Dovolená Egypt - nyní!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76904
20.8.20 07:01

@katyna1984 no tak pokud by to bylo příští rok tak, jak myslíš, bylo by to fajn

• ale spousta lidí je šíleně vystrašených i teď (nechápu proč, když u nás se nic neděje), ale vláda naše i ty ostatní pořád šílí a vypadá to, že šílet nepřestanou - viz ty zmiňované roušky, mně připadá, že úplně chtějí zničit normální život lidí

a ano, my jsme na dovolené byli, ale víš co, v práci to nikdo nevěděl, protože by nás lidé odsoudili, to pořád všude jen slyšíš, jak jsou lidé nezodpovědní, že si dovolují letos cestovat, já když jsem ze Španělska přijela, tak jsem měla opar a asi 3 dny kašel, kdyby v práci věděli, že jsem byla ve Španělsku, hnali by mě k doktorovi a na testy, nebo do karantény
mamka v práci také Bulharsko utajila, v kolektivu je jich 16, z toho 10 lidí každoročně lítalo na dovolené, letos jen mamka a jedna její kolegyně má v září jet do Chorvatska, tak té to asi nevyjde - ostatní jsou posr. ní strachy a sedí doma na zahradě
já jsem Španělsko absolvovala s dcerou a mamka Bulharsko s taťkou, pak jsme byly ještě mamka, já a moje dcera v termálech na Slovensku, tak jsme jako byly jen na tom Slovensku a opálené jsme odtud,
a taťka to v práci také utajil, takže jo fyzicky jsme si dovolenou užili, ale ta psychika je špatná, bát se, jestli se prokecneš - na dovolené jsme se báli testů při cestě nazpět, zrušení letu, no není to ono - dovolená má být o pohodě, ne o stresu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
20.8.20 09:52

@stinga Nebojím se, že bychom vir chytili a zemřeli na něj, nebo byli na JIPce na dýchacím přístroji.
Bojím se paniky a přístupu ostatních. Budeme v Egyptě, setkám se s někým, kdo má bezpříznakový COVID test pozitivní a už se to se mnou veze. Zavřou mě do karantény-kam? Na jak dlouho? Poletí něco domů, až budu po karanténě? Mohou mezitím zrušit lety s tím, že je to nebezpečná země. Vrátím se, budu si platit test a čekat na výsledek -nemůžu se hned vrátit do práce, kam kvůli dovoleným dalších kolegyň musím, nebo oni neodjedou na svojí tuzemskou dovolenou…
Hotel-bude poloprázdný-veliký komplex, v něm zlomek turistů. Nebude špatná atmosféra? Nebudu si připadat jak ve městě duchů? Co když nařídí roušky i na pláži-no to si neumím představit.
Takže to jsou věci, které s dovolenou, kde si má čověk odpočinout, moc nejdou dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
20.8.20 12:56

@lasička1 no přesně tak, jak to píšeš - mně i mým rodičům dovolená vyšla, ale nervy to byly také, a to na dovolené nechceš
takže příští rok nebudu nic kupovat dopředu, protože jak to vypadá, vláda i spousta lidí bude s koronašílenstvím pokračovat pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haley83
20.8.20 13:04
@katyna1984 píše:
@haley83 a Ty, kdyz platis dovolenou, pocitas s tim, ze ty peníze jeste mas? Nebo je beres jako vynalozeny naklad? Me treba lezi pres deset tisic ve vstupenkach na kulturni akce, ktere se ale nekonaji a budou konat nejdriv za rok. Nad tim se nikdo nepozastavi a automaticky se pocita, ze budeme cekat a doufat, ze novy termín bude ok. Proč je to tu takový rozdil? Porad jsou to proste penize, ktere mely byt za ten dany produkt vynalozeny.

A naopak, pokud bude voucher a ck zkrachuje, dostanou penize zpet, neb voucher je pojisteny. Kdezto kdyz dojde ke zruseni zajezdu, nedojde na vraceni penez a ck zkrachuje, penez se nedockaji, neb pojistovna neproplati penize za zruseny produkt.

A mimochodem, vsechny jmenovane ck zde se chovaji k zakaznikum uplne stejne. Je to prast jako uhod.

Ne, počítám s tím, že za vynaložené finanční prostředky dostanu službu, za kterou jsem zaplatila. A v řádném termínu. Nevidím důvod, proč bych měla dělat mecenáše cestovním kancelářím.

• Citovat
  • Upravit
76904
20.8.20 13:11
@haley83 píše:
Ne, počítám s tím, že za vynaložené finanční prostředky dostanu službu, za kterou jsem zaplatila. A v řádném termínu. Nevidím důvod, proč bych měla dělat mecenáše cestovním kancelářím.

s tímhle také souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
20.8.20 13:16

V žádném případě bych jí nepustila. Ona na tebe nemá co křičet, tohle musí přece chápat každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
20.8.20 17:52

Tak jsem mluvila s CK, od které máme letět. No upřímně-mají to zařízené docela dobře.
Musíme 21 dní před odletem doplatit zbytek dovolené. V tu dobu oni ještě nebudou vědět, zda se poletí či nikoli-takže to nepujde tak, že oni v tu dobu zájezd zruší. Ale my si do té doby můžeme byrat, zda chceme jejich voucher, na který nikdy nedostaneme peníze zpět, nebo výměnu destinace, což také nechceme.
A zda by v nějakém případě vrátili peníze-to nevědí, protože se nevědí podminky, co bude, když by se zájezd neuskutečnil.
Takže máme dvě možnosti-buď komplet doplatit zájezd, dát hodně tisíc s tím, že vlastně ani nikam neletíme a peníze uvidíme za hodně dlouho, jestli vůbec. A spoléhat se na to, že zájezd se neuskuteční a my se budeme soudit o peníze. To už nebude záloha, zlomek ceny, ale větší čátska. A může se mezitím stát, že se vytvoří nový zákon, který umožní cestovním kancelářím nevracet peníze, ale jen poukazy.
Nebo si můžeme vybrat variantu už nyní-ale ta se nám nelíbí. Nechci jejich poukaz.Chci mít poukaz, kdy v případě toho, že na dovolenou nebudeme moci příští rok odletět, tak dostanu na konci platnosti poukazu peníze.
Takže nevím, jak se k situaci postavit. Bohužel nás cestovní kancelář postavila do hodně nepříjemné situace. Hlavně s doplatkem v době, kdy nebude vědět, zda se poletí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.20 18:21
@lasička1 píše:
Tak jsem mluvila s CK, od které máme letět. No upřímně-mají to zařízené docela dobře.
Musíme 21 dní před odletem doplatit zbytek dovolené. V tu dobu oni ještě nebudou vědět, zda se poletí či nikoli-takže to nepujde tak, že oni v tu dobu zájezd zruší. Ale my si do té doby můžeme byrat, zda chceme jejich voucher, na který nikdy nedostaneme peníze zpět, nebo výměnu destinace, což také nechceme.
A zda by v nějakém případě vrátili peníze-to nevědí, protože se nevědí podminky, co bude, když by se zájezd neuskutečnil.
Takže máme dvě možnosti-buď komplet doplatit zájezd, dát hodně tisíc s tím, že vlastně ani nikam neletíme a peníze uvidíme za hodně dlouho, jestli vůbec. A spoléhat se na to, že zájezd se neuskuteční a my se budeme soudit o peníze. To už nebude záloha, zlomek ceny, ale větší čátska. A může se mezitím stát, že se vytvoří nový zákon, který umožní cestovním kancelářím nevracet peníze, ale jen poukazy.
Nebo si můžeme vybrat variantu už nyní-ale ta se nám nelíbí. Nechci jejich poukaz.Chci mít poukaz, kdy v případě toho, že na dovolenou nebudeme moci příští rok odletět, tak dostanu na konci platnosti poukazu peníze.
Takže nevím, jak se k situaci postavit. Bohužel nás cestovní kancelář postavila do hodně nepříjemné situace. Hlavně s doplatkem v době, kdy nebude vědět, zda se poletí.

Já bych si vzala ten poukaz. Pokud se poletí, tak určitě bude volno a ten poukaz budete moci uplatnit na ten samý zájezd. Určitě bych nic nedoplácela, když nevíte, zda se zájezd uskuteční. Já osobně, kdybych měla naplánovanou dovolenou s kolegyněmi, tak si vyberu jinou destinaci na poslední chvíli, kdyby to do Egypta nešlo.

• Citovat
  • Upravit
8935
27.8.20 10:16

Chtěla bych radu-kde najdu, do kdy jsou lety do Egypta zrušené? Ve zprávách o epidemii se stále zmiňují evrpspké státy, ale okolní svět ne. Sleduji zprávy, hledám na internetu, ale nikde nic. Vím, že Egypt není priorita, co by se tlačilo s otevřením, ale přesto stát se může cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
27.8.20 12:22

@lasička1 jestli máš fb, tak je tam stránka „Honzovy letenky“, myslím, že tam píše, že do 15.9. se nelítá a dál se neví
ale to už jsem četla před pár dny, tak nevím, jestli to není zas teď jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
27.8.20 12:26

@lasička1 Exim má v prodeji zájezdy s nejbližším odletem 21.9.20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
27.8.20 13:34

@stinga Na to jsem se dívala-že Exim od 21.9. má zájezdy v nabídce. My máme zájezd zakoupený od Blue-style a ty mají teríny až od března 2021.Ale cestovka stále tvrdí, že náš zájezd neruší, že máme vyčkat. Ale budou chtít doplatek-což bych vzhledem k situaci brala jako nefér, když se neví, zda se odletí, abychom platili dlaší část zájezdu. Když bych věděla-jo, teď jim dopaltíme zbytek zájezdu, nepoletí se a oni nám hned vrátí celou částku, tak to beru jako rozumné. Ale vím, že peníze jen tak neuvidíme, kdo ví, zda někdy ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
2.9.20 16:23

Tak jsem mluvila s cestovkou-stále stejná písnička. Nevědí, vyjednávají…nic neruší. Nechávají klienty „vykapat“ na poslední chvíli. Nabízejí vouchery, změnu destinace, nebo storno a zaplacení skutečných nákladů, které jsou vysoké. Prostě evidentně hrají na to, aby zákazníci zvolili pro ně lepší řešní-jejich poukaz, aby nemiseli vracet peníze.
Jinak zájezdy hodně zdražili-což oni i potvrdili. Takže změna destinace ano, ale za „nové“ceny.
Na stránkách ministerstva zahraničí je uvedeno, že v Egypt je vysoké riziko infekce. Při vstupu požadují neativní test na COVID a při návratu buď karanténu, nebo opět test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
2.9.20 22:10

@lasička1 no je to šílená situace, a změnu destinace nemůžete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
3.9.20 08:32
@stinga píše:
@lasička1 no je to šílená situace, a změnu destinace nemůžete?

Změnu destinace můžeme. Za prvé ceny jsou hodně vysoké. Zdražili moc - i to paní z cestovky řekla, že ceny mají úplně jiné než před epidemii. Nechce se mě platit premrštěnou cenu. Nový zájezd bychom museli kupovat za současné ceny.
A druhá věc je karanténa. Co když se v místě setkáme s covid pozitivním a zavřou nás do karantény. Když jsem viděla reportáž, kde byli lidé v Řecku v karanténě, že tak nás to odradilo úplně.
Proto letos létět nechceme. A nechceme jejich poukaz, který nikdy nejde vyměnit za peníze. Jak paní v cestovce řekla - když by se stalo, že nemůžeme odletět - třeba vážná zdravotní indispozice - tak poukaz propadne, nebo ho můžeme prodat. Ale takových poukazu bude na prodej hodně a ceny budou jen zlomek hodnoty.
Myslím, že férové by bylo, aby nám již nyní sdělili, zda se poletí či nikoli.
To oni nechtějí. Myslím, že většina zákazníků už nyní má zájezd vyměněny z a poukaz nebo jinou destinací. Že až Egypt otevřou, tak stejně nenaplni letadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí