dovolená u moře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
166
14.7.06 11:28

dovolená u moře

ahoj všichni,

vím, že je to ještě daleko, ale chtěli bychom jet příští rok s malým k moři. Bude mu roka čtvrt a chtěli bychom jet autem. Přemýšleli jsme o Chorvatku, ale nevím, jeslti je vhodně pro tak malé dítě oblýková pláž a o písečné v Chorvatsku nevím. Nehledě na to, že ho budu muset stále hlídat, aby si např. nesednul na ježka.

Itálie by byla asi lepší, tam písečné pláže jsou, ale četla jsem, že je tam draho. Rádi bychom jeli ještě s někým, takže kdo byste měl zájem, můžeme se nějak domluvit a blíže poznat.

M+M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5636
14.7.06 11:41

V Chorvatsku mohu doporucit ostrov Rab …tam je spousta pisecnych plazi a skvelych pro deti … postupny pomaly vstup do more.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
14.7.06 12:55

díky za odpověď, blížeji bys to prosím nemohl/a uvést? Nějaké místo, hotel nebo apartmán nebo webové stránky, moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
14.7.06 13:25

Ahoj,

my jsme byli letecky v Bulharsku - letos sami (s dva týdny „mladým“ mimčem v bříšku). Ale už jsem si to tam obhlížela, jak tam pojedeme už ve třech (a možná ve více - s manželovými rodiči a sestřinou rodinou). Moře krásně čisté, málo slané (takže na těle sůl neusychala), pozvolný vstup do moře, levné a dobré jídlo. Ale protože Julince/Matýskovi bude podle prvních prpopočt příští rok v zíří teprve 1/2 roku, tak pojedeme asi až ten další rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
14.7.06 13:42

Ahojky, tak to místo na Rabu je San Marino - je to kemp, ale naši tam byli taky a bydleli v apartmánech. Je tam písečná pláž a hodně pozvolný vstup do moře.
No a z mé skušenosti: my jsme byli v Chorvatsku, místo se jmenovalo Šilo, je to na ostrově Krk, takže poměrně blízko, pláž tam byla taky písečná a je to takový malý městečko, takže ideální pro klildnou dovolenou.
Já bych ale osobně jela někam do Chorvatska na oblázky. Loni jsme tak byli s rok a půl letým chlapečkem a můžu říct, že byl spokojenej, kamínky dával do kyblíku pak zase vysypal, házel do vody… hodně si vyhrál. Nevýhoda písku je, že to malý dítě ho má úplně všude (horší je to u holky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
14.7.06 13:51

aha, tak vidíš, kamarádka psala, že malej kamínky papal, tak já nevím, každopádně díky za tip.
lau , přeji ti aby všechno dobře dopadlo s mimískem a díky za tip, o Bulharsku jsme taky přemýšleli, ale s tím letadlem nevím…asi by to bylo lepší.....hm, času dost, promyslíme to s manžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
14.7.06 14:01
martinat píše:
díky za odpověď, blížeji bys to prosím nemohl/a uvést? Nějaké místo, hotel nebo apartmán nebo webové stránky, moc díky

Marti,

my tam byli pred par lety v kempu ve stanech, ale meli jsme spoustu deti sebou (ja byla tehdy jeste bezdetna), nejmladsi byla moje neter v te dobe 1.5roku. Na ostrove je moznost si pronajat spoustu apartmanu, je malicky a ma krasne historicke centrum, opravdu unonuno … V kempu byl klid a prochazkou tak cca 20min od kempu jsme dosli do toho mestecka a tam to zilo. Kempu je tam snad vice, ale vy asi koukate po apartmanu, ze? Bracha tam vlastne byl, kdyz bylo male asi 7M taky v apartmanu, na tom samem miste, proto se tam tak rad vracel ten dalsi rok.

Neporadim tudiz nic konkretniho, byla jsem v zavesu.

Ale kdyz bylo me male pul roku, byly jsme jeste s kamoskama na ostrove KRk primo ve meste Krk a bylo to taky super. Chodily jsme teda na oblazkovou plaz, ale mala byla lezak, ktery se otacel a prevracel, takze mi vylezala i z deky a mne ty oblazky v tomto vyhovovaly vice. Nicmene kousek dal byla i plaz vylozene vhodna pro deti, s mirnym vstupem do more a snad i pisecnym, bylo to upravene a tam se mohli vyradit ty chodici deti. Bylo to tam taky moc fajn, nocni zivot vesely. Apartmanu je tam habadej, my si ho nasly az na miste, a znami, co prijeli par dni po nas taky … oni pres mistni agenturu, my chodili od baraku k baraku:-) Zase ti nic konkretniho neporadim, telefon na pani kde jsme byly uz nemam, od te doby jsem ztratila mobil 2× a tam bylo zapsane:-(

Tak se neboj a pripadne jukni na net a apartman si vyber predem, byva tam popis jak je to velke, vybaveni i vzdalenost od more.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
14.7.06 14:07

jo, jo, už koukám, ale když dám vyhledat - nenabídne mi to písečnou pláž, ale už jsem jukla po tom Rabu a je to tam.. Akorát nevím,jak s těma poplatkama na trajekty a aby se Matýskovi nedělalo zle atd… No, jak jsem psala, času ještě dost.

A jezdíte někam teď na dovolenou k moři? (nevím tedy jak jsou teď tvoje děti staré)… :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
14.7.06 14:13

Jasně, času je ještě kupa, my jsme tchyni strašili ve smyslu „jsme moderní rodiče - letět s 1/2 ročním miminem na dovolenou není problém, takže příští rok jedeme zase“, ale s takovýmhle drobečkem bych se ještě bála jet kamkoli do ciziny. Navíc mu ještě bude putýnka, jestli je u babičky na zahradě nebo u moře. Dokonce si myslím, že u babičky na trávě, nebo u nás na terase v bazénku mu bude lépe…

Dilema oblázky / písek - co je lepší??? Každé má svoje a asi je potřebovat to zkusit na konkrétním dítěti, co mu lépe vyhovuje, nebo co je pro něj menší zlo. Moje neteře byly u moře, když jim bylo 2 a 5 let. Ta malá si to strašně užívala a řádily jsme spolu ve vlnách jako černá ruka. Ta starší vůbec do vody nechtěla a jen si stavěla bábovičky z písku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
14.7.06 14:16
martinat píše:
Akorát nevím,jak s těma poplatkama na trajekty a aby se Matýskovi nedělalo zle atd… No, jak jsem psala, času ještě dost.

Když my jsme loni jeli na trajektem na/z Korfu, tak jsme skoro ani nevěděli, že jsme na moři. Byl to takový kolos, že tomu nějaká bouřka a vlnky nevadily a my jsme na palubě nic necítili (jen vibrace motorů). Ale jak to bude působit na toho malého Cipíska, to netuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
14.7.06 14:22

Na tom RAbu je tech verejnych plazi vice, my byly v prvnim kempu z pristavu, cca 10km (vede tam jenom jedna silnice, takze neni mozne minout:-))) a byl dobre vybaveny, dokonce i chladici boxy za penize se tam daly pronajmout a zavest elektrina v pripade potreby az ke stanu:-)) A vetsi deti (od cca 7let do 10let) mohly byt ve vode samy, fakt daleko bylo malo vody, proste ideal! Jednou jsme jeli autem asi 10min na jinou plaz a ta byla teda totalne nadherna, se spoustou vodnich sportu vcetne tech padaku na vode, bananu, skutru (to jsme se i svezli), vody opet malo i daleko od brehu, pisek, restaurace vsude … NEvim, zda to bylo taky u nejakeho kempu, kazdopadne RAb cely projedes za cca 20min, takze zaden problem to najit. Trajekt rozhodne nestal moc, rekla bych tak cca 500Kc (to neni zarucena informace) a pro deti je to prijemne spestreni …cesta trvala cca 20min a jezdi to kazdou pul hodinku od 7h rana do vecera (to nevim kdy posledni).

K mori jezdim stale, ale ted uz spise letadlem … pred 2mi lety REcko, ostrov Korfu (taky to bylo super, hlavne plaz pro deti piskovo-oblazkova) a letos Turecko.
Bracha letos plasi, ze vememe vsechny nase deti (dohromady 3 holky) a pojedeme jeho velkym autem vicemistnim do Bulharska … no myslim, ze se zblaznil, je to silene dlouha cesta, ale kdyz bude vytrvaly, urco se pridame, bude to totiz silene dobrodruzne:-))) Ja mam holcicku 3.5roku a bracha holky 4 roky a 7.5roku.
V Bulharsku si desne chvali lidi Primorsko, to byl taky jeden z mych tipu … nakonec vsak bylo Bulharsko bez jidla drahsi nez Turecko s polopenzi:-)))

Tak dobry vyber!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
14.7.06 14:22

Hele, tak to já bych klidně jela i s tím dvouměsíčním. Možná bych počkala tak do září, jednak to bude levnější, jednak mimi bude větší. Ale pak bych určitě jela. Mořský vzdych je pro mimi mooc zdravý (dle naší Dr.), jedině potřeba zabránit vystavování slunci, ale jinak není žádná překážka. Pokud kojíš, tak ani nebudeš muset řešit ani otázku jídla.. Prostě pohoda. A hlavně si to užijete vy!
My jsme takhle byli v září, když ONdrovi bylo 10 měsíců a bylo to super. Byli jsme v Itálii (kvůli cestě, jeli jsme autem a je to přece jenom nejblíž). Drahé mi to moc nepřišlo. Za ubytování na týden jsme dali cca 5000, což mi příjde levnější, než mnohde v Čechách. Jídlo tam o trochu dražší je, ale není to až zas tak markantní. Samozřejmě něco stojí benzín..
Takže radím, neodkládejte to a jeďte hned!!
My letos nejedeme kvůli těhu (šetříme dovču), ale příští rok razíme se dvěma!

Pa

Pajina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
14.7.06 14:31

Sulanek ,

do Bulharska manža taky otravoval, že bychom jeli autem, ale sami… hm, to bojim, bojim…

Pajino, můžu vědět, odkud z Prahy 10 jsi? Já, že jsem z H. Měch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
14.7.06 14:33

Ja teda musim potvrdit, ze pro mne dovolena s pulrocnim mimnkem byla super relaxacni! Nika byla absolutne spokojena, uz mela nejake prikrmy, ale moc toho i tak nesnedla … ovoce jsem kupovala cerstve, mela jsem par lavicek ovocnych a par masovych, tehdy mi vysla 1 lahvicka na 2 dny a do toho jsem kojila. Na plazi si chvili hrala, pak se pricucla a usnula a spinkala krasne na dece. Lidi z ni byli uneseni. Kamosky vzdycky kdyz spala pohlidaly a ja se mohla na chvili smocit sama v mori, jinak jsem tak 2× denne skocila do more i s prdelkou, moc se ji to libilo. Nekdy jsem sla pres poledne na apartman, nekdy jsem zustala na plazi … misto bylo v piniovem lese, takze stinu dost, na slunci jsme byly jenom v mori. Vecer jsem ji vzdycky vyparadila a vyrazily jsme i s kamoskami do mesta na prochazku a to kazdy den … chvili koukala a ‚radila‘, kdyz se unavila, usnula a spala jako Sipkova Ruzenka. Fakt to byl klidek a pohoda, zadne honeni.
To s holkama (moje 1.5 a brachova 2 roky) v Recku uz to bylo narocnejsi, i kdyz byly obe relativne hodne a spolu si hodne taky vyhraly, ale preci jenom je clovek musel hlidat na kazdem kroku a resit jejich promenlive nalady:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
14.7.06 14:43

SULANEK: Tys mne tak navnadila, že možná vyrazíme už příští rok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...