Dovolená snů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.11.11 10:13

Dovolená snů

V únoru se mi splní sen- doufám.
Mám slíbeno od manžela druhé líbánky na Maledivách. 14 dní bez dětí!!!

Holky byla jste tam některá? Co s sebou? Jaké je tam jídlo? Co pití?
Vyžití? Jaké oblečení? co voda- je fakt teplá? počasí? Někde jsem četla, že tam hodně prší.

Budeme převážne potápet a šnorchlovat, lze zapůjčit vybavení, nebo raději brát vlastní?

Jo a jak je to s dýžkama? Co berou?

a ještě, která destinace je nej?

Děkuji za odpovědi

K. anonymně zatím- šmíruje mne rodina a je to tajné

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
18.11.11 10:15

neumím odpovědět ani na jednu otázku, ale vezmi mě s sebouuuuuuuuu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
18.11.11 10:32

taky neumím odpovědět, jela bych hned, teď v zimě.

Příspěvek upraven 08.03.12 v 14:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
18.11.11 10:35

Tak to je taky moje vysněná dovolená :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1051
18.11.11 10:51

Známej tam byl myslím v dubnu, přesně už nevím a jediné,že měl problém s mouchama a komárama,fleky po nich na těle až velikosti pěstě měl ještě v září…tak to bych si pozjistila, zda se tomu dá nějak předejít.
Potápěli se s vlastním, přelétávali i na 2 jiné ostrůvky,ale všude to vypadalo stejně, i podmořský život.Ale to asi víte
Já nemít silnou alergii i na „naše“ komáry, jedu hned, on se tam nudil už za 3 dny a prý v Egyptě toho viděl více…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.11 11:05

No abych pravdu řekla- nudit se tam budu ráda. Hlavně je to první dovolená bez dětí- máme 3

A potápět taky moc nemusím, stačí mi šnorchl, lehátko, palmička, drink s brčkem a dobrá knížka.

Jo a ještě bych ocenila málo čumilů a možnost opalovat se jen tak na Evu

K.

• Citovat
  • Upravit
50124
18.11.11 11:18
Mišuna píše:
No nechci ti kazit radost, ale Maledivy mají jako státní náboženství islám a to se odráží na oblíkání o opalování bez plavek bych vůbec neuvažovala.
Osobní zkušenost přímo odtud nemám, ale třeba při přejezdu z Bali kde je hinduismus a tudíž celkem volnost a pohoda, na Jávu, která je muslimská to bylo těžce znát.

Toho bych se nebála :-) V Egyptě a Tunisu je taky islám a turisté se tam opalují nahoře bez :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
18.11.11 11:23

Manžel tam kdysi byl a říkal hlavně koupit all inclusive, protože je tam všechno hrozně drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
18.11.11 11:59

Tak mě se v únoru taky splní sen,ale trochu jiný:narodí se mi holčička :srdce: :dance: Ale jinak Maledivy bych si taky dala líbit: nádhera,exotika,romantika.Třeba si odtud dovezete i suvenýr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
18.11.11 12:25

Přímo jsem tam nebyla já, ale moji rodiče, já jsem jim to zařizovala a oni potom podrobně referovali. :mrgreen:
 Takže:

1. hroooozně závidím, ale to tu nejsem jedniná :mrgreen:

Dále jídlo - dle referencí výborné, pití taky. Jen naši zavrhli All inclusive -dle jejich názoru je trochu zbytečné, protože drinky jsou k dispozici jen jeden za večer, takže to co dáš za AI je pálka oproti tomu co za to dostaneš. Jinak celkově pití je tam dost drahé 12US za Mochito apod. Voda taktéž.
oblečení volná a vzdušné, vedro je tam veliké a speciálně v únoru, kdy tam je v běhu sezona. Hodně triček na převlečení. Jinak se doporučuje na večeři - slušnější oděv. Pánové většinou i dlouhé kalhoty. Opalování nahoře bez nepřichází v úvahu, mám dokonce pocit, že to tam je trestný čin. Ani bych o tom neuvažovala Voda na koupání je úžasně teplá a nádherná barva :palec: myslím, že budeš nadšená. Všude bílý písek. Pokud seš spíše na lenošení ( a chápu, že při třech dětech se na to vyloženě těšíš :mrgreen: ) tak si to určitě užiješ. :palec:
Soukromí na pláži většinou ano. Pláže jsou nádherné a se spoustou zeleně, kde se dá skrýt s lehátkem. Většinou jsou tam bungalovy, které mají lehátka přímo před vchodem a výhledem na pláž. Jééééé, já ti tak závidím, když to tu píšu :pankac:

Vybavení na šnorchlování - záleží samo jak jste zdatní :nevim: ale brýle a šnorchl pokud máte, bych asi vzala. Víc ne už jenom kůli váze kufru, ať na letišti nedoplácícíte. Ale jinak se zde dá všechno půjčit :palec:
Dýška berou jako všude rádi :mrgreen: Berou vše, ale pro ně jsou asi nejlepší americké dolary. Mám pocit, že naši dávali okolo těch 5-10% z útraty. Samo záleží na vašich možnostech. :wink:

Jinak naši byli na Sun Island Resort, ale opět všude je krásně a opět je to vše na finančích možnostech. Jak se říká za peníze v Praze dům. Když jsem to sháněla pro naše, tak jsem nevěřila vlastním očím, že ráj na zemi skutečně existuje. :potlesk: :dance:

Určitě si to moc užijete!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
18.11.11 12:27

Je to trochu chaoticky psané a s hromadou chyb, ale vařím u toho oběd :mrgreen: Kdyby cokoliv, klidně se ptej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.11 12:41

Děkuji za super odpověd.

Takže AI se nevyplatí? Radeji zvlášť pití? A co nealko, taky je tam tak drahé?

Vím o dovolené jen tři dny, ale každou noc jsem tam- takže pokud by to nejak neklaplo, budu hodně zklamaná.

Zase si říkám, že když budu u našeho domečku nahoře bez, tak můžu kdykoliv utéct domů :-D

A co počasí? Nepršelo jim tam?

K

• Citovat
  • Upravit
825
18.11.11 12:56

Tak ja na Maledivach byla…Konkretne severni ari atol, 4* hotel…a byla to parada!Akorat se pripravte na silene dlouhy let!A pokud letime s ceskyma aerolinkama, tak i na spatny servis!Ale jinak dovolena nadhera. Co se tyce opalovani na „Evu“ tak to by asi nedopadlo dobre.Vybavu na snorchlovani doporucuji vzit sebou. Je to tam drahe. All inclusiv muzete dokoupit i primo na hotelu, my jsme t tak udelali a vyslo nas to levneji nez kdyby jsme to koupili u cestovky. Destniky brat nemusite :mrgreen: ve vetsine hotelu jsou k dispozici na kazdem bungalovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
18.11.11 17:58

Ahoj na maledivach jsme byli. Resort 5*
Podle mně je blbost jet bez AI. Pití bylo neskutečně drahé. A u nás ted v AI byl alkohol od 10.00 -24.00 včetně sektu, vína, kokttejlů…jídlo taky celý den.

LEt byl děs, ale já se bojím lítat…doporučila bych jednoznančě německou cestovku.

A jak tam bylo??? Najdi si tu nejkýčovitějsí fotku, vynásob deseti a tak to tam vypadá :-)
My bydleli ve vodních bungalovech, doporučuju připlatit. Bydlení na pláži nebylo tak úžasné. Tady jsme koukali z postele na oceán. Voda jak kafe, krásný rybky…

Aktivity nevím, my tam jeli po ceste po Sry Lance, tak jen oddech. Určitě si to moc užiješ. A únor je hlavní sezona, pršet nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
18.11.11 19:04

Určitě asi záleží hotel od hotelu. Tam co byli moji rodiče 4hvězdy, bylo AI celkem mizerné, myslím tím pití. AI obsahovalo pouze buď jednu sklenici vína či piva + malou lahev nealka. Takže to AI bylo zbytečně drahé a vyšlo skutečně levněji kupovat pití jednotlivě (i když na naše poměry draze) Naši měli polopenzi a stačilo to. Ale fakt to záleží hotel od hotelu.
Mmch. taky doporučuji německou cestovku, zájezd tenkrát vyšel téměř o polovinu levněji než u nás. V únoru by tam pršet moc nemělo. Naši byli v lednu a pršelo jim jednou a bylo to údajně moc příjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí