Zkušenost - dovolená s dětmi v jednom pokoji

1155
22.2.10 14:39

Zkušenost - dovolená s dětmi v jednom pokoji

Ahoj, tak mám další dotaz. Řešíme letní dovolenou, rádi bychom dvě oddělené místnosti kvůli spaní dětí atd. Ale s ostatními požadavky už to je finančně dost náročné. Cenově vychází lépe klasické hotelové pokoje se dvěma přistýlkama. Ale u toho se bojím jak bychom praktikovali nejen večerní spaní, ale i poobědový odpočinek pro malou.
Napište mi prosím jak jste to případně zvládali vy. Předem díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18053
22.2.10 14:44

Finančně neporadím, přiznám se, že to příliš nězkoumáme (nejsme až tak nuceni). Praktikujeme už nějakou dobu dva pokoje - dřív dva dvoulůžkové, přičemž do jednoho jsme si přivezli dvě postýlky pro malé, teď už jeden dvou pro nás a jeden 4lůžk pro děti. Právě jsme zpátky z hor, kde nám to fungovalo super, v noci všechny děti v jednom, my ve druhém, odp spaní malí do dvoulůžáku, my s velkými dětmi jsme hráli karty apod ve velkém. Časem ale vidím, že budeme muset hledat tři dvoulůžáky nebo nějaké apartmány s více ložnicemi, velké děti s malými už moc nechtějí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
22.2.10 15:03

My jsme byli na dovči je to dva roky a měli jsme jeden pokoj /já, manžel, syn roky a ještě neteř/. A v pohodě. V poledne jsme spali všichni. Kdo nechtěl byl v kuchyni nebo na terase nebo v zahrádce vedle. A večer jsme chodili všichni spát až v noci, takže to bylo fuk.
A jelikož jsem byla v té době asi 4tt, tak i ty další věci šli stranou :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
22.2.10 16:35

Ahoj, my když můžem, tak si bereme apartmán. Je tam víc soukromí pro všechny. Ale teď, co kluci v noci fakt tvrdě spí, tak už by se dalo asi být i v jedné místnosti. Ale aspoň s terasou - jinak není úniku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
22.2.10 19:12

No já se právě taky bojím jak bychom to v jednom pokoji zvládli.
Mám teda ještě jeden dotaz - čemu byste dali přednost - jeden pokoj s all inclusive nebo apartmán bez jídla. Já právě po zkušenostech z loňska bych uvítala opět all inclusive než se starat kde sehnat obchod s pitím, jídlem a trávit dovolenou u sporáku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
22.2.10 21:11

Nevím kolik máte dětí a jak staré. My máme teda jen jedno dítko, měli jsme jen 1 pokoj. Ďělali jsme to tak, že jsem šla spát taky nebo si četla na balkoně. Když usnula, vrátila jsem se do pokoje. A večer jsme zapnuli chůvičku a šli k baru na kafe. Za tu dobu usnula, pak jsme se vrátili do pokoje. Je zvyklá usínat sama, maximálně s někým, o kom je přesvědčená, že taky spí. S dbícím člověkem v jedné místnosti neusne. No a all inclusive je super vynález :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
22.2.10 21:13

Já doporučuju Turecko, tam mají i běžné pokoje dost prostorné, narozdíl od jiných zemí. My jsme tam loni dostali rodinný pokoj - 2 místnosti a 2 koupelny, aniž bychom si něco předem objednávali.
Ale dívám se, že starší už má 7 let, tak to by nemusel být až takový problém. My jsme taky byli připraveni na variantu 1 pokoje. Po obědě by syn byl s manželem buď někde v zahradě, v herně nebo ve vestibulu hotelu a díval by se na přenosné DVD. Kdyby si chtěl jít lehnout, tak by šel, až by mladší usnul. A večer zase - až usne malá, tak půjde spát zbytek.
Jde to, byli jsme takhle v létě 4 v jednom pokoji na chalupě.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
22.2.10 22:10

Martino a nevzpomínáš si na název hotelu a na kolik to přišlo?
My byli loni taky v Turecku ve dvoupokojovém studiu a moc se nám tam líbilo, jenže to ještě Klárce nebyly dva roky, tak to cenově šlo. Ale letos by to bylo bohužel o 16 tis. navíc a to už je dost :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
23.2.10 13:55

Byl to hotel Oleander od Fischera. Ale cenu už si bohužel nepamatuju, byli jsme na 10 dnů, myslím, že kolem těch 60 000 to nějak bylo.
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
23.2.10 16:37

Martinko, díky za tip, hotel vypadá opravdu dobře. Ale mě ten hotel vyšel na 86 tis. Škoda :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
24.2.10 08:04

Holky, jak to je u cestovek s tím věkem dítěte? Chceme jet někam k móři koncem srpna, Niky bude mít 27.srpna 2 roky, myslíte, že to ještě „ukecáme“, aby ho brali jako dítě do 2 let…? :-) Tam se jedná asi o tu postel navíc, ne? Že oni v cestovce předpokládají, že dvouleté dítě už potřebuje svoji postel…? A taky má svoje místo v letadle..? Se omlouvám, že píšu jak debil :oops: , ale byli jsme s dětma akorát loni autem v Chorvatsku, to byl Niky ještě roční prcek, tak s tím nemám zkušenosti. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
24.2.10 17:54

Anduli, dítě nesmí do termínu návratu dovršit věku dvou let. A neukecáš to. My to zkoušeli, že nám stačí dětská postýlka, dítě na klíně v letadle. No, nejde to :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
1.3.10 08:50

Když se stihnete vrátit 26. srpna, bude zdarma - ale bez místa v letadla. Postýlka záleží na hotelu, jestli mají k dispozici a jestli půjčují zdarma. Když se vrátíte 27. srpna nebo dýl, neukecáte nic - bude to prostě v kategorii dítě od 2 do X let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
4.3.10 14:05

Gamo, a to si myslíš nebo víš z nějakého zdroje, že by mohla být Klárka zadarmo? Já se ptala u Firo i u Blue Style a všude mi řekli, že když má teď v dubnu dva roky, tak už máme smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
4.3.10 14:37

Ernato - to je pravda, pokud bude mít tvá dcerka v dubnu 2 roky, tak už za ni budete muset na dovolené od dubna dál zaplatit. „Zdarma“ jsou jen děti do dovršení 2 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí