Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Musel by spát po celou dobu v hlavní místnosti kde je kuchyň/obývák/jídelna.
Tak ať si vezme spacák a jde do dětského pokoje, ne?
@Anonymní píše:
On je to vlastně problém co nejde moc vyřešit.
Pokud příďa pojede - bude to problém
Pokud příďa nepojede - bude to problém
Pokud kvůli tomu nepojede dcera - bude to problém, neboť zůstane sama doma a co se pak tak bude dít, určitě všichni chápeme.(to kontrolovat na dálku opravdu nejde)
ehm, a co chceš na dálku kontrolovat? myslíš, že podpálí byt? nebo myslíš ten sex? ten už určitě provozují dávno, dcera snad bere antikoncepci, ne?
Ježíš, děláte z toho zbytečně kovbojku a spis to vypada, ze s dcerou budto nemate fajn vztah nebo ji nevěříte. Mě bylo 17, když s nama jel (teď už manžel) na rodinnou dovolenou…a to jsme před tím byli už sami spolu na horách. Byla to teda letecká, vše si platil sám, měli sme svůj pokoj. Ale nedovedu si představit, že by nám to našíi zakazovali. My sme s našima normálně seděli po večerech u vína, povídali si, hráli karty…ne jen na dovolené, ale i běžně jsme spolu vychazeli. Nikdy nám nezakazovali spát jeden u druhého nebo že by mě s ním nepustili někam na akci, koncert…a to byla moje mamka ze začátku hodně opatrná…ale věděla, že mi může věřit, on že je taky slušný kluk…no teď sme spolu už 15 let, 4 roky manželé, já jsem stihla vystudovat vysokou, najít dobrou práci, koupili sme dům a narodil se nám syn…doufám, že jednou budu mít se svými dětmi taky takový vztah jako mám s našima ![]()
Vy to moc řešíte..
Já bych dceři řekla, že ať se nezlobí, ale že je to docela rychloakce. (Nevím jestli mi uniklo, jak dlouho to dcera ví, že jedete na dovolenou)
Řekla bych jí to v dobrém, že tátovi se to dvakrát nelíbí, že si to představujete oba jinak, nebude žádné soukromí ani pro vás ani pro ně. A navíc, že je to možná poslední dovolená, kde budete ještě komplet rodina. Kdyby šlo o prodloužený víkend je to něco jiného.. ![]()
Třeba…
Navrhla bych jí výlet, kdy příťa může jet s váma a na ten výlet bych ho pozvala.
(Kdybych byla v téhle situaci, tak my bychom to dovolili) ne teda, aby jsme spali všichni v jednom, ale dovolili. I by jsme to zaplatili, jako nesměli by spolu být měsíc, to asi logicky, ale já bych byla ráda, kdyby s náma jeli..
My jsme s partnerem taky jezdili..a vždy se naši, nebo jeho nabídli, že přispějí..když to nechtěli rodiče, tak se revanšovali jinak. Oplátka výletu, prodlouženého víkendu..
Bylo to hezký náhodou..
@Nelel12 píše:
Vy to moc řešíte..
Já bych dceři řekla, že ať se nezlobí, ale že je to docela rychloakce. (Nevím jestli mi uniklo, jak dlouho to dcera ví, že jedete na dovolenou)Řekla bych jí to v dobrém, že tátovi se to dvakrát nelíbí, že si to představujete oba jinak, nebude žádné soukromí ani pro vás ani pro ně. A navíc, že je to jedna z mála dovolených, kde budete ještě komplet rodina. Kdyby šlo o prodloužený víkend je to něco jiného..
Třeba…
Navrhla bych jí výlet, kdy příťa může jet s váma a na ten výlet bych ho pozvala.
(Kdybych byla v téhle situaci, tak my bychom to dovolili) ne teda, aby jsme spali všichni v jednom, ale dovolili. I by jsme to zaplatili, jako nesměli by spolu být měsíc, to asi logicky, ale já bych byla ráda, kdyby s náma jeli..
My jsme s partnerem taky jezdili..a vždy se naši, nebo jeho nabídli, že přispějí..když to nechtěli rodiče, tak se revanšovali jinak. Oplátka výletu, prodlouženého víkendu..
Bylo to hezký náhodou..
já myslím, že to vadí zakladatelce, ne tátovi,
a je to i pochopitelné - je to cizí muž v jejím soukromí, chlapovi cizí chlap obvykle nevadí, ale té ženě pochopitelně ano,
moje mamka by takovou situaci teda nezkousla právě kvůli tomu, že by ona neměla pocit soukromí a dovolená by pro ni byla za trest - převlékání, noční košile a tak
@Anonymní píše:
Ten přítelův pobyt ve stejném ubytování po dobu dovolené.
Jde o apartman?
@Sisika9 píše:
To je vtip? To má být jako ten důvod? Vaše dítě je fretka? Tak si s dcerou ujasněte, že budou bez sexu. Když je načapáte maže příťa okamžitě na autobus a domů. Vemte si od něj třeba zálohu na jízdenku
A když uslyší mladí rodiče, tak pomaze domu kdo? ![]()
Ne, nejel by.
Až budou plnoletí, ať si jedou na dovolenou sami. Na to bych jí i přispěla, pokud by nebylo v jejich možnostech tu dovolenou utáhnout a měla by delší dobu jednoho partnera.
Ale v tomto věku bych do našeho soukromí cizího kluka prostě nevzala.
@Anonymní píše:
Musel by spát po celou dobu v hlavní místnosti kde je kuchyň/obývák/jídelna.Edit: a to samo o sobě narušuje celou rodinu (ale ne ty co s tím souhlasí)
No tak to vůbec.
@Anonymní píše:
On je to vlastně problém co nejde moc vyřešit.
Pokud příďa pojede - bude to problém
Pokud příďa nepojede - bude to problém
Pokud kvůli tomu nepojede dcera - bude to problém, neboť zůstane sama doma a co se pak tak bude dít, určitě všichni chápeme.(to kontrolovat na dálku opravdu nejde)
To se bude dít stejně, akorát vy nebudete mít zkazenou dovolenou.
@Anonymní píše:
Ano apartmán
Tak pokud by jste měly každý svoji ložnici a finančně by si to přítel uhradil, nevidím v tom problém. Spíš bych jako rodič byla poctěna, že s námi vůbec chtějí jet. Jaké máte vztahy, když je třeba u nás atd.? Vas manžel proti němu něco má, nejen co se týče dovolené?
@Zuzanec píše:
Tak pokud by jste měly každý svoji ložnici a finančně by si to přítel uhradil, nevidím v tom problém. Spíš bych jako rodič byla poctěna, že s námi vůbec chtějí jet. Jaké máte vztahy, když je třeba u nás atd.? Vas manžel proti němu něco má, nejen co se týče dovolené?
proč manžel? zakladatelka neřekla, kterému z rodičů to vadí
Příťa k nám jezdí každý týden, je u nás v podstatě neustále(2-3dny v týdnu) někdy přespí ale opravdu jen parkrát za rok.
Jde o tu dovolenou, ne o to jestli jim něco nedovolíme a zakazujeme. Občas chceme aby dcera byla doma dříve než chce přijít, takový ty běžný starosti.
Chodí spolu do kina, do obchodu, na večeři, někdy u nás povečeří….
Normálně spolu vycházíme, ale ta rodinná dovolená (zatím) vadí.
Asi je to celý zbytečný tady řešit.
Každý ma na to jiný názor a každý se zařídí stejně podle sebe.
@Sisika9 píše:
Tvoje maminka je trochu na hlavu, ne? Úplně zbytečně si zničí vztah s dcerou mesmyslnými zákazy a příkazy. Dcera navíc bude celou dovolenou napruzená a zkazí to všem. Jako nedivím se špatným mezigeneračním vztahům, s takovýmto přístupemúplně zbytečný konflikt, fakt
Edit: navíc teď operuje 18 letama, až ji 18 bude, tak to bude „dokud bydlíš pod moji strechou“ atd atd.Příspěvek upraven 14.08.23 v 19:11
Přesně, proto nemám výšku, to bylo samé, než ti bude 18, dokud te žijeme a satime, dokud bydliš pod naší střechou. Šla jsem raději hned po maturitě makat a utekla od nich. Ano, výšku si dodělat mužu, ale teď s dětmi atd. už je to složitější.