Dovolená s přítelem náctileté dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35805
14.8.23 19:08
@Anonymní píše:
Ubytování jednoho člověka navíc by nezatížilo výdaje na ubytování, prakticky by to znamenalo, více lidí na stravu, více stísněné podmínky na spaní po dobu pobytu….ale ne za ubytování jako takové.
Je možné že by si platil nějaké jídlo a šli by z dcerou na večeři…asi..

No a jemu je kolik, že má volno? Tak samozřejmě zadarmo by asi jet neměl, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
14.8.23 19:10
@Afrikana píše:
No takhle. Moje maminka by ji rekla, ze nechtit muze, ale je ji 17 a ma za ni tim padem do 18 zodpovednost… takze chtic nechtic pojede. A bez pritele. Pokud jednomu dospelemu pritel vadi a druhy to vita, melo by se to ridit podle toho, kteremu to vadi. Protoze ne kazdy je na dovoleny zvedavy na pritomnost ciziho cloveka ve sve blizkosti. Ten vitaci se bez toho kluka na dovolene obejde jako vzdycky, ale ten, kteremu to vadi, ho tam bude mit celou dobu jako vetrelce.

Tvoje maminka je trochu na hlavu, ne? Úplně zbytečně si zničí vztah s dcerou mesmyslnými zákazy a příkazy. Dcera navíc bude celou dovolenou napruzená a zkazí to všem. Jako nedivím se špatným mezigeneračním vztahům, s takovýmto přístupem :roll: úplně zbytečný konflikt, fakt :roll:
Edit: navíc teď operuje 18 letama, až ji 18 bude, tak to bude „dokud bydlíš pod moji strechou“ atd atd. :mrgreen:

Příspěvek upraven 14.08.23 v 19:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.23 19:11
@Kníže Ignor píše:
Jak dlouho spolu chodí? Znáte toho kluka dobře? Co tomu říkají jeho rodiče? Když půjdete do restaurace, kdo bude platit? Atd., je tady hodně proměnných, ale jako první mě napadlo, že si kočička nějak vymejšlí. Tahat náctileté vztahy do takového soukromí rodiny se mi nelíbí. Neřeknu, když by pozvala přítele na kafe nebo třeba grilování, ale dovolenou?

Za chvíli to bude rok co spolu chodí, 9 měsíců co nám to oznámila. Jeho rodičům by to nevadilo, ale pokud bychom platili v restauraci tak asi i za něho :nevim:

Doplňuji, že jeden extra člověk nezmění tu cenu za ubytování.

• Citovat
  • Upravit
9293
14.8.23 19:11

Přítel s námi takhle jezdil normálně a já s jeho rodiči taky. Chodili jsme spolu celou střední.
Ale nikomu to nevadilo no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
14.8.23 19:14

Nesel by nějaký kompromis, že pojede s vámi jen třeba na polovinu času? Tím dopřát dceři jak jeho přítomnost, tak si užít rodinnou část dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
14.8.23 19:16

A co konkrétně vadí tomu druhému rodiči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
14.8.23 19:19

No pokud by to jednomu z rodičů vadilo, tak se prostě nedá nic dělat. Dceru bych nechala doma (na dovolenou bych ji nenutila). Nicméně pokud by mě dcera poprosila, aby mohl jet její přítel, tak bych jí vyhověla, pokud by to bylo možné. Manželovi by to také nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.23 19:21
@Sisika9 píše:
A co konkrétně vadí tomu druhému rodiči?

Ten přítelův pobyt ve stejném ubytování po dobu dovolené.

• Citovat
  • Upravit
5244
14.8.23 19:22
@Sisika9 píše:
Tvoje maminka je trochu na hlavu, ne? Úplně zbytečně si zničí vztah s dcerou mesmyslnými zákazy a příkazy. Dcera navíc bude celou dovolenou napruzená a zkazí to všem. Jako nedivím se špatným mezigeneračním vztahům, s takovýmto přístupem :roll: úplně zbytečný konflikt, fakt :roll:
Edit: navíc teď operuje 18 letama, až ji 18 bude, tak to bude „dokud bydlíš pod moji strechou“ atd atd. :mrgreen:

Normalne jsem to prezila a zadnou ujmu to na me nezanechalo. A to jsem mela dost divoke mladi. Vztahy mame vyborne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.8.23 19:28

Pokud to jednomu vadí, měla by dcera smůlu a jinoch by nejel. Jestli by měla nataženou hubu, může zůstat doma taky. Dovolená je čas klidu a odpočinku pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.23 19:30

Syn jezdí s rodiči přítelkyně v jejich 18 a 19 letech, on je o rok starší, jsou spolužáci a jezdí s nimi i její brácha s přítelkyní, neco přes dvacet let. Jde o apartmány u moře, jídlo vlastní. Syn nic neplatí, kapesné má.

S námi jezdí jeho slečna taky, buď na výlety nebo na dovolenou, v ubytování není rozdíl, pronajímáme byty nebo chaty. Jídlo a společnou zábavu ji platíme.

• Citovat
  • Upravit
2398
14.8.23 19:46

Z toho nadpisu jsem čekala trochu jinou storku, no nic… :mrgreen: V okolí znám rodiny, kde takhle jezdí - ale tam to nikomu nevadí. Pokud by to jednomu z rodičů vadilo, tak bych to brala jako veto. Si to vezmi opačně - mladí by chtěli za pár let na dovču, ale přítelova matka by chtěla s nima a on by nebyl proti - tak bude taky dcera happy? :lol: Asi úplně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12624
14.8.23 19:50
@Anonymní píše:
Co byste dělali kdyby vám dcera (17) řekla, že na společnou rodinou dovolenou (rodiče s dětmi) nechce jet, pokud nepojede i její přítel.
Jak se k tomu postavit?
Jak to vyřešit pokud to jednomu z manželů vadí a ten druhý to vítá?

V tomhle 17.l by mi mama nabidla studeny obklad na celo a bala se o me dusevni zdravi. V tomto veku jsem jezdila na dovcu s nasima a vubec me nenapadlo to chtit jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
14.8.23 19:51
@Anonymní píše:
Ten přítelův pobyt ve stejném ubytování po dobu dovolené.

Malé ubytování? Nechce poslouchat sex dcery? Nebo ho tam prostě nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
14.8.23 19:55
@Anonymní píše:
Co byste dělali kdyby vám dcera (17) řekla, že na společnou rodinou dovolenou (rodiče s dětmi) nechce jet, pokud nepojede i její přítel.
Jak se k tomu postavit?
Jak to vyřešit pokud to jednomu z manželů vadí a ten druhý to vítá?

Teoreticky by šlo navrhnout, aby si zařídili svoji dovolenou ve stejném místě, ale v jiném pokoji, apartmánu, chatce nebo kam to vlastně jedete. Byla by to tak „napůl“ společná dovolená. Dceři byste proplatili polovinu nákladů (nebo prostě to, co by vás stála), její přítel by se postaral o svou část. Případnou svoji spešl zábavu nebo jiný „nadstandard“ by si hradili sami z vlastních peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí