Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, tak i já se chci zeptat na něco ohledně dovolené. Celou dobu jsem byla přesvědšená, že poletíme s prckem, protože většinou do 2 let neplatí mimčo nic, taky že si vezmeme all inclusive a všechno bude super bez problému, jenže teď když nad tím přemýšlím, chtěli jsme Krétu, ale odlety z Ostravy nevyhovují našim termínům, téměř vše je z Prahy a to už počítám nabalení se dvěma kufry, kočárem, nějaké hračky, jídlo nejdříve busem, poté 3,5h do Prahy, dostat se na letiště, čekat další 2h a pak let 3-4h, to už je 10h ať chci nebo ne, teď all inclusive jsou většinou burgry a zmrzliny, hranolky, pizzy na svačiny a to mi malý nejí, takže stejně budu muset tahat z domu mlíčko na večer a na ráno+nějaké pribiňáky na svačinu, takže když tak nad tím přemýšlím, vyhrává asi chorvatsko na noc autem, kde se v klidu vleze kočár, kufry, jídlo. Jen mě napadá jsem jen já tolik přemýšlivá coby-kdyby nebo to máte taky tak. Moc ráda bych letěla do Řecka, ale s malým mě to nějak příjde nereálné.
Ahojky,
pokud nenajdete vyhovující termín s odletem z Ostravy, tak bych se na to asi vykašlala. Jet s dvouleťákam z Ostravy do Prahy a pak čekat na letišti a pak 3 hodiny v letadle bych asi nedala. Nebo je možnost jet o den dřív do Prahy, přespat v hotelu a pak pokračovat letadlem do Řecka, aby to bylo trochu rozdělený.
Ohledně hotelu a stravy: vybírejte dobře, na all inclusive bývá často i ovoce a nějaká bábovka na sváču. Hodně najdeš v recenzích na různých dovolenkových stránkách. Pribiňáky bych netahala, obávám se, že by cestu letadlem nemusely přežít. Kdyžtak pár přesnídávek do začátku a zbytek dokoupíte na místě.
Romana
Nemůžeš vybrat zájezd s odletem z Ostravy? My takhle lítali s malýma dětma každej rok (bydlíme kousek od Ruzyně). Sebou jsem brala jen UM, jinak jsme vše včetně plen i skleniček k obědu kupovala na místě - Bulharsko, Turecko, Sardinie, loni Kréta.
Ono jsou odlety z Ostravy, ale v termínech, kdy může přítel z práce právě žádný nebo když už tak na 11 a 15 dní a to už zase nechceme, i tak děkuji za názory.
Tak s dětmi bych přes Prahu neletěla. To raději vůbec. Co se týče all inclusive, tak jsme měli svačiny vždycky výborné, pokaždé se dalo dětem něco vybrat - hodně ovoce, pečivo, pita chleby, různé placky, atd. Ani jeden z kluků nejí hamburgery, pizzu nebo hranolky a hlady nestrádali ![]()
Ale záleží samozřejmě na destinaci a konkrétním hotelu. My byli v Turecku.
Martina
Lasicka píše:
Nemůžeš vybrat zájezd s odletem z Ostravy? My takhle lítali s malýma dětma každej rok (bydlíme kousek od Ruzyně). Sebou jsem brala jen UM, jinak jsme vše včetně plen i skleniček k obědu kupovala na místě - Bulharsko, Turecko, Sardinie, loni Kréta.
jen bych se chtěla zeptat na to bulharsko. pleny a skleničky se tam dají koupit stejných značek jako u nás?myslím např huggies a hipp ![]()
bedru píše:Lasicka píše:jen bych se chtěla zeptat na to bulharsko. pleny a skleničky se tam dají koupit stejných značek jako u nás?myslím např huggies a hipp
tak v Bulharsku jsme byli v září… bohužel v malé vísce,která se na turismus teprv připravovala, dá se říct… hipp se tam sežene, ale řekla bych dráž, a plíny taky, většinou jen v lékárnách, ale možná že ve větších městečkách i v drogerii, v tom našem zapadákově to byl děs vůbec na lékárnu narazit.. v Kittenu už to bylo lepší, značky plen si nevybavuju, pampers tam ale byli určitě… rozhodně nejezděte do Lozence ![]()
Bebusko, díky, no my letíme na slunečné pobřeží hotel kotva, no ale ještě jsem tam taky nebyla, tak jsem zvědavá. kdyby to bylo dražší, tak to by ani nevadilo, ten týden se to dá přežít, spíš jen jestli se to tam dá vůbec koupit ![]()
Na Slunečném pobřeží jsme byli, je tam hodně obchodů a vše tam mají. Plínky pamatuju, že tam byly určitě Pampers a pak nějaké jiné značky. Skleniček velký výběr - určitě Hipp, Nestle a pak jejich bulharské. Zkusili jsme na zkoušku ty jejich a byly moc dobré. Jsou tam min 2 velké supermarkety a pak jejich pidi krámky, ve kterých mají plínky a skleničky. Stejně tak v drogeriích, opravdu velký výběr.
Martina
Zubr píše:
Na Slunečném pobřeží jsme byli, je tam hodně obchodů a vše tam mají. Plínky pamatuju, že tam byly určitě Pampers a pak nějaké jiné značky. Skleniček velký výběr - určitě Hipp, Nestle a pak jejich bulharské. Zkusili jsme na zkoušku ty jejich a byly moc dobré. Jsou tam min 2 velké supermarkety a pak jejich pidi krámky, ve kterých mají plínky a skleničky. Stejně tak v drogeriích, opravdu velký výběr.Martina
děkuji za info ![]()
Byli jsme v nějaké prdelce, ale plíny měli - myslím Pampers a skleničky jsme kupovali místní bulharský.