestli mi rozumíš. A to je pro mě jasnej argument(mimo jiné).
Já bych v žádným případě do těchto zemí necestovala, natož s malým dítětem. Nedávno jsem zrovna četla rozhovor s Andorem Šándorem, kde zrovna psal o tom, že Češi, aby ušetřili 5 blbých tisíc za dovolenou, cestují do těchto zemí a riskují zbytečně.
Asi ti tady napíše pár lidí, jak je to sluníčkově mírumilovná země, nemusí se ti nic stát, ale někde je ta pravděpodobnost, kde se ti něco stane, prostě větší. A s dítětem bych o něčem takovém ani neuvažovala.
@Zirafka11 Problém bude v tom, že jim to říkáš taktně, což asi znamená, že se jasně nevyjádříš. A oni neví co jako teda. Prostě jasně řekni ne, je to tvoje dítě.
Ja bych taky nepustila…na strankach ministerstva zahraničí je i varovani a že cesty nedoporučují…
Z IS bych strach neměla… stejně už jsou v Evropě a může se kdykoliv něco stát kdekoliv na světě. Ale měla bych strach z prujmu a asi bych kvůli tomu nepustila. Záleželo by na tom jak se babička domluví.
Ani náhodou, taky bych zavěsila. A ještě bych jí při dalším rozhovoru řekla, že takhle se se mnou nejedná!
Já tam byla s rodinou a hlavně s malou neteří tříletou a nic se nastalo.Je to asi rok…
Podle mě jsi zareagovala úplně normálně, na tu situaci. Já bych asi ještě vyšušnila nějakou škaredou sms ![]()
@ChDoll píše:
Já tam byla s rodinou a hlavně s malou neteří tříletou a nic se nastalo.Je to asi rok…
TWL, to mě teda uklidnilo. PromiŇ
Tobě se nic nestalo, tak se nemůže nikomu druhému a situace se během roku v té oblasti vůůůůbec nemění. ![]()
Ne nejela bych tam ani já a svoji dceru bych s dědkovcema nepustila a normálně bych jim zatelefonovala, aby měli jasno v placení…
Diky moc holky ![]()
Dukaz toho ze jsem normalni ![]()
Ja to hodne sleduji, at uz IS, i kdyz ti mohou kdekoli v Evrope, to je fakt, ale ten Egypt…vedle Libye a Tunisu…Nevim nevim.
Byli jsme v Egypte nekolikrat, prujmy jsou skoro bezne, loni partner prujem i v Tunisu.