Dovolená u moře s dvouletym ditetem

52
13.4.22 12:08

Dovolená u moře s dvouletym ditetem

Ahoj maminky. Osluvuji ty z Vás, které máte bohaté zkušenosti s cestováním letecky s malými dětmi. Plánujeme letět s naší dvouletou dcerkou k moři. Let bude cca 4h. Máte nějaký seznam věcí, hlavně co se týče lékárničky, a podělíte se?
Mám zatím napsané ÚV trička (2 kusy). Kulíšek, léky na teplotu a bolest, samozřejmě pleny plus opalovak. Kolik tak plen do vody mám vzít a kolik normálních? Bude tu někdo, kdo mi pomůže s balením a zodpoví mé „blbe“ otázky, co se týče dovolené. Děkuji moc. :smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15513
13.4.22 12:18

A ty nejsi schopná se na dovolenou sbalit sama? 8o
Mě tohle úplně fascinuje. Jak obléct děcko, co vzít na dovolenou, kdy chodit ven?? Jak se vůbec můžete o ty děcka postarat? Když se musíte radit v takových věcech? :mrgreen:

A nejspíš asi ty sama víš, kolik tvé dítě za den spotřebuje plen. Tak si to spočítej :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
13.4.22 12:23

Dvouletý dítě bych na dovce nechala zkusit lítat bez plen, a sama víš kolik ti spotřebuje plen. Jinak bych zabalila ještě kapky do nosu na rýmu. Pliny nejspíš dokoupis místní, pokud nejedete na pustej ostrov..

• Citovat
  • Upravit
2349
13.4.22 12:29

Tož záleží, kam jedete, ale můj must have k moři je repelent a fenistil kapky i gel na stipance popřípadě různé jiné alergie. Pleny obyčejné asi koupíš na místě, pokud nejedete nekam do zemí třetího světa :) jinak se tím moc nenervuj, většina zapomenutých veci se dá normálně všude dokoupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
13.4.22 12:29

@..vrabik.. zbytečně se tím nestresuj. Pokud nejedete třeba do Nigérie nebo Somálska (což délka letu neodpovídá ;-) ) tak zrovna pleny, opalováky nebo i trička do vody koupíš dnes už úplně všude. Vezmi přiměřené množství a co dojde, to v klidu koupíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
13.4.22 12:33

Za posledni 3 mesice tu takovy tematama byly minimalne 2, koukni se prosim tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
13.4.22 12:43

Ja beru pleny jen na cestu a max jeden den, jinak by to zabralo půlku kufru a pak je dokupuju na místě ( pokud nejedete někam mimo civilizaci), pleny do vody bych dvouletému nebrala vůbec, stačí plavky :nevim: jinak nevidím rozdíl v tom, balit na týden u moře a balit třeba na týden prázdnin u babičky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15266
13.4.22 12:46

@..vrabik.. Pleny do vody jsem 2letemu dítěti vůbec nebrala, stačí plavky. Jinak základni léky, krém na opalování, oblečení, pár oblíbených hraček. Nic speciálního mě nenapadá, všechno se dá všude koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3685
13.4.22 12:47

Hlavně přibal něco na hraní do vody. Kyblík, lopatku, balonek, bábovky a tak. A křidýlka, ať máš klid. Pak bych si vystačila s krémem filtr 50, kloboučkem a tričkem. Easy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3685
13.4.22 12:49
@Šmoulice píše:
A ty nejsi schopná se na dovolenou sbalit sama? 8o
Mě tohle úplně fascinuje. Jak obléct děcko, co vzít na dovolenou, kdy chodit ven?? Jak se vůbec můžete o ty děcka postarat? Když se musíte radit v takových věcech? :mrgreen:A nejspíš asi ty sama víš, kolik tvé dítě za den spotřebuje plen. Tak si to spočítej :roll:
Šmoulinko, nebuď uštěpačná. Tento server slouží k dotazům nejrůznějšího rázu. :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
13.4.22 12:52

No tak záleží kam. Jestli to není na pustej ostrov, tak se dá všechno všude koupit… Plín bych vzala jeden balík. Na pláži u moře obvykle nechávám dítě běhat nahatý a spotřeba je malá, přinejhorším se koupi na místě. Koupací plíny dávám akorát do bazénu. Něco na horečku, na průjem, na alergii, kapky do nosu, sirup na kašel, repelent, fenistil na stipance a nějaký Raid do zástrčky. U moře bývá často hodně komárů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76782
13.4.22 23:49
@DandátkoP píše:
Za posledni 3 mesice tu takovy tematama byly minimalne 2, koukni se prosim tam.
:palec: jen za poslední týden jsou tu minimálně 3 stejné diskuse - @..vrabik.. pohledej, odpovědi jsou pořád stejné
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí