Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj
měl by někdo tip na destinaci, kde je v dubnu teplé moře? Jako první nás napadla Dubaj nebo prostě Emiráty, ale v době kdy můžem na 7-8dní vypadnout bychom se 3-4 dny trefili do období ramadánu. Nebo jak to tam vypadá
Nebo Kanáry, Kapverdy? Tam prý fouká… Jeli by jsme dva dospělí a dvě děti(nejmladší 5) tak 100 tis +-
Moc děkuju za tipy ![]()
@Paní Colombová píše:
Ahojměl by někdo tip na destinaci, kde je v dubnu teplé moře? Jako první nás napadla Dubaj nebo prostě Emiráty, ale v době kdy můžem na 7-8dní vypadnout bychom se 3-4 dny trefili do období ramadánu. Nebo jak to tam vypadá
Nebo Kanáry, Kapverdy? Tam prý fouká… Jeli by jsme dva dospělí a dvě děti(nejmladší 5) tak 100 tis +-
Moc děkuju za tipy
A Ramadán je problém? Neboj oni ti dají najíst ![]()
Když jsme byli v Egyptě, tak tam taky byl pár dnů Ramadan a během toho jídlo nic moc. Když Ramadan skončil, tak se jidlo zlepšilo, ale taky do hotelu dojelo slavit hodně muslimských rodin.
@welovefashion to je mi jasný. Manžel tam spíš nechce, když chceš vypadnout, vypnout a pak se nemůžeš venku ani napít. Jde taky o děti. Manžel měl kolegu, který ramadán praktikoval a byl teda docela nepoužitelný (a to nebylo 30'C). Já s tím ale zkušenost nemám, tak se tu ptám. Nějaký tip či info máš? ![]()
@Kariin18 píše:
Když jsme byli v Egyptě, tak tam taky byl pár dnů Ramadan a během toho jídlo nic moc. Když Ramadan skončil, tak se jidlo zlepšilo, ale taky do hotelu dojelo slavit hodně muslimských rodin.
To mě taky napadlo, jak se va4í bez ochutnávání
ale v Emirátech předpokládám pracují i nemuslimové
Jde nám o to vypadnout a nic nemuset chvíli neřešit
@Zwetta píše:
Tunisko nebo Egypt..
V Dubnu? To je moře studený. Teplejší začíná být až koncem května, aby se v něm dalo koupat. Nejlépe konec června je už vyhřáté. Duben leda tak Maledivy, ale to už je jiná cenová relace.
@Tajemnadama píše:
V Dubnu? To je moře studený. Teplejší začíná být až koncem května, aby se v něm dalo koupat. Nejlépe konec června je už vyhřáté. Duben leda tak Maledivy, ale to už je jiná cenová relace.
My byli loni v Egyptě přelom duben/květen a v moři jsme se koupali pořád (pokud to teda nebylo zakázané skrz silný vítr) a nebylo studený (ale je to asi individuální). A zároveň teplota vzduchu nebyla tak zabijácká ![]()
@Paní Colombová Dubaj je dobra volba a pochybuju, ze se turistů nějak dotkne, ze bude ramadán.
Mrkněte na Omán, ten si teď všichni moc pochvalují. Nebo Kapverdy. Emiráty mě nějak nelákaji, není tam vůbec žádná příroda, jste na dovolené v obrovském městě, všechno umělé…ale asi to je něčím fascinující. Pokud zvládnete trochu delší let, je nádherný Zanzibar, to už je úplně jiný level. Vše by mělo jít sehnat v rámci vašeho rozpočtu. Za mě byla třeba nádherná Madeira, ale to už není úplně dovolená typu ležet u moře. My jsme s dětmi dost akční a stačí nám vykoupat se a někam vyrazit a na to byla Madeira ideální.