Dovolená s přítelem náctileté dcery

Anonymní
14.8.23 18:20

Dovolená s přítelem náctileté dcery

Co byste dělali kdyby vám dcera (17) řekla, že na společnou rodinou dovolenou (rodiče s dětmi) nechce jet, pokud nepojede i její přítel.
Jak se k tomu postavit?
Jak to vyřešit pokud to jednomu z manželů vadí a ten druhý to vítá?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65277
14.8.23 18:22
@Anonymní píše:
Co byste dělali kdyby vám dcera (17) řekla, že na společnou rodinou dovolenou (rodiče s dětmi) nechce jet, pokud nepojede i její přítel.
Jak se k tomu postavit?
Jak to vyřešit pokud to jednomu z manželů vadí a ten druhý to vítá?

nejela by. Na dovolené si mají odpočinout oba rodiče a pokud jeden nesouhlasí s nečekanou přítomností pro něj cizího člověka, má právo to nechtít. Taky by se mohlo stát, že s vámi pojede každý rok jiný chlap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
14.8.23 18:36
@Anonymní píše:

Cekala bych, ze nejdriv pozada rodice o svoleni, zda by mohl jet. Pokud jeden rodic nesouhlasi, pritel by nejel a dcera by bud jela bez nej nebo vubec. Jakou mela predstavu o placeni dovolene priteli - on by si vydaje za sebe zaplatil?

• Citovat
  • Upravit
6180
14.8.23 18:43

Kdyby mi to dcera oznámila jako buď a nebo, tak si poklepu na čelo a pošlu ji po dobu dovolené k babičce. Pokud by se slušně zeptali a aspoň navrhli že přítel za sebe zaplatí, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65277
14.8.23 18:48
@Lily Evans píše:
Kdyby mi to dcera oznámila jako buď a nebo, tak si poklepu na čelo a pošlu ji po dobu dovolené k babičce. Pokud by se slušně zeptali a aspoň navrhli že přítel za sebe zaplatí, tak ano.

i když s tím druhý rodič nesouhlasí a nechce to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
14.8.23 18:51

Na zadna ultimata od deti nejsem zvykla, takze takto podane by to nemelo sanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
14.8.23 18:51

@vokishka tak já moc nejsem zvyklá že by se jeden z nás s manželem nějak šprajcl a nechtěl to řešit, vždycky dojdeme ke kompromisu, takže na tomto modelovém případě jsem brala v úvahu hlavně chování a přístup dcery a přítele, podle toho by se vidělo jestli vůbec má smysl aby to rodiče spolu řešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35805
14.8.23 18:52

A jde to vůbec? Pokud máte třeba koupený zajezd do zahraničí, tak asi těžko na poslední chvíli :nevim: kdo by za něj platil? Kolik mu je a jak dlouho ho zná? Pokud nepojede, kde bude dcera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
14.8.23 18:55

No takhle. Moje maminka by ji rekla, ze nechtit muze, ale je ji 17 a ma za ni tim padem do 18 zodpovednost… takze chtic nechtic pojede. A bez pritele. Pokud jednomu dospelemu pritel vadi a druhy to vita, melo by se to ridit podle toho, kteremu to vadi. Protoze ne kazdy je na dovoleny zvedavy na pritomnost ciziho cloveka ve sve blizkosti. Ten vitaci se bez toho kluka na dovolene obejde jako vzdycky, ale ten, kteremu to vadi, ho tam bude mit celou dobu jako vetrelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
14.8.23 18:55
@Anonymní píše:
Jak se k tomu postavit?
:D Blbé, no. Já bych u toho být nechtěla, ale zase, jestli je to poslední dovolená, na kterou by byla ochotna s rodinou jet, tak bych to s hooodně výletama překousla.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
14.8.23 18:59

Jak dlouho spolu chodí? Znáte toho kluka dobře? Co tomu říkají jeho rodiče? Když půjdete do restaurace, kdo bude platit? Atd., je tady hodně proměnných, ale jako první mě napadlo, že si kočička nějak vymejšlí. Tahat náctileté vztahy do takového soukromí rodiny se mi nelíbí. Neřeknu, když by pozvala přítele na kafe nebo třeba grilování, ale dovolenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.23 18:59
@Anonymní píše:
Jak se k tomu postavit?

Syn (18) bral s námi na dovču přítelkyni (16). Nabídli jsme jim to sami. Nebyl to nátlak, ale bez ní by s námi už taky nejel, protože už měl brigády a svoje zájmy. A bylo to naprosto v pohodě :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.23 19:00

Doplňuji - na pobyt její rodiče přispěli a na jídlo měla své kapesné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.23 19:01

Ubytování jednoho člověka navíc by nezatížilo výdaje na ubytování, prakticky by to znamenalo, více lidí na stravu, více stísněné podmínky na spaní po dobu pobytu….ale ne za ubytování jako takové.
Je možné že by si platil nějaké jídlo a šli by z dcerou na večeři…asi..

• Citovat
  • Upravit
14.8.23 19:06
@Kníže Ignor píše:
Jak dlouho spolu chodí? Znáte toho kluka dobře? Co tomu říkají jeho rodiče? Když půjdete do restaurace, kdo bude platit? Atd., je tady hodně proměnných, ale jako první mě napadlo, že si kočička nějak vymejšlí. Tahat náctileté vztahy do takového soukromí rodiny se mi nelíbí. Neřeknu, když by pozvala přítele na kafe nebo třeba grilování, ale dovolenou?

Tohle bych i dceři řekla, jako alternativu - a vlastně i vysvětlení. Podle mě si něco jako “soukromí rodiny” v tomhle věku moc neuvědomuje, ale po vysvětlení jí to třeba bude připadat jasné. Klukovi se taky určitě nechce mít celou dobu rodičovstvo za zadkem. :D Ještě by to mohlo skončit jako win-win, že společně uděláte někdy bokem grilovačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí