Dovolená přes Booking.com

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
31.5.19 11:56
@milktea píše:
už jsem se setkala s tím, že než aby penzion investoval do vlastních webovek, tak je pouze na ubytovacích portálech (i tam musí něco platit, ale má víc šanci, že ho někdo najde - dost lidí hledá ubytko pouze přes ubyt. portály). I tak lze ale majitele kontaktovat a domluvit se.

Zase booking má tu výhodu, že když tě ubytovatel vypeče, můžeš to řešit přes ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
31.5.19 15:41

@VeruMar Zarezervuj si dvoluzkovy pokoj a pote do poznamky napis, ze prosis aby Vam tam dali cestovni postylku, ze cestujete s miminkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
31.5.19 15:59

Já to u ubytování s dětmi dělám takto. V prvé řadě teda najdu něco s hodně dobrým hodnocením. Pak zkusím najít jejich vlastní web, zda to tam není levnější, tam se dá často dohodnout po mailu rovnou podmínky. Např. tuhle booking nabízel dětskou postýlku za 200 na noc a když jsem napsala na místo mail, tak mi ji dali za 200 na celý pobyt. Nebo snídaně, booking je má buď ano/ne na celý pobyt a dítěti účtuje to samé, co dospělému. Přitom nám s batoletem kolikrát stačily tři snídaně pro dva, atd. Vždy volím ubytování s možností bezplatného storna do nějaké doby.

Pokud nemá ubytování možnost rezervace přes svůj web a nabízí jenom přes booking, mrknu dolů pro podmínky ubytování s dětmi. Od jakého věku děti platí, jestli půjčují postýlky, atd. Když jsme jezdili třeba s dvouletým a platilo se od tří let, zaklikla jsem ubytování pro dva lidi a do poznámky napsala, že s námi bude dvouleté dítě. Někde mají možnost přistýlky, objeví se tam u pokoje ikonka dva velcí a jeden malý človíček. Pokud jsem si vezla postýlku vlastní, kontrolovala jsem, že se tam do pokoje někam vejde. Pokud ji půjčovali, připsala jsem to do poznámky. Teď pojedem v kombinaci sedmileté dítě plus miminko, hledala jsem pro tři, protože to sedmileté už potřebuje velkou postel a většinou platí jako dospělý. Naopak miminko tam nezadávám, protože kolikrát booking automaticky nabídne čtyřlůžák a platí za něj jako za čtyři velké osoby, i když tu čtvrtou postel vůbec nepotřebujem. Ale píšu miminko do poznámky. Když mi přijde potvrzení o ubytování, je tam kontakt na majitele, takže mu normálně napíšu a dohodneme se, co a jak. Že bude mimčo, že chceme postýlku, že mám speciální dietu, že se tam za náma na tři noci zastaví návštěva, atd.

Fakt je, že my nejezdíme do žádných megahotelů, ale většinou malé penziony a tam se dá domluvit na všem. Booking je dost neflexibilní a kolikrát mě nutí do řešení, které by vyšlo zbytečně draho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
3.6.19 16:50

Zkusila bych se spojit s hotelem, kde chcete být a zeptat se. Případně booking z té rezervace vynechat úplně a objednat se přes e-mail/telefon. Pracuji jako recepční, takže booking mám na starosti taky. A to byste nevěřila, kolik lidí vůbec nečte podmínky tam uvedené a pak je z toho miliarda potíží při příjezdu, protože oni mysleli a teď to samozřejmě chtějí… Kdyby radši víc četli, než mysleli no…

Ovšem nejhorší zkušenosti mám s maminkami od malých dětí a důchodci. Takovým těm militantním maminkám se nelíbí, že jim doporučíme najít si dlouhodobé bydlení jinde, protože naše prostředí pro miminka není vhodné. Vnímají to tak, že my máme něco proti jejich andílkovi. Navíc nechtějí pochopit, že tam nemůžou mít několik týdnů nebo měsíců dítě zadarmo. Už se mi stalo i to, že někdo prohlásil, že jeho dvanáctiletý syn je malý a tudíž za něj platit nebudou. 8o S důchodci to není o nic lepší. Obě kategorie obvykle vyžadují ticho dlouho před oficiálním nočním klidem a poctivě si ho jdou každou noc na recepci vydupat. Jenže já můžu ostatní leda napomenout a další den vyhodit. Případně zavolat policii. Ale nikdo normální by si kvůli nerušenému spánku jednoho kojence, jehož matka považuje za dobrý nápad nastěhovat se s ním zrovna k nám, nenechal odejít třeba sto lidí. To prostě radši oželíte tu matku s dítětem. Anebo zkrachujete. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí