Egypt Hurghada

20518
12.11.11 20:18

Egypt Hurghada

Prosím všechny světoběžnice o radu a doporučení. Máma dostala zájezd - tedy že táta platí a pojedeme my dvě s mámou. A já mám vybrat kam - respektive Egypt Hurghada, ale … Tak prosím o vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
580
12.11.11 20:28

Ahojky. Mě osobně se tam moc líbilo, byla jsem tam v prosinci, jediná nevýhoda pro mě byla to, že tam v té době není zase až tak teplo…moc jsem se neokoupala, v moři skoro vůbec, jedině ve venkovním vyhřátém bazénu, ale na odpočinek, dobré jídlo, zábavu je to ideální. Ovšem pravda je, že v této oblasti není moc prostor k okolním vycházkám…tedy já seděla převážně na hotelu, možná jsme dvakrát za pobyt vylezli „ven“ do obchodů pro suvenýry…hotely překrásné, ale okolí nic moc :-( . Přesto bych tam jela znova všemi deseti :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
12.11.11 20:32

Ahoj, byli jsme s manželem v hotelu Palm Beach. Není v centru Hurghady, ale kousíček za městem. Komplex to byl menší, ale mi většinu času trávili na výletech, takže nám to vyhovovalo. Jídlo dobré, personál fajn, čisto. My jsme byli spokojení. Byli jsme tam v červnu, trochu jsme se báli vysokých teplot, ale u moře se dalo bez problémů vydržet. Přežili jsme i Údolí králů a Luxor, tam bylo asi nejtepleji, chce to hlavně hodně vody na pití. Moc se nám v Egyptě líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
12.11.11 20:44

Ahojky já byla v Hurghadě dvakrát, jednou ve staré části El Dahar a podruhé v té nové zvané Sakkala. Byla jsem tam v srpnu, takže pařáky šílený, ale i přesto jsme jeli výlety Káhira, Luxor, doporučuju výlet na ostrov Giftun (krásné bílé pláže a čisté moře)
Akorát jak píše Evish - je to Egypt,je to jiná kultura, takže se musíš připravit na to, že ne všude je čisto a útulno. taky jsme se jednou dostali (omylem) do dost chudinský čtvrti, chtěli jsme fotit, ale jeden pán nám prstem ukázal že ne :oops:
Je to někdy o hubu, ale mě se takhle kultura hrozně líbí a i ten občasnej nepořádek v ulicích k tomu prostě patří - to je Egypt.....zůstat na hotelu je fajn, většina z nich nabízí úplně všechno, že nemusíš vystrčit nos, ale to by se s ochudila o ty zážitky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
12.11.11 20:58

My byli v Egyptě celkem 3× a vždycky jsme přijeli nadšeni,i když nás neminula Faraonova pomsta :poblion: Naposledy jsme byli letos v květnu v Hurghadě-oblast Soma Bay v hotelu Caribbean World,byla to naše nejhezčí dovolená a hotel můžu vřele doporučit,nejlepší z těch tří,co jsme byli :palec: A určitě si nenechte ujít výlet na ostrov Giftun,takovou nádheru jsem v životě neviděla,kam se hrabe Karibik :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
12.11.11 21:06

A určitě tam nejezděte v letních měsících,umřete horkem :roll: Jednou jsme byli v srpnu a nedalo se to pomalu vadržet,strašný vedro i v noci,moře jako kafe,bazény jako kafe,nebylo se kde schladit,nehnul se ani lísteček,hrozný,nejlíp nám bylo v klimatizovanym pokoji,nebo na hotelovym baru :dance: Duben,začátek května ideální :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
12.11.11 21:13
Tak to hluboce smekám a obdivuju,že jste v srpnu,kdy je tam snad 60 ve stínu absolvovali ty nejnáročnější a nejdelší výlety,to bych nezvládla :palec: Na Giftun pořád vzpomínám,byla to neskutečná nádhera,myslela jsem,že jsem snad někde na Maledivách :potlesk:
Pájinka25 píše:
Ahojky já byla v Hurghadě dvakrát, jednou ve staré části El Dahar a podruhé v té nové zvané Sakkala. Byla jsem tam v srpnu, takže pařáky šílený, ale i přesto jsme jeli výlety Káhira, Luxor, doporučuju výlet na ostrov Giftun (krásné bílé pláže a čisté moře)
Akorát jak píše Evish - je to Egypt,je to jiná kultura, takže se musíš připravit na to, že ne všude je čisto a útulno. taky jsme se jednou dostali (omylem) do dost chudinský čtvrti, chtěli jsme fotit, ale jeden pán nám prstem ukázal že ne :oops:
Je to někdy o hubu, ale mě se takhle kultura hrozně líbí a i ten občasnej nepořádek v ulicích k tomu prostě patří - to je Egypt.....zůstat na hotelu je fajn, většina z nich nabízí úplně všechno, že nemusíš vystrčit nos, ale to by se s ochudila o ty zážitky :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.11.11 21:18

Plánujeme ponovoroční dovolenou, já ani na horka nejsem, být po mém, jedu v červenci na Nordkapp :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.11.11 21:40
Emilie píše:
Plánujeme ponovoroční dovolenou, já ani na horka nejsem, být po mém, jedu v červenci na Nordkapp :-))))

Ahoj
teda jen pocitej s tim, ze je velmi brzo tma, takze pak nemate co delat, pokdu nevyberes nejaky super hotel s programy atd.
Voda v mori na koupani nebude, takze vyhrivane bazeny.
A celkem dost tam fouka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
12.11.11 21:44

Ahojky, trošku se vtrousím k Vám do diskuze. Byli jste někdo v Hurghadě s malým dítětem (2,3) roky? Hledám hotel, který by byl vhodný pro takto malé děti, s nějakým animačním programem večer (dětská diskotéka apod) to malý miluje, aby bylo v pohodě jídlo, pěkné pokoje a hlavně čisté, vlastní písečná pláž s pozvolným vstupem, ale zase ne aby se muselo jít kilometr než bude hloubka, bazén s dětskou částí (brouzdaliště). No zní to náročně, ale s talkhle malým holt musíme víc vybírat a musí to být v Hurghadě, protože je to dárek pro manžela, který se tam bude jezdit potápět. Moc děkuji za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.11.11 21:50
Taminka píše:
Emilie píše:
Plánujeme ponovoroční dovolenou, já ani na horka nejsem, být po mém, jedu v červenci na Nordkapp :-))))
Ahoj
teda jen pocitej s tim, ze je velmi brzo tma, takze pak nemate co delat, pokdu nevyberes nejaky super hotel s programy atd.
Voda v mori na koupani nebude, takze vyhrivane bazeny.
A celkem dost tam fouka.

Voda v moři mně nevadí (já na koupačku fakt nejsem), vítr taky ne … :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
12.11.11 21:51

No tchánovci byli vloni v listopadu, oba jsou „jižní typy“, hic mají rádi, dobře se opalují… a teda umírali horkem!!! Nehnul se ani lísteček, přijeli opálení jak taliáni. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
12.11.11 22:29
kristy84 píše:
Tak to hluboce smekám a obdivuju,že jste v srpnu,kdy je tam snad 60 ve stínu absolvovali ty nejnáročnější a nejdelší výlety,to bych nezvládla :palec: Na Giftun pořád vzpomínám,byla to neskutečná nádhera,myslela jsem,že jsem snad někde na Maledivách :potlesk:
Pájinka25 píše:
Je to někdy o hubu, ale mě se takhle kultura hrozně líbí a i ten občasnej nepořádek v ulicích k tomu prostě patří - to je Egypt.....zůstat na hotelu je fajn, většina z nich nabízí úplně všechno, že nemusíš vystrčit nos, ale to by se s ochudila o ty zážitky :palec:

no jo prvně jsme byli přelom červen červenec a podruhé v srpnu a loni jsme byli taky - ale ne v Hurghadě, to jsme byli v Sharmu - přelom červenec srpen a absolovali jsme výlet do Jeruzaléma s koupáním v Mrtvém moři - byl to 26-hodinovej výlet :lol: já mám pařáky ráda, takže mě to neva :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.11.11 22:31
peta h píše:
Ahojky, trošku se vtrousím k Vám do diskuze. Byli jste někdo v Hurghadě s malým dítětem (2,3) roky? Hledám hotel, který by byl vhodný pro takto malé děti, s nějakým animačním programem večer (dětská diskotéka apod) to malý miluje, aby bylo v pohodě jídlo, pěkné pokoje a hlavně čisté, vlastní písečná pláž s pozvolným vstupem, ale zase ne aby se muselo jít kilometr než bude hloubka, bazén s dětskou částí (brouzdaliště). No zní to náročně, ale s talkhle malým holt musíme víc vybírat a musí to být v Hurghadě, protože je to dárek pro manžela, který se tam bude jezdit potápět. Moc děkuji za tipy!

ahoj
ja byla letos v kvetnu, ale ne Hurghada, ale Makadi, mala mela necele tri roky
Tady je odkaz na ten hotel, ma to nemecka cestovak, vedeni je take nemecke, hotel na vyborne urovni. Bazeny super, i detske, detska herna, diskoteky…
Ale my se potapeli kvuli rybkam, ale na koupani to vhodne nebylo. :nevim:

Emilie tak to je fajn, jen opravdu tma je velmi brzy, jak zapadne slunicko, tak uz tam neni co delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.11.11 22:37
Taminka píše:
peta h píše:
Ahojky, trošku se vtrousím k Vám do diskuze. Byli jste někdo v Hurghadě s malým dítětem (2,3) roky? Hledám hotel, který by byl vhodný pro takto malé děti, s nějakým animačním programem večer (dětská diskotéka apod) to malý miluje, aby bylo v pohodě jídlo, pěkné pokoje a hlavně čisté, vlastní písečná pláž s pozvolným vstupem, ale zase ne aby se muselo jít kilometr než bude hloubka, bazén s dětskou částí (brouzdaliště). No zní to náročně, ale s talkhle malým holt musíme víc vybírat a musí to být v Hurghadě, protože je to dárek pro manžela, který se tam bude jezdit potápět. Moc děkuji za tipy!

ahoj
ja byla letos v kvetnu, ale ne Hurghada, ale Makadi, mala mela necele tri roky
Tady je odkaz na ten hotel, ma to nemecka cestovak, vedeni je take nemecke, hotel na vyborne urovni. Bazeny super, i detske, detska herna, diskoteky…
Ale my se potapeli kvuli rybkam, ale na koupani to vhodne nebylo. :nevim:

Emilie tak to je fajn, jen opravdu tma je velmi brzy, jak zapadne slunicko, tak uz tam neni co delat.

Vzhledem k tomu, že tam jedu bez dětí, myslím, že budu z toho na větvi … že můžu jít třeba spát :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nebo ne … :nevim: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí