Dovolená s přítelem náctileté dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pitaya1
16.8.23 14:06
@Bandii píše:
Známých dcera brala s sebou přítele na dovolenou od patnácti. Do devatenácti to byl každý rok jiný. Nikomu to nevadilo. :nevim: Jsou různé pohledy na věc.Ovšem držet člověka do úderu osmnácti jako na vodítku, to mi přijde opravdu zvláštní. :nevim:

Tak ono záleží, kdy jim to ta dcera taky řekla, že s sebou bere přítele.

A vzít dítě na dovolenou a nenechat ho třeba 14 dnů samotné doma, mi přijde naprosto normální, když za něj mám zodpovědnost.

• Citovat
  • Upravit
2474
16.8.23 14:30
@Pitaya1 píše:
Tak ono záleží, kdy jim to ta dcera taky řekla, že s sebou bere přítele.A vzít dítě na dovolenou a nenechat ho třeba 14 dnů samotné doma, mi přijde naprosto normální, když za něj mám zodpovědnost.

Nezáleží. Měli vždy celé patro domu. Místa bylo dost.
Mně ne, nechtěla bych být do osmnácti zavřená v pokojíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
16.8.23 14:32
@Bandii píše:
Nezáleží. Měli vždy celé patro domu. Místa bylo dost.
Mně ne, nechtěla bych být do osmnácti zavřená v pokojíčku.

No vidíš, ne každý jezdí na dovolenou do míst, kde je dostatek prostoru. Takže pokud by s tím dítě přišlo až po domluvení dovolené, tak by mělo smůlu.

Tak dovolená s rodiči přeci není to, že je dítě zavřené v pokojíčku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13197
16.8.23 14:45
@lucije28 píše:
V 17 letech s rodiči a přítelem na dovolenou? Nikdy :mrgreen:.. Ta dnešní doba je vážně zvláštní. Já bych to sama hlavně ani nechtěla a nedělala a jela s ním sama, hlavně né s rodiči. Mne přijde, že dnes musí u všeho rodiče asistovat. Mám známí, kdy jejich děti 17, 18 let jezdí stále na tábory (né jako praktikanti). My se tedy snažíme vést děti k samostatnosti a já nyní o prázdninách nechávám děti, dcera 12 let, hlídá 3letého brášku doma po dobu našeho zaměstnání. Né, celé prázdniny, ale dny, kdy je potřeba a rozhodně jí věřím a mohu se na ní spolehnout na 200%

hele, pokud ma zakladatelka stejny postoj jako @Monchichik (do 18ti bez maminky ani ranu), tak co ma chudak holcina delat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
16.8.23 14:51
@Pitaya1 píše:
Tak ono záleží, kdy jim to ta dcera taky řekla, že s sebou bere přítele.A vzít dítě na dovolenou a nenechat ho třeba 14 dnů samotné doma, mi přijde naprosto normální, když za něj mám zodpovědnost.

to my tu vime, ze sve dite dusis uz od malinka. me naopak prijde nechat 17ti lete dite doma a jet s manzelem sama, v poradku. co myslis, ze delaji tahle decka, kdyz se jim v 18ti povoli retezy?… uz alespon vime, kde se ti neschopni muzi a nesamostatne zenske berou… jako do 18ti mit matku porad za zadkem, to bude urcite samostatny jedinec uderem 18ti :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
16.8.23 14:57
@markytka3 píše:
to my tu vime, ze sve dite dusis uz od malinka. me naopak prijde nechat 17ti lete dite doma a jet s manzelem sama, v poradku. co myslis, ze delaji tahle decka, kdyz se jim v 18ti povoli retezy?… uz alespon vime, kde se ti neschopni muzi a nesamostatne zenske berou… jako do 18ti mit matku porad za zadkem, to bude urcite samostatny jedinec uderem 18ti :D :D

Představ si, že i dítě, které člověk nenechá samotné doma, když rodiče jedou na dovolenou, je samostatné a nemá matku za zadkem. Zato tebe asi tvoje dítě museli mít plné zuby, když už ve 12 s tebou nedokázalo vydržet :hug:

• Citovat
  • Upravit
32193
16.8.23 15:17

@markytka3 no nevím, co si myslíš, že ta děcka dělají, když jim udeří 18…moje nic…a všem už 18 bylo… ;) z žádného řetězu se neutrhly…a schopní a samostatní jsou dost…a představ si, že jsou i děti, které jezdí se svými rodiči na dovolenou rády i jako plnoleté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
16.8.23 15:19
@markytka3 píše:
to my tu vime, ze sve dite dusis uz od malinka. me naopak prijde nechat 17ti lete dite doma a jet s manzelem sama, v poradku. co myslis, ze delaji tahle decka, kdyz se jim v 18ti povoli retezy?… uz alespon vime, kde se ti neschopni muzi a nesamostatne zenske berou… jako do 18ti mit matku porad za zadkem, to bude urcite samostatny jedinec uderem 18ti :D :D

Proč by ho měla dusit? Že se o něj jako správná matka stará a není ji fuk? Ty necháš doma 12ti leté dítě a přijde ti to normální. Me zas přijde normální klidně nenechat doma 17 leté dítě než nechat doma 12ti leté. Neni to o tom, že by to dítě ve 12 ti letech nezvládlo, ale ty jsi za něj zodpovědná a kdyby se mu něco stalo, tak je to zanedbání povinné péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
16.8.23 16:07
@Pitaya1 píše:
No vidíš, ne každý jezdí na dovolenou do míst, kde je dostatek prostoru. Takže pokud by s tím dítě přišlo až po domluvení dovolené, tak by mělo smůlu.Tak dovolená s rodiči přeci není to, že je dítě zavřené v pokojíčku :nevim:

Nemělo, protože by jí prostě chtěli dopřát dovolenou, kterou si užije. :nevim:

To nebylo myšleno na dovolenou. Prostě celkově, dokud ti není osmnáct, jsi náš přívěsek a my rozhodneme, co a tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32193
16.8.23 16:24

@Bandii Tak to je…dokud nezodpovídáš sám za sebe, tak my rozhodujeme, co s tebou…kdo jiný by o tom měl rozhodovat? Můžeme o tom diskutovat, konečné slovo mám já jako rodič… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
16.8.23 16:33
@lucije28 píše:
V 17 letech s rodiči a přítelem na dovolenou? Nikdy :mrgreen:.. Ta dnešní doba je vážně zvláštní. Já bych to sama hlavně ani nechtěla a nedělala a jela s ním sama, hlavně né s rodiči. Mne přijde, že dnes musí u všeho rodiče asistovat. Mám známí, kdy jejich děti 17, 18 let jezdí stále na tábory (né jako praktikanti). My se tedy snažíme vést děti k samostatnosti a já nyní o prázdninách nechávám děti, dcera 12 let, hlídá 3letého brášku doma po dobu našeho zaměstnání. Né, celé prázdniny, ale dny, kdy je potřeba a rozhodně jí věřím a mohu se na ní spolehnout na 200%

12letá hlídá 3letého? :roll: Takže si z ní děláš chůvu. Navíc samostatná nebo ne, ve 12 prostě ty zkušenosti a zodpovědnost mít nemůže. Mám doma taky 12letou holku. V 9 případech z 10 je rozumná a ten 10. je taková pitomost, že mi zůstává rozum stát. Batole bych jí teda na den nesvěřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
16.8.23 16:44
@Anonymní píše:
Co byste dělali kdyby vám dcera (17) řekla, že na společnou rodinou dovolenou (rodiče s dětmi) nechce jet, pokud nepojede i její přítel.
Jak se k tomu postavit?
Jak to vyřešit pokud to jednomu z manželů vadí a ten druhý to vítá?

moje máti to v mých 17 naopak vyžadovala (ale není normální - objektivně), protože na celou tu dovču neměla a on byl ten můj přítel ve 20 už voják z povolání, já na gymplu a on si to platil a ona měla zaplacený lůžko a půl benzínu po něm chtěla.. mrcha…

Já bych s mladýma spíše nejela, protože bych neměla zapotřebí v noci to slyšet… pořád jsem máma té „holčičky“ a vím, že od 15můžou, ale asistovat tomu úplně takhle v přímém přenosu nemusím..

Pokud by měli pokoj zvlášť, tak možná ANO, ale musel by to být dlouhodobější partner z aspoň normálních poměrů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
16.8.23 18:47
@robínek píše:
12letá hlídá 3letého? :roll: Takže si z ní děláš chůvu. Navíc samostatná nebo ne, ve 12 prostě ty zkušenosti a zodpovědnost mít nemůže. Mám doma taky 12letou holku. V 9 případech z 10 je rozumná a ten 10. je taková pitomost, že mi zůstává rozum stát. Batole bych jí teda na den nesvěřila.

Přesně. Přeci jen 12ti letá je pořád dítě a nemá ty zkušenosti jako dospělý člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
16.8.23 18:58
@Adull píše:
Přesně. Přeci jen 12ti letá je pořád dítě a nemá ty zkušenosti jako dospělý člověk.

A berou jí dětství. O batole se mají starat rodiče, ne dítě, které má prázdniny. 12letá si má užívat volno. Neřeknu na hoďku, když jdou rodiče nakupovat, ale na celé dny, kdy jsou v práci? To mi teda hlava nebere. A ještě se s tím chlubit jako se supr výchovou k samostatnosti :roll:

Příspěvek upraven 16.08.23 v 18:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
16.8.23 18:59
@robínek píše:

Přesně tak.

A až v tom jednom jediném případě ten tříletý bráška provede nějakou kravinu, které holčina nedovede předejít resp. zabránit, a něco opravdu zlého se stane, bude z toho mít děvče trauma a neskutečné výčitky do konce života.

Vinou absolutního selhání své matky, která na ni prostě a jednoduše přehodila svou osobní rodičovskou zodpovědnost a uvalila tak břemeno, které jejímu věku naprosto nepřísluší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí