Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobrý den,chtěla bych poprosit nějakou paní učitelku, která bude mít stejnou zkušenost jako já a bude ochotná mi poradit. Zbylo mi 5,75 dne dovolené. 5 dní se mi odečetlo na Vánoce. A já se ptám, jak se řeší ještě těch 0,75 dne? Moc děkuji za odpověď.
Nejsem učitelka, ale ten zbytek ti buď dají vybrat, proplatí nebo převedou do dalšího roku.
Ahojky všem mám dotaz.
Může si učitelka říct o dovolenou na tři týdny ze dne na den? Myšleno, že den předtím napíše email, že od zítra do začátku února chce čerpat dovolenou? Nevíte někdo prosím, kde v zákoníku práce je jak to řešit? Je na třídě s kolegyní, která by musela být tři týdny sama na třídě a které nic předem neřekla. Může jí tu žádost zamítnout? Řekla jen, že jde o rodinné důvody nic víc a čeká, že jí bude vyhověno. ![]()
Zakonik rika, ze dovolenou narizuje zamestnavatel. Takze nejenonze ji nemusi schvalit, ale muze i naridit ze si dovolenou mate vybrat treba v rijnu
@karma3 píše:
Ahojky všem mám dotaz.Může si učitelka říct o dovolenou na tři týdny ze dne na den? Myšleno, že den předtím napíše email, že od zítra do začátku února chce čerpat dovolenou? Nevíte někdo prosím, kde v zákoníku práce je jak to řešit? Je na třídě s kolegyní, která by musela být tři týdny sama na třídě a které nic předem neřekla. Může jí tu žádost zamítnout? Řekla jen, že jde o rodinné důvody nic víc a čeká, že jí bude vyhověno.
pozadat si muze o cokoli, potrebuje souhlas zamestnavatele
@Agusaguss píše:
A má tolik dovolené?
Teď naběhla nová 40 dnů takže má, ale o prázdninovém provozu bude bez dovolené a všechny ostatní kolegyně si budou muset vybírat svou dovolenou, což je děsně nefér. ![]()
Požádat může, ale pokud s tím zaměstnavatel nebude souhlasit, tak smůla.
Dovolenou nařizuje zaměstnavatel, takže pokud zaměstnavatel chce, aby všichni dovolenou čerpali o letních prázdninách, tak to tak nařídí a je jedno, jestli zaměstnanec chce dovolenou v lednu, březnu nebo dubnu. Musí to jen nařídit 14 dní předem.
Ještě edit: pokud je to nějaká stará nevycerpana dovolená, tak by mohl čerpání určit zaměstnanec, ale to asi nebude tento případ.
Rozhodně nemůže. Potřebuje souhlas zaměstnavatele a má hlásit aspoň 14 dní předem.
@karma3 takovou dovolenou ti nemusí schválit a dost pravděpodobně neschválí žádný zaměstnavatel…
@e-Surfařka píše:
Rozhodně nemůže. Potřebuje souhlas zaměstnavatele a má hlásit aspoň 14 dní předem.
Tak ona to samozřejmě napsat muze… A ted je mic na na straně zamestnavatele, zda to schvali nebo ne. Když bude chtit, tak to schvali a proste pujde ze dne na den na dovolenou.
@Aries6 píše:
@karma3 takovou dovolenou ti nemusí schválit a dost pravděpodobně neschválí žádný zaměstnavatel…
To je otazka, u zamestnance, o ktereho nechce prijit a ten mu (klidně per huba) ty duvody vysvětlí, to klidně schvaliit muze.
@j.a.n.i1 píše:
To je otazka, u zamestnance, o ktereho nechce prijit a ten mu (klidně per huba) ty duvody vysvětlí, to klidně schvaliit muze.
Jde o učitelku, které se chce vedení zbavit ale nejde to, vyhrožuje právníky a oni z ní mají strach. Všem škodí, jak kolegům tak hlavně dětem, kvůli ní teď přeřazují jednoho chlapce do jiné třídy a do této napjaté situace si řekne o dovolenou. ![]()
@karma3 píše:
Jde o učitelku, které se chce vedení zbavit ale nejde to, vyhrožuje právníky a oni z ní mají strach. Všem škodí, jak kolegům tak hlavně dětem, kvůli ní teď přeřazují jednoho chlapce do jiné třídy a do této napjaté situace si řekne o dovolenou.
Tak ji tu dovolenou zamitnou, v cem je problem.
@vokishka píše:
Tak ji tu dovolenou zamitnou, v cem je problem.
Bohužel byla nakonec schválena. Vedení argumentuje, že kdyby jí nebylo vyhověno, půjde s tím k soudu.
Takže tak, ale moc děkuji za Vaše komentáře. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý den,
chtěla bych poprosit nějakou paní učitelku, která bude mít stejnou zkušenost jako já a bude ochotná mi poradit. Zbylo mi 5,75 dne dovolené. 5 dní se mi odečetlo na Vánoce. A já se ptám, jak se řeší ještě těch 0,75 dne? Moc děkuji za odpověď.