Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@vulpes kam jet kam na tury pro začátečníky nebo i v okoli co by stalo za to vidět ![]()
@Lucy979 a myslíš teda v tom okolí Salzburgu? Nebo chceš poradit kam jinam? Nebo chceš s tím Slovenskem poradit? To nejde nějak rozklíčovat z toho popisu…
@vulpes přemýšlíme mezi temito 2 co z toho bude lepší jestli slovensko nebo Rakousko. Rádi bychom vylezli na nějaký kopec ale takový spise určený pro začátečníky. Když by se jednalo o Rakousko tak hodně nás láká ten salzburk a jezera u něj. Co se týká Slovenska tak Tatry horší je ze tam ty kopce proste nevylezeme ![]()
@Lucy979 píše:
@vulpes přemýšlíme mezi temito 2 co z toho bude lepší jestli slovensko nebo Rakousko. Rádi bychom vylezli na nějaký kopec ale takový spise určený pro začátečníky. Když by se jednalo o Rakousko tak hodně nás láká ten salzburk a jezera u něj. Co se týká Slovenska tak Tatry horší je ze tam ty kopce proste nevylezeme
Tak v Tatrách jde na spoustu kopců vyjet lanovkou. Pak to není takový záhul. Chodí tam i rodiny s dětmi.
@Lucy979 Nic ve zlem, ale turisty jako ty horská služba určitě miluje. ![]()
S dětma jsme vylezli v Korutanech z 1500 (parkoviště) na 2300. Ale chce to dát si trochu práci a projet průvodce, letáky z infocenter a podobně.
Další varianta (ale nevyšlo počasí) bylo vyvézt se na horské parkoviště a jít hřebenovku.
Nebo můžete zkusit na Slovensku Nízké Tatry, Roháče. Nejsou jen Vysoké Tatry. ![]()
@Svistice píše:
@Lucy979 Nic ve zlem, ale turisty jako ty horská služba určitě miluje.![]()
S dětma jsme vylezli v Korutanech z 1500 (parkoviště) na 2300. Ale chce to dát si trochu práci a projet průvodce, letáky z infocenter a podobně.
Nebo můžete zkusit na Slovensku Nízké Tatry, Roháče. Nejsou jen Vysoké Tatry.
Další varianta (ale nevyšlo počasí) bylo vyvézt se na horské parkoviště a jít hřebenovku.
Kdybych úplně začínala, zkusila bych třeba Jeseníky nebo Šumavu, když by nebyl problém tak Krkonoše a Jizerky. Potom ostatní vyšší a strmější kopce. Ale i ty Tatry jdou za předpokladu, že kopec vyjedeš lanovkou a jdeš +/- o rovině a pak z kopce.
@Havlova píše:
Kdybych úplně začínala, zkusila bych třeba Jeseníky nebo Šumavu, když by nebyl problém tak Krkonoše a Jizerky. Potom ostatní vyšší a strmější kopce. Ale i ty Tatry jdou za předpokladu, že kopec vyjedeš lanovkou a jdeš +/- o rovině a pak z kopce.
Tak já žila v přesvědčení, že Ještěd nebo Sněžku dá automaticky. ![]()
@Svistice píše:
Tak já žila v přesvědčení, že Ještěd nebo Sněžku dá automaticky.
Nevím, když v Tatrách nenajde nic pro začátečníky, nemyslím, že by byli zvyklí na chození po horách - jestli dají Sněžku z Pece, dají i většinu Tater.
@Havlova píše:
Nevím, když v Tatrách nenajde nic pro začátečníky, nemyslím, že by byli zvyklí na chození po horách - jestli dají Sněžku z Pece, dají i většinu Tater.
Jsem ve Vysokých ještě nebyla, takže nevím, jak náročné to tam je.
Jestli to není všechno ala ferraty…
Ale určitě se něco najít dá. Vím o důchodcich i sportovním oddile s dětmi 10+, ci jezdí do Vysokych Tater.
@Svistice píše:
Jsem ve Vysokých ještě nebyla, takže nevím, jak náročné to tam je.Jestli to není všechno ala ferraty…Ale určitě se něco najít dá. Vím o důchodcich i sportovním oddile s dětmi 10+, ci jezdí do Vysokych Tater.
Není, hodně do kopce, z kopce, ale dá se pomoct si lanovkou.
Vysoké Tatry jsou hodně do kopce a z kopce, cestičky většinou velice kamenité, občas nějaké přelezení s pomocí řetězu. Dají se tam najít trasy pro všechny úrovně. Já osobně ale preferuji nízké Tatry, přijdou mi mnohem hezčí a takové „chodečtější“. Dá se vyjet lanovkou na Chopok a pak jít hřebenovku, která je fakt hezká.
S Rakouskem neporadím, tam se chystáme příští rok, někam do vysokých taurů, ale to bude jiný level než co chcete vy.
Zdravím, máme ted doma takový menší problem skrz dovolenou 😅 Rádi bychom nekam k horám popřípadně nějaké túry pro začátečníky. Koukali jsme se zatím jen na tatry ale tam nic moc pro začátečníky neni a v rakouslu jsme se divali na okolí Salzburgu jak jsou ty jezera. Mohu poprosit o radu?