Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pájinka25 píše:kristy84 píše:no jo prvně jsme byli přelom červen červenec a podruhé v srpnu a loni jsme byli taky - ale ne v Hurghadě, to jsme byli v Sharmu - přelom červenec srpen a absolovali jsme výlet do Jeruzaléma s koupáním v Mrtvém moři - byl to 26-hodinovej výlet
Tak to hluboce smekám a obdivuju,že jste v srpnu,kdy je tam snad 60 ve stínu absolvovali ty nejnáročnější a nejdelší výlety,to bych nezvládlaNa Giftun pořád vzpomínám,byla to neskutečná nádhera,myslela jsem,že jsem snad někde na Maledivách
Pájinka25 píše:
Ahojky já byla v Hurghadě dvakrát, jednou ve staré části El Dahar a podruhé v té nové zvané Sakkala. Byla jsem tam v srpnu, takže pařáky šílený, ale i přesto jsme jeli výlety Káhira, Luxor, doporučuju výlet na ostrov Giftun (krásné bílé pláže a čisté moře)
Akorát jak píše Evish - je to Egypt,je to jiná kultura, takže se musíš připravit na to, že ne všude je čisto a útulno. taky jsme se jednou dostali (omylem) do dost chudinský čtvrti, chtěli jsme fotit, ale jeden pán nám prstem ukázal že ne
Je to někdy o hubu, ale mě se takhle kultura hrozně líbí a i ten občasnej nepořádek v ulicích k tomu prostě patří - to je Egypt.....zůstat na hotelu je fajn, většina z nich nabízí úplně všechno, že nemusíš vystrčit nos, ale to by se s ochudila o ty zážitkyjá mám pařáky ráda, takže mě to neva
peta h píše:
Ahojky, trošku se vtrousím k Vám do diskuze. Byli jste někdo v Hurghadě s malým dítětem (2,3) roky? Hledám hotel, který by byl vhodný pro takto malé děti, s nějakým animačním programem večer (dětská diskotéka apod) to malý miluje, aby bylo v pohodě jídlo, pěkné pokoje a hlavně čisté, vlastní písečná pláž s pozvolným vstupem, ale zase ne aby se muselo jít kilometr než bude hloubka, bazén s dětskou částí (brouzdaliště). No zní to náročně, ale s talkhle malým holt musíme víc vybírat a musí to být v Hurghadě, protože je to dárek pro manžela, který se tam bude jezdit potápět. Moc děkuji za tipy!
Kolik asi tak stojí třeba sauna, masáže, atd? nemám absolutně představu …
kristy84: Moc děkuju, to zní báječně. Hned zítra na to kouknu, snad tam budou únosné ceny. Přesně něco takového jsem hledala.
peta h píše:
kristy84: Moc děkuju, to zní báječně. Hned zítra na to kouknu, snad tam budou únosné ceny. Přesně něco takového jsem hledala.
Emilie píše:
Kolik asi tak stojí třeba sauna, masáže, atd? nemám absolutně představu …
No tak to jste měli krásnou cenu, na invii mají okolo 18 tisíc nejlevnější + cca 8 tisíc dítě, ale tak zase když je to ověřené, tak je lepší si připlatit, tím spíš, že je to v Egyptě. Zkusím ještě počkat na nějaký last-minute v našem termínu. Ještě se zeptám, tam píší, že je to 60 km od centra Hurghady, to je ta Hurghada tak veliká nebo to už není v Hurghadě. Já abych věděla, kvůli tomu manželovýmu potápění, budou je vyzvedávat jen v Hurhadě.
18 tisíc je taky fajn cena
Myslím,že je to opravdu 60km od Hurghady,hotel leží v podstatě „na samotě u lesa“,i když vedle je další hotel a další se staví,ale když vyjdeš z hotelu,tak neni kam jít,ale můžeš si zavolat z hotelu taxi a vyrazit,taxíky tam jsou opravdu za pár korun ![]()
Je pravda,že z letiště v Hurghadě jsme jeli nějakou chvíli,ale zas tak daleko mi to nepřišlo..
Jinak jak píšeš,že na ty výlety se jezdí jen z Hurghady,tak to podle mě tak neni.Každá CK má v nabídce fakultativní výlety a vy svýho delegáta,který vám poskytne nabídku výletů,pokud máte zájem,tak si nějaký vyberete,zaplatíte a on už se o vše ostatní postará,vždycky nám řekl,v kolik hodin máme čekat na recepci,,přijelo pro nás větší auto,nebo autobus a už jsme frčeli na daný místo-výlet-at to bylo 5 nebo 50km.
Ještě-oni mají za to peníze a jsou rádi za to,že prodají,tak pochybuju,že by vám řekli,at se nějak dopravíte do Hurghady sami,nevim teda,jak to funguje u Invie,ale nezdá se mi to
Jinak kdyby to tak u tý Invie bylo,což se mi nezdá,tak taxíkem,jak jsem psala..
My jsme dávali 21.000 a osobu s AI, ale bylo to teda na 15 dní, 5* hotel ![]()
A víte někdo, v kolik hodin tam vychází a zapadá slunce v květnu?
Ahoj holky, zkusim jeste ozivit diskuzi, treba se mi postesti. Chtela jsem se zeptat, zda nevite o nekom, kdo poleti do konce roku do Egypta. Ja vim, ze ted to tady neni moc aktualni, ale nejaci cesi preci jenom jezdi. Moc by jste mi pomohli, kdyby jste o nekom vedeli a dali mi vedet. Nejsme s detmi v nejlepsi situaci a tak uz me napada pozeptat se i zde.
jinak se omlouvam ze prispivam ted mimo tema. Snad odpustite. Hezky vecer ![]()
PS: omlouvam se, ze nepouzivam hacky a carky, ale mam arabskou klavesnici
![]()