dovolená u moře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5636
14.7.06 14:33

Ja teda musim potvrdit, ze pro mne dovolena s pulrocnim mimnkem byla super relaxacni! Nika byla absolutne spokojena, uz mela nejake prikrmy, ale moc toho i tak nesnedla … ovoce jsem kupovala cerstve, mela jsem par lavicek ovocnych a par masovych, tehdy mi vysla 1 lahvicka na 2 dny a do toho jsem kojila. Na plazi si chvili hrala, pak se pricucla a usnula a spinkala krasne na dece. Lidi z ni byli uneseni. Kamosky vzdycky kdyz spala pohlidaly a ja se mohla na chvili smocit sama v mori, jinak jsem tak 2× denne skocila do more i s prdelkou, moc se ji to libilo. Nekdy jsem sla pres poledne na apartman, nekdy jsem zustala na plazi … misto bylo v piniovem lese, takze stinu dost, na slunci jsme byly jenom v mori. Vecer jsem ji vzdycky vyparadila a vyrazily jsme i s kamoskami do mesta na prochazku a to kazdy den … chvili koukala a ‚radila‘, kdyz se unavila, usnula a spala jako Sipkova Ruzenka. Fakt to byl klidek a pohoda, zadne honeni.
To s holkama (moje 1.5 a brachova 2 roky) v Recku uz to bylo narocnejsi, i kdyz byly obe relativne hodne a spolu si hodne taky vyhraly, ale preci jenom je clovek musel hlidat na kazdem kroku a resit jejich promenlive nalady:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
14.7.06 14:43

SULANEK: Tys mne tak navnadila, že možná vyrazíme už příští rok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
14.7.06 14:52
lau píše:
SULANEK: Tys mne tak navnadila, že možná vyrazíme už příští rok :D

Ja teda doporucuji!!! Jasne ze to neni dovolena jako za svobodna bez deti, ale po pul roce z domova to byl pro mne skutecny odpocinek, i presto, ze se mala v noci budila, ale byla moznost to zalomit na plazi s ni, eventualne v aparmnanu … takove dite jeste relativne dost naspi i ve dne … a i pul hodinka hodinka spanku dobra, no ne? Zadne jine povinnosti, maximalne si neco uvarit … ale da se i zajit na jidlo. Na odpocinek urcite lepsi nez rocni ci 1.5 rocni prcek … ty jsou narocnejsi, nebot jsou nesmirne pohyblive a zvidave a potrebuji asistenci u vseho!
Takze nevahej a vyrazte!!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
14.7.06 14:55

Ahojky.
Já zase můžu jen doporučit kamenné pláty v Chorvatsku.
Byli jsme loni na Istrii, malé bylo 8 měsíců, lezla. Oblázky vážně nebyly to pravé. Nejedla je, ale jako lízátka prý byly perfektní. V noci jsem pak kojila tak 6× jak měla žízeň po té soli:-)
Jinak na plátech bylo skvěle. Měli jsme s sebou maličký bazének, kde měla mořskou vodu a hrála si celý den. Občas jsme jí vzali do moře a i se potápěla. Ačkoli je tam voda slaná příšerně, vůbec jí to nevadilo.
kolikrát jsme tam blyli i přes poledne, malá spala pod slunečníkem. Ale loni nebylo tak parné léto…
Jinak jsme jeli autem přes noc a nebyl nejmenší problém. Malá cestu prospala, budila se jen na kojení a hned zase usnula ve vajíčku. Probudila se až na místě.
Letos zatím čekáme, jestli se nám z našeho místečka ozvou. Jela bych moc ráda. je to vážně perfektní relax pohodička. A to bydlíme v aprtmánu, sami vaříme. Ale nám to tak vyhovuje. Naše jídlo, kdy chceme, všechno jako doma…
Takže dovolenou s mimi u moře moc doporučuji a přeji super zážitky:-)

Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
14.7.06 15:02

Jo a naprosto souhlasím s Šulánkem!

Loni to byla vážně pohoda relax! Letos počítám, že by to bylo poněkud náročnější. malá je všetečka, zkoumá a zkoumá. Navíc udržení ve stínu by bylo asi mnohem horší než loni, kdy na sluníčku prakticky nebyla.

Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
14.7.06 15:04

Martino,

jsem z Hostivaře, bydím hned naproti Toulcově dvoru. Takže bydlíme celkem kousek od sebe.
Jinak k té pláži - Ondra si super vyhrál s písečkem, moře ho teda moc nebralo. Večer jsme i s ním chodili na večeře - buď byl trochu dýl vzhůru, nebo prostě usnul v kočárku, fakt krásně relaxační dovolená. Taky jsme bydleli v piniovém háji, takže stín byl. Jedinou nevýhodou byli komáři, těch bylo fakt hodně.. takže jsme pořád mazali, ale stejně jsme si pár štípanců odnesli.. Jinak pohoda.

Tak to dobře rozmyslete, já bych neváhala :wink:

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
14.7.06 16:01

Ahoj,
my jsme se před 14-ti dny vrátili z Itálie a byli jsme maximálně spokojeni. Byli jsme na severu v letovisku Altanea di Caorle (asi 30 km jižně pod Bibione), přes CK Firo Tour. Cesta zhruba 650 km, Hanička ji víceméně prospala. Nové, 2 roky staré letovisko, řekla bych na Itálii až docela luxusně zařízené (TV sat - bylo MS ve fotbale 8O , klimatizace, bazén, velká zahrada apod.) Krásná čistá pláž, lidí docela málo a všude jemný písek. Hanička měla zrovna období poznávání písku, takže jsme jí jeden slunečník zapíchli na okraj moře a vyhrála si tam celý den - hrabala se v písku, stavěli jsme hrady, házela mušličky do moře apod. A slané moře jí vůbec nevadilo, poslední dny jsme jí z něj ani nemohli dostat! Takže kdo váhá a má prcka okolo 1,5 roku, rozhodně doporučuji písečnou pláž v Itálii - je to relativně kousek a kompletní náklady na dovolenou nepřesáhly 10 tisíc!
Přeji hezkou a spokojenou dovolenou!
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
14.7.06 21:33

teda holky , já bych k tomu moři jela hned.......achich… :cry: holt se musím obětovat a počkat do příštího léta…

Hanno, prosím a můžu vědět, jak je v Itálii draho? Byla jsem tam naposledy někdy před 8 rokama a řekla jsem, že do Itálie už nikdy, ale člověk se mění a názory též. Měli jste polopenzi nebo jste si vařili sami?

Mrknu k FT, mohla bys mi ještě napsat třeba název apartmánu nebo něco blíž?

díky a brou noc.........

my dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
14.7.06 21:36

Pajino,

já se ptala proto, že u nás na patře bydlí paní s Onřejem, co je hrozně podobný tomu tvému, tak jsem si říkala, že by to byla náhoda :lol:

Jinak my tady bydlíme skoro rok, takže tu nikoho neznám, tak i proto jsem se ptala

díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
18.7.06 11:09

Ahoj Martino,
omlouvám se, že jsem se neozvala dříve, ale byla jsem na pár dní u mamky v Ostravě a nebyla jsem na netu.
My jsme taky byli v Itálii před lety a byla to pokaždé taková ta klasika, ale teď jsme si řekli, že to kvůli Haničky zkusíme (je to kousek) a že se uvidí. Ubytování jsem našla náhodou na netu (http://www.firotour.cz/…/Zajezd.aspx?…) a protože se nám to docela líbilo, tak jsme to riskli. A rozhodně jsme udělali moc dobře, ubytování pro 1 osobu vyšlo na asi 3300,– Kč + doprava a něco na jídlo, takže celkem okolo 10 tisíc. Vařili jsme si sami (spíše kvůli Haničky, v tom horku jsme stejně na jídlo neměli ani pomyšlení), ale samozřejmě jsme několikrát navštívili i restaurace a vyzkoušeli místní speciality. Zhruba ceny v restauracích: pizza 5,5 - 8,5 euro, kafe 1,5 - 2,5 euro, pivo 3 - 4 euro, zmrzlina 0,8 euro (ale byla báječná :oops: ). Taky tam byl k dispozici kousek supermarket a tam byly ceny úplně v pohodě! Zkus kouknout na ten link, je to přímo to villagio, kde jsme byli ubytovaní my a opravdu můžu vřele doporučit!
Tak přeji šťastné rozmýšlení, opř. fajn dovolenou a pokud by jsi potřebovala další info, rozhodně se ozvi!
 Hanka

Poslala jsme ti taky SZ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
19.7.06 13:07

Ahoj, my se chystáme na dovču v září, zatím vítězí Chorvatsko. Zatím jsem u shánění informací. Kamarádka mě doporučila toto: http://www.chorvatsko.cz/…l/zaton.html . Navíc jsme tam našla odkaz i na kvalitní pláže http://www.chorvatsko.cz/…avlajka.html . Pokud ještě nemáš vybráno, mrkni, třeba se ti tam něco zalíbí. Je to hezky popsáno a jsou tam i odkazy na ubytování. Přeji vám hezkou dovču, Tery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
20.7.06 09:09

ahoj Tery,

díky za doporučení,mrknu na web. Prosím, až se vrátíte z dovolené, napsala bys mi, jak jste to zvládli, jak se Vám líbilo atd?

MOc díky předem.

Můj soukromý mail: martina.tomiskova@centrum.cz

my dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.8.06 15:03

dovolená u moře

ahojky,

tak já doporučuju Zaton!! www.zaton.hr . Byli jsme tam letos koncem června s 18 m dítětem, a můžu jen chválit. Pláž je písečná, najdou se i kamínky, ubytování bezva, jsou tam 2 bezény se sladkou vodou, dětské hřiště, spoustu prolízaček atd. Známí, co tam byli s námi, tam byli s 9 měsícním mimčem a čtyřletou holčičkou a taky spokojení :lol:

Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
1.9.06 15:49

ahoj ALFIE,

my tak y máme psíka. Vlastně fenku - Labradora, co máte vy? Už jste s nima u moře někdy byly? My jí vždycky nechali v psím hotelu, zvládla to dobře. Už tam máme kontakty… :lol:
Odkud jsi z Prahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
2.9.06 12:36

ahoj,

nevíme ještě kam a hlavně doufám, že budou příští rok penízky :lol: Pořídili jsme si spolu s mimčem i nový byt, tak snad to zvládneme :?
Mysleli jsme Chorvatsko, ale je to trošku z ruky, když je takhle malej (vlastně bude)… :o , tak raději tu Itálii a Bibione? No nevím, nevím…Možná by to asi stačilo pro něj a apartmán asi taky, je to rozhodně levnější. Už jsi po něčem jukala? Ani nevím, jak je tam draho. Kdybyste se někdy chtěli přijet podívat do H. Měcholup, tak se u nás stavte na návštěvu :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová