Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Už máme v práci na tenhle termín dovolenou. Září už nedostaneme. :-/
Tak pak držím palce, ať je ti dobře, je všechno v pořádku a dovolenou si užijete ![]()
Já byla v Paříži v únoru (před covidem) a i tak tam byla hlava na hlavě, všude fronty. Eiffelovku jsme měli zamluvenou a i tak jsme venku před ní čekali 3/4 hodiny. V létě a těhotná bych to podstoupit nechtěla..ale třeba i tohle nějak vymyslíte, abyste si to tam užili a netrpěla jsi.
@aanysek píše:
Tak pak držím palce, ať je ti dobře, je všechno v pořádku a dovolenou si užijeteJá byla v Paříži v únoru (před covidem) a i tak tam byla hlava na hlavě, všude fronty. Eiffelovku jsme měli zamluvenou a i tak jsme venku před ní čekali 3/4 hodiny. V létě a těhotná bych to podstoupit nechtěla..ale třeba i tohle nějak vymyslíte, abyste si to tam užili a netrpěla jsi.
Tak my tam měli letět loni v březnu a nestihli jsme to. To jste měli štěstí. Fronty před Eifelovkou si pamatuju, byli jsme tam v roce 2005 s gymplem. Ale teď je naštěstí možnost koupit lístky online na konkrétní čas. ![]()
@Anonymní píše:
Tak my tam měli letět loni v březnu a nestihli jsme to. To jste měli štěstí. Fronty před Eifelovkou si pamatuju, byli jsme tam v roce 2005 s gymplem. Ale teď je naštěstí možnost koupit lístky online na konkrétní čas.
To jo, ty jsme měli, ale i tak ta fronta byla nekonečná. Když rezervaci nemáš, stojíš navíc ještě frontu na lístky ![]()
@Hrnekmleka píše:
Ja bych jela. Letěla jsem v každém těhotenství (do USA) a všechny 3 deti jsou ok. Akorát jsem nešla přes ten rtg. Pokaždé to byl tak konec prvniho nebo 2. trimestr.
To je přesně ono, přes RTG ne, do letadla ano, tam už to záření asi není, kór při zaoceánském letu
Já proti létání v těhotenství nic nemám, kdyby to jinak nešlo tak bych taky letěla a neměla z toho výčitky, ale úplně dobrovolně asi ne. Navíc na většině letišť procházejí přes rentgen jen věci, ten rám, kde jdou lidi je elektromagnet.
@Ivusska777 píše:
To je přesně ono, přes RTG ne, do letadla ano, tam už to záření asi není, kór při zaoceánském letuJá proti létání v těhotenství nic nemám, kdyby to jinak nešlo tak bych taky letěla a neměla z toho výčitky, ale úplně dobrovolně asi ne. Navíc na většině letišť procházejí přes rentgen jen věci, ten rám, kde jdou lidi je elektromagnet.
Samozřejmě jsem při letu dostala patřičnou dávku… Možná proto jsou ty děti tak geniální
asi správné mutace
nechce se mi to hledat, ale určitě jsem dostala méně, než těhotné zijici ruzne na nahornych plosinach… Kdybych měla letět x krát behem těhotenství, tak bych to omezovala. Ale jeden let na dovolenou
to je v pohodě.
Já jsem letěla v 6tt do Řecka a všechno v pořádku.) Jediné mínus, že mi začínalo být zle, tak jsme netrávili na sluníčku a ve vodě tolik času, co normálně a vynechali jsme větší výlety (hlavně na lodi
, to mi stačilo ve vlnách na lehátku a málem jsem se poblila
).
@Hrnekmleka píše:
Samozřejmě jsem při letu dostala patřičnou dávku… Možná proto jsou ty děti tak geniálníasi správné mutace
nechce se mi to hledat, ale určitě jsem dostala méně, než těhotné zijici ruzne na nahornych plosinach… Kdybych měla letět x krát behem těhotenství, tak bych to omezovala. Ale jeden let na dovolenou
to je v pohodě.
Já vím, ze jeden let je v pohodě 🙂 o dozimetrii něco vím, z části mě živí.
Já se spíš snažím upozornit na to, že na dvě stejné věci (lékařský rentgen a například ten let) je pohlíženo diametrálně odlišně - jedno ani omylem a doktor, který to chce je vrah dětí a druhé je v pohodě, protože si přece užiju dokud nemám děti. Jestli nejsi tento případ, tak se omlouvám, ale vzhledem k rentgenu na letišti nejspíš jsi.
Já bych asi letadlem neletěla, určitě ne v prvním trimestru, kdy se všechno vyvíjí. Ale jsem po potratu a když v práci, kde neobdržím za celý rok, to co při letu přes oceán tam a zpět, nemůžu do kontrolovaného pásma už s počůraným testem, tak proč bych to dělala 🙂
Ahoj já jsem ve 12tt a pozítří letim na kanary. Ničeho se nebojím, uzij si dovolenou a buď hlavně v klidu. Vyhni se celodenním akcím a odpočívej. Moje sestra takto odletěla na měsíc na Bahamy nebo kde to byla a jeji lékař řekl, pokud je pro vás cestování běžné. Tak to zvládnete, pokud se má plod udržet tak se udrží. Nemyslím si, ze ZT je kvůli cestování. Vždyť kolik žen to zjisti až později a co vše dělali než to zjistili…
Za mě si uzij dovcu a hlavně v klidu
![]()
Ahoj, odletam zítra a jsem 12tt, Uzij si dovcu
když budeš na sebe dávat pozor vše bude v pořádku ![]()