Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, ještě nemám potvrzené těhotenství od doktora, jdu tam až za týden, ale měla by mi vycházet na začátek 14 tt dovolená, máme zaplacené ubytování na 4 dny v Paříži (je to covid přesunutá dovolená), pak bychom jeli asi na 5 dní ještě k moři. Je to bez cestovky, letěli bychom letadlem, po Francii k moři vlakem. Takže by se 4 dny chodilo po Paříži a zbytek ležel u moře. Musím už začít řešit letenky, vstupenky, ubytování u moře. Jely byste nebo ne? Je to moje druhé těhotenství, první dopadlo ZT v 10tt před rokem.
víš co, já bych jela, dalších 50 % ti napíše, že ne,
nikdo neví, jak moc nebo málo ti bude blbě - to ležení u moře fajn, to chození po Paříži ve vedru nevím ![]()
@stinga píše:
víš co, já bych jela, dalších 50 % ti napíše, že ne,
nikdo neví, jak moc nebo málo ti bude blbě - to ležení u moře fajn, to chození po Paříži ve vedru nevím
Díky. Přesně, půlka by nikam nejela, půlka se diví, proč se toho bojím.
Takže asi radši budu muset počkat na doktorku a poradím se s ní.
@Anonymní píše:
To ti bylo blbě od začátku nebo začalo až později?
No tak od počůrání testu ne, ale jinak v podstatě od začátku, úplně si nepamatuju od kdy, tak v 8tt už mi blbě určitě bylo. Přestalo to až někdy ve 20tt. Ale někomu je zas blbě později, někoho to naopak přejde mnohem dřív. ![]()
@stinga jo tak to už mi bylo dobře v tu dobu. Mně i v tom 13tt už bylo dobré, už jsem nezvracela, ale ta cesta mi prostě nějak nesedla. Každopádně dovolenou jsem si užila, od té doby jsem ještě u moře nebyla, snad příští rok, tentokrát ale se 3 dětmi, tak to asi moc dovolená nebude ![]()
@Anonymní píše:
Díky. Přesně, půlka by nikam nejela, půlka se diví, proč se toho bojím.Takže asi radši budu muset počkat na doktorku a poradím se s ní.
ale to zas záleží, jak moc svobodomyslná doktorka je
@stinga píše:
ale to zas záleží, jak moc svobodomyslná doktorka je
Tak mojí anamnézu zná.
A loni mi dovolila koupat se týden po revizi v moři. ![]()
@Anonymní píše:
Tak mojí anamnézu zná.A loni mi dovolila koupat se týden po revizi v moři.
ta je hodná. No o její zdraví nejde že ![]()
@JancaS84 píše:
![]()
![]()
ta je hodná. No o její zdraví nejde že
Tak asi už má nějakou zkušenost.
A fakt mi to tam po té revizi pomohlo, přestalo mě to všechno bolet a psychicky mi to pomohlo.
Na dovolenou klidně, do letadla bych nešla. Já teda letěla, ale to jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná. Zkusila bych třeba vlak..jinak jsem během těhotenství byla na třech kratších dovolených a v pohodě, program jsme trochu uzpůsobili, ale užili jsme si to i tak
@aanysek Ten vlak mě taky napadl, ráda jezdím vlakem, ale jede tam 20 hodin. A ještě nevím, kolik stojí, ale bude to asi víc než letenka. :-/
Pokud nebudeš mít rizikové, tak leť. Já letěla 28. týden, návrat 31. týden. Doktorka mi řekla, že se nemusím bát. Vystavila mi papír s datumem porodu, nikdo se ale na nic neptal, stějně to nešlo moc vidět. ![]()
V prvním těhotenství jsem byla ve třetím měsíci letecky v Římě
Krásná dovolená, městská turistika, proste si tempo uzpusobíš jak ti to bude vyhovovat
Když nebudes mít žádné zdravotní problémy, určitě jed
Muže to byt poslední,,klidná” dovolená ![]()
@Anonymní píše:
@aanysek Ten vlak mě taky napadl, ráda jezdím vlakem, ale jede tam 20 hodin. A ještě nevím, kolik stojí, ale bude to asi víc než letenka. :-/
A co zkusit přesunout dovolenou na září? To už budeš nějak ke konci druhého trimestru (asi? Nevím kolik tt jsi), mělo by to být klidnější období, letadla bych se bála míň a hlavně by nemělo být takový vedro..na Paříž ideální a na moře taky ![]()
To ti bylo blbě od začátku nebo začalo až později?