Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Poprosím o radu všechny cestovatelky. Máme jet na konci srpna na dovolenou do Jeseníků - to bude maléme pět měsíců. Původně jsme tento rok dovolenou vůbec neplánovali, ale manžel dostal poukaz v práci a tak nám přijde škoda ho nechat propadnout. Ubytovaní budeme v hotelu, takže nějaká kuchyňka nebude k dispozici. Malý je na UM, tak by mě nejvíc zajímalo, jak to dělat s jídlem. Napadá mě vzít rychlovarnou konvici, ohřát vodu a pak do termostky. Anebo už dávat nějaké příkrmy?
Chtěli bychom také chodit na procházky, tak pokud má někdo odkaz na nějakou dobrou krosnu pro takhle malé mimčo, budu ráda.
Děkuji
Ave já bych zavolala do hotelu zda bude někde k dispozici mikrovlnka nebo personál ohřeje.. i ta konvice je řešení nebo vůbec jak to u nich funguje ohledně dovolených s takhle malými dětmi - a budeš vědět hned co čekat.
na dovolenou určitě jeďte..je to poslední klidná
..dítko nikam neuteče…;-)
Zdenik
Pokud je malý na UM, tak tou dobou budeš už stejně přikrmovat - kupovaný příkrm ti ohřejí v každé restauraci, popřípadě dáš přesnídávku, s jídlem bych problém urtčiě neviděla. Konvici ssebou vem určitě, na výlety do termosky převařenou vodu nebo si o ní říct zase v restauraci.
Jen s tou krosnou - rozhodně ne pro tak malý mimino, mrkni spíš na šátek nebo nějaké ergonomické nosítko, krosna není určená pro pětiměsíčního prcka, ani by mu to nebylo pohodlné.
Užijte si dovču. ![]()
I když je malý na UM, tak bych ještě nepřikrmovala. Sice se říká, že nekojené děti mají začít od ukončeného 4. měsíce, ale je to jen lobby firem, vyrábějících dětské výživy ![]()
Jinak bych si vzala rychlovarnou konvici a termosku. Na výlet horkou vodu do termosky a do další lahvičky studenou, aby se to dalo namíchat na správnou teplotu. Mléčný prášek do dávkovače.
A jak už tu bylo psáno, krosna je pro sedící děti, takže ergonomické nosítko nebo šátek.
Hezkou dovolenou, určitě jeďte!
Martina
Já tedy nejsem moc zastáncem šátků a nosítek, takže my i na hory jezdili s kočárem, zdá se mi, že se tam mimčo vyspí nejlépe. Měla jsem babyvak do hradů a zámků nebo když už fakt bylo zle a v kočáře nechtěly být.
Jinak v Jeseníkách jsme byli loni a byli jsme fakt nadšeni. Kočár ti vyvezou i lanovkou.
Halka