Dovolená učitelka mš

Anonymní
11.11.22 20:55

Dovolená učitelka mš

Dobrý den,

chtěla bych poprosit nějakou paní učitelku, která bude mít stejnou zkušenost jako já a bude ochotná mi poradit. Zbylo mi 5,75 dne dovolené. 5 dní se mi odečetlo na Vánoce. A já se ptám, jak se řeší ještě těch 0,75 dne? Moc děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18137
11.11.22 21:53
@Anonymní píše:
Dobrý den,chtěla bych poprosit nějakou paní učitelku, která bude mít stejnou zkušenost jako já a bude ochotná mi poradit. Zbylo mi 5,75 dne dovolené. 5 dní se mi odečetlo na Vánoce. A já se ptám, jak se řeší ještě těch 0,75 dne? Moc děkuji za odpověď.

Nejsem učitelka, ale ten zbytek ti buď dají vybrat, proplatí nebo převedou do dalšího roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
10.1.23 21:31

Zákoník a čerpání dovolené

Ahojky všem mám dotaz. :) Může si učitelka říct o dovolenou na tři týdny ze dne na den? Myšleno, že den předtím napíše email, že od zítra do začátku února chce čerpat dovolenou? Nevíte někdo prosím, kde v zákoníku práce je jak to řešit? Je na třídě s kolegyní, která by musela být tři týdny sama na třídě a které nic předem neřekla. Může jí tu žádost zamítnout? Řekla jen, že jde o rodinné důvody nic víc a čeká, že jí bude vyhověno. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
10.1.23 21:38

A má tolik dovolené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
10.1.23 21:39

Zakonik rika, ze dovolenou narizuje zamestnavatel. Takze nejenonze ji nemusi schvalit, ale muze i naridit ze si dovolenou mate vybrat treba v rijnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.1.23 21:40
@karma3 píše:
Ahojky všem mám dotaz. :) Může si učitelka říct o dovolenou na tři týdny ze dne na den? Myšleno, že den předtím napíše email, že od zítra do začátku února chce čerpat dovolenou? Nevíte někdo prosím, kde v zákoníku práce je jak to řešit? Je na třídě s kolegyní, která by musela být tři týdny sama na třídě a které nic předem neřekla. Může jí tu žádost zamítnout? Řekla jen, že jde o rodinné důvody nic víc a čeká, že jí bude vyhověno. :(

pozadat si muze o cokoli, potrebuje souhlas zamestnavatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
10.1.23 21:48

Zákoník a čerpání dovolené

@Agusaguss píše:
A má tolik dovolené?

Teď naběhla nová 40 dnů takže má, ale o prázdninovém provozu bude bez dovolené a všechny ostatní kolegyně si budou muset vybírat svou dovolenou, což je děsně nefér. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
10.1.23 22:02

Požádat může, ale pokud s tím zaměstnavatel nebude souhlasit, tak smůla.

Dovolenou nařizuje zaměstnavatel, takže pokud zaměstnavatel chce, aby všichni dovolenou čerpali o letních prázdninách, tak to tak nařídí a je jedno, jestli zaměstnanec chce dovolenou v lednu, březnu nebo dubnu. Musí to jen nařídit 14 dní předem.

Ještě edit: pokud je to nějaká stará nevycerpana dovolená, tak by mohl čerpání určit zaměstnanec, ale to asi nebude tento případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
10.1.23 22:39

Rozhodně nemůže. Potřebuje souhlas zaměstnavatele a má hlásit aspoň 14 dní předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25152
10.1.23 22:54

@karma3 takovou dovolenou ti nemusí schválit a dost pravděpodobně neschválí žádný zaměstnavatel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
11.1.23 08:13
@e-Surfařka píše:
Rozhodně nemůže. Potřebuje souhlas zaměstnavatele a má hlásit aspoň 14 dní předem.

Tak ona to samozřejmě napsat muze… A ted je mic na na straně zamestnavatele, zda to schvali nebo ne. Když bude chtit, tak to schvali a proste pujde ze dne na den na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
11.1.23 08:15
@Aries6 píše:
@karma3 takovou dovolenou ti nemusí schválit a dost pravděpodobně neschválí žádný zaměstnavatel…

To je otazka, u zamestnance, o ktereho nechce prijit a ten mu (klidně per huba) ty duvody vysvětlí, to klidně schvaliit muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
11.1.23 12:53
@j.a.n.i1 píše:
To je otazka, u zamestnance, o ktereho nechce prijit a ten mu (klidně per huba) ty duvody vysvětlí, to klidně schvaliit muze.

Jde o učitelku, které se chce vedení zbavit ale nejde to, vyhrožuje právníky a oni z ní mají strach. Všem škodí, jak kolegům tak hlavně dětem, kvůli ní teď přeřazují jednoho chlapce do jiné třídy a do této napjaté situace si řekne o dovolenou. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
11.1.23 13:34
@karma3 píše:
Jde o učitelku, které se chce vedení zbavit ale nejde to, vyhrožuje právníky a oni z ní mají strach. Všem škodí, jak kolegům tak hlavně dětem, kvůli ní teď přeřazují jednoho chlapce do jiné třídy a do této napjaté situace si řekne o dovolenou. :(

Tak ji tu dovolenou zamitnou, v cem je problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
11.1.23 16:06
@vokishka píše:
Tak ji tu dovolenou zamitnou, v cem je problem.

Bohužel byla nakonec schválena. Vedení argumentuje, že kdyby jí nebylo vyhověno, půjde s tím k soudu. :? Takže tak, ale moc děkuji za Vaše komentáře. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin